Over Brazilië

Wat is de beste tijd om naar Brazilië te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Welke reisdocumenten zijn er nodig? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Door de omvang van Brazilië zijn er verschillende klimaatzones. Het is goed om daar rekening mee te houden bij het samenstellen van uw rondreis door Brazilië. De beste reisperiode is sterk afhankelijk van het deel van het land dat u wilt bezoeken.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 12 uur naar Sao Paulo en Rio de Janeiro in Brazilië. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes. Door de grote omvang kent Brazilië vier tijdszones. De officiële Braziliaanse tijd is GMT -3, waardoor het in Brazilië 3 uur (Fernando de Noronha) tot 6 uur (Rio Branco) vroeger is dan in Nederland.

Voor een bezoek aan Brazilië heeft u geen visum nodig wanneer u in het bezit bent van een Nederlands paspoort en niet langer dan drie maanden in het land blijft. Bij binnenkomst in het land krijgt u over het algemeen een toeristenstempel voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Blijft u langer, dan kunt u dat bij binnenkomst melden en krijgt u een stempel tot maximaal 90 dagen. U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in Brazilië nog minimaal 6 maanden geldig is.

We adviseren om uw reis zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Brazilië hangt af van de plek die u bezoekt. Voor reizen naar Rio de Janeiro is carnaval in februari een drukke periode. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk, het liefst 10 maanden vooraf moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Regio’s en gebieden
In het zuiden van het land op de grens met Argentinië ligt een van de bekendste natuurlijke wonderen van Brazilië; de watervallen van Iguaçu. De 275 watervallen zorgen samen voor een waar spektakel!
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba