Ontdek Botswana

Wildparadijs Botswana

Botswana is een van de beste bestemmingen ter wereld om veel wild te zien. Desondanks reizen er beduidend minder reizigers dan in andere safarilanden. Mede hierdoor is het een zeer divers safariland, waar u nog echt geniet van de ongerepte natuur.

De variatie in landschappen maakt dat iedere wildervaring iets unieks heeft. Ontdek de combinatie van de mysterieuze waterwereld van de Okavango Delta‚ de omvangrijke olifantenpopulaties in Chobe‚ de ruige wildernis en uitgestrekte zoutvlaktes van de Kalahari en de uitgestrekte woestijn van het Kgalagadi Transfrontier Park. Ook de mens heeft hier zijn voetsporen nagelaten‚ getuige de rotsschilderingen‚ het eeuwenoude aardewerk en de stenen gereedschappen die her en der zijn aangetroffen. 

Er zijn diverse safarimogelijkheden tijdens het reizen in Botswana. Eén van de mooiste manieren om de natuur van dichtbij te ervaren is te voet. U ziet dan kleinere dieren die vanuit de auto vaak over het hoofd gezien worden. Tijdens een safari per jeep of een gamedrive ziet u in een kortere tijd veel wild, zoals katachtigen, grote populaties olifanten, nijlpaarden, giraffes, buffels en zelfs wilde honden. En wat dacht u van een unieke safari in een luchtballon?  Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Botswana reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Botswana! 

populaire Botswana Reizen
Tussen Botswana en Namibië op de Chobe Rivier, treft u dit luxe drijvende verblijf. De boot beschikt over 14 suites voorzien van een privé balkon. De Zambezi Queen vaart op een rustig tempo kleine afstanden over de rivier. Daardoor is de benaming 'drijvende...
Activiteit
Een wandelsafari is de mooiste manier om de natuur van dichtbij te ervaren. Een professionele gids leert u anders kijken naar sporen en uitwerpselen.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.

Botswana reizen op maat

Botswana reizen

Onze Botswana reizen zijn uniek en worden door uw reisspecialist persoonlijk voor u op maat samengesteld. Wilt u game drives maken in een jeep of kiest u voor een wandelsafari of een bootsafari in een van de waterdelta’s? Ieder safaritype voegt iets speciaals toe aan een Botswana reis. Zo behoort de Okavangodelta tot de grootste wildernisgebieden op aarde. Een moroko boomkanotocht door de rietkanalen biedt de meeste kans om een blik op te vangen van de zeldzame dieren in het waterdoolhof. De Savuti, eveneens in het noorden van Botswana, is befaamd om zijn grote aantallen roofdieren en degenen die naar de Makgadikgadi-zoutpan reizen, zien hoe deze in de droge periode in een waar vogelparadijs verandert. Botswana reizen zijn in ieder opzicht bijzonder.

 

Reistips Botswana

Wilt u tijdens het reizen door Botswana op zeer unieke locaties komen, met het nodige comfort? Dan is invliegen de beste optie. Met kleine vliegtuigjes wordt u naar de mooiste safariplekjes en ongerepte gebieden in de Kalahari gevlogen. Vanuit de luxe accommodaties gaat u onder begeleiding van professionele gidsen op ontdekkingstocht. Na uw safari keert u terug naar uw lodge waar u zelfs in het kamp nog verrast kunt worden door nieuwsgierig wild dat het kamp bezoekt. Behalve de ongerepte natuur is het tijdens het reizen door Botswana de moeite waard om kennis te maken met de authentieke cultuur van de San Bosjesmannen. Zij doen er alles aan hun oude gewoontes en oorspronkelijke leefwijze te bewaren en laten dit graag aan u zien.

 

Accommodatie
San Camp
Voorbeeldreis
Exclusief safarikamp in Botswana
Nu vanaf € 10.145
Activiteit
Fotografie safari