Over Bolivia

Wat is de beste tijd om naar Bolivia te reizen? Hoe lang is het vliegen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Het klimaat in Bolivia varieert per gebied door de grote verschillen in het landschap. Het Andesgebergte heeft veel invloed op het klimaat. Hoe hoger u komt hoe meer de temperatuur kan dalen. De Amazone heeft een tropisch klimaat. In de zomer van november tot april is het regenseizoen en zijn de wegen soms moeilijk begaanbaar. De winterperiode loopt van mei tot oktober, dit is de beste tijd om door Bolivia te reizen.

Praktische informatie

Een vliegreis van Amsterdam naar La Paz met 1 overstap in Lima duurt ongeveer 18 uur of langer. Bolivia is ruim 26 keer zo groot als Nederland, dus vanwege de afstanden zult u tijdens uw reis hoogstwaarschijnlijk ook binnenlandse vluchten afleggen. 

Regio’s en gebieden
In de steden van Bolivia vertaalt het koloniale verleden van het land zich in historische pleinen, kerken en nauwe steegjes. Potosí en Sucre komen allebei op de Werelderfgoedlijst van Unesco voor.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.