Regio’s in Brazilië

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Het Amazonegebied is de natuurlijke schatkamer van Brazilië met een bijzonder rijk tropisch regenwoud. Het grootste deel van deze noordelijke regio‚ zo'n 4 miljoen vierkante kilometer‚ is namelijk bedekt met oerwoud waarvan grote delen nog steeds ontoegankelijk zijn.
  • In het zuiden van het land op de grens met Argentinië ligt een van de bekendste natuurlijke wonderen van Brazilië; de watervallen van Iguaçu. De 275 watervallen zorgen samen voor een waar spektakel!
  • Wanneer u op zoek bent naar een mooi stuk ongerepte natuur dan is Pantanal de perfecte plek. Hier vindt u reusachtige uitgestrekte vlaktes begroeid met de meest mooie planten en bloemen in alle verschillende kleuren.
  • Bij Rio de Janeiro denkt men meteen aan het carnaval‚ de samba en de bekende stranden Copacabana en Ipanema. En terecht! Maar naast feest en stranden heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.
  • Aan de Oostkust van Brazilië liggen de mooiste stranden van het land. Daarnaast vindt u hier de geschiedenis van de kolonisatie en de oudste historische monumenten. Salvador is een stad met een mengeling van Afro-Braziliaanse culturen. U zult hier worden verrast door de Bahianen en de feestelijke sfeer die de stad te bieden heeft.