Over Bhutan

Wat is de beste tijd om naar Bhutan te reizen? Hoe kan ik er naartoe reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Het Himalayagebergte brengt u koele zomers en strenge winters. In de valleien is het in de zomer warm en vochtig‚ in de winter is het koel. De beste tijd om Bhutan te bezoeken is in oktober tot en met november en van maart tot en met mei‚ wanneer het klimaat droog en zonnig is. In december en januari kan de sneeuw bergpassen blokkeren, waardoor u niet overal kunt komen.

De Bhutaanse overheid legt aan buitenlandse toeristen een dagprijs op. Hiermee beperkt men het toerisme en wordt het land ook niet overspoeld door toeristen. Daarnaast komt de authentieke cultuur niet onder druk te staan en de bestemming blijft uniek. De dagprijs die u verplicht voldoet bedraagt USD 250 per persoon per dag. Hiervoor krijgt u alle overnachtingen, maaltijden, gids, chauffeur, auto, entreegelden en uw visum. De dagprijs bestaat uit een Royalty en Development Fee en wordt door de overheid geïnvesteerd in onderwijs, gezondheidszorg, wegenbouw en infrastructuur, alles voor het welzijn van de Bhutaanse bevolking. De categorie van de hotels die inbegrepen zijn in de dagvergoeding zijn maximaal 2.5 sterren. Luxere verblijven zijn zeker mogelijk en we kunnen de hotels altijd upgraden. U vindt in Bhutan zeer luxueuze prachtige hotels en lodges van 4 tot wel 5.5 sterren niveau. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Praktische informatie

Paro is de stad in Bhutan, waar internationale vluchten landen. U kunt er bijvoorbeeld vanuit Bangkok Delhi, Singapore of Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, naartoe vliegen. Al eeuwenlang is Bhutan nauwelijks beïnvloed door toerisme en de buitenwereld. De geïsoleerde ligging betekent ook dat de kwaliteit van wegen niet optimaal is. De enige manier om door Bhutan te reizen is per privétransport met chauffeur en gids. Dit is ook de beste manier om het land optimaal te beleven. Zo komt u snel in aanraking met de vriendelijke en gastvrije bevolking en leert u de levenswijze in Himalaya goed kennen. 

Regio’s en gebieden
Bhutan is al exclusief, maar het nog redelijk afgelegen ongerepte Oost-Bhutan is een gebied waar nog maar nauwelijks toeristen komen. Hier kunt u in alle rust het pure Bhutan ervaren.
  • onze specialisten
    Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
    Barbara Roeters
    Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen