Over Bhutan

Wat is de beste tijd om naar Bhutan te reizen? Hoe kan ik er naartoe reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Het Himalayagebergte brengt u koele zomers en strenge winters. In de valleien is het in de zomer warm en vochtig‚ in de winter is het koel. De beste tijd om Bhutan te bezoeken is in oktober tot en met november en van maart tot en met mei‚ wanneer het klimaat droog en zonnig is. In december en januari kan de sneeuw bergpassen blokkeren waardoor u niet overal kunt komen.

Praktische informatie

Paro is de enige stad in Bhutan met een vliegveld. U kunt er bijvoorbeeld vanuit Bangkok of Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, naartoe vliegen. Al eeuwenlang is Bhutan nauwelijks beïnvloed door toerisme en de buitenwereld. De geïsoleerde ligging betekent ook dat de kwaliteit van wegen niet optimaal is. De enige manier om door Bhutan te reizen is per privétransport met chauffeur en gids. Dit is ook de beste manier om het land optimaal te beleven. Zo komt u snel in aanraking met de vriendelijke en gastvrije bevolking en leert u de levenswijze in Himalaya goed kennen. 

Regio’s en gebieden
Bhutan kent een aantal bijzondere, spirituele plekken met prachtige gebouwen in Boeddhistische stijl. Hier maakt u kennis met de fascinerende cultuur van het kleine land. Naast deze stadjes en dorpjes is ook de natuur van onmetelijke schoonheid. Deze combinatie maakt een reis door Bhutan een spirituele en sprookjesachtige ervaring.
  • onze specialisten
    Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
    Barbara Roeters
    Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen