Wat is de beste reistijd? Hoe lang is het vliegen naar Botswana? Op welke manier kan ik het beste reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Het droge winterseizoen, tussen april en oktober, is de beste tijd om Botswana te bezoeken. U vermijdt dan de extreme hitte en de meeste regen en het wild in de parken laat zich dan het beste zien. Het regenseizoen in Botswana loopt van november tot en met februari. In deze tijd‚ de zomermaanden‚ nemen de temperaturen‚ de vochtigheidsgraad en daarbij de kans op malaria toe. In deze maanden is reizen in Botswana minder comfortabel. Ook de safari's zullen minder geslaagd zijn in deze periode‚ aangezien u in open jeeps op safari gaat en de zandwegen in modder veranderen. Toch is de natuur in Botswana in en vlak na het regenseizoen op z'n hoogtepunt. Het land is prachtig groen en aan de hemel trekken spectaculaire wolkpartijen voorbij. Er wordt in deze periode veel wild geboren‚ dit trekt vervolgens weer vele roofdieren aan.

Praktische informatie

U kunt naar Maun, Botswana vliegen, dit is een vlucht met een of meerdere overstappen in bijvoorbeeld Johannesburg, Zuid-Afrika. De totale reisduur is sterk afhankelijk van de overstaptijden, maar rekent u met een overnachting in Johannesburg op ongeveer 20 tot 25 uur. Het is ook mogelijk om naar bijvoorbeeld Lusaka in Zambia te vliegen en van daaruit Botswana te ontdekken.

De infrastructuur van Botswana is niet erg geschikt voor een rondreis met een huurauto. De beste manier om diverse wildparken te bezoeken is per vliegtuig, een zogenoemde Fly-in safari. U vliegt met een klein vliegtuig van het ene naar het andere safarigebied.

Regio’s en gebieden
In de droge periode is het de stilte die overheerst in de Makgadikgadi zoutpannen. Maar als regen het gebied bereikt transformeert de streek tot een oase wat veel wild en vogels aantrekt.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.