Ontdek Bhutan

Mysterieus Bhutan

In het oosten van de Himalaya ligt het kleine spirituele koninkrijk Bhutan‚ dat met geen enkel ander land in de wereld te vergelijken is. Maak kennis met dit nog relatief onbekende pareltje in Azië.

Het ‘Land van de Donderende Draak’ wordt beschouwd als een van de laatste Shangri-La’s van de Himalaya. Een afgelegen land waar de bergen spectaculair zijn, de bossen dichtbegroeid, de bevolking vrolijk en vriendelijk, de lucht puur, de architectuur inspirerend en de religie en kunst resulteerden in opwindend mooie uitingen. Bhutan laat maar een beperkt aantal toeristen toe, om zijn fragiele natuur en cultuur te behouden. Het maakt een bezoek aan dit land des te intrigerender. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Bhutan reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Bhutan! 

populaire Bhutan Reizen
De bijnaam van deze lodge is de “Palace in the sky” en dat is niet voor niets. De lodge ligt op een hoogte van 2650 meter en is ontwikkeld door de zwager van de koning. De uitzichten op de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya zijn spectaculair. Alle...
Activiteit
Het hoogtepunt van het jaar voor iedere Bhutanees zijn de meerdaagse, religieuze Tshechu festivals, die verschillende keren per jaar in de belangrijkste Dzongs van het land worden gehouden.
  • onze specialisten
    Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
    Barbara Roeters
    Expertise: Azië; Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Filipijnen. Midden Oosten, Caribbean en Spitsbergen

Bhutan reizen op maat

Bhutan reizen

Dankzij de geïsoleerde ligging van Bhutan is niet alleen de natuur nauwelijks beïnvloed‚ ook de cultuur en manier van leven zijn door de eeuwen heen amper veranderd. Het land waakt voor massatoerisme‚ wat naar Bhutan reizen des te specialer maakt. Met zijn ligging ingeklemd in de Himalaya geniet u van een schitterende natuur in Bhutan. Reizen langs de hoge bergtoppen en diepe valleien is spectaculair. Ook kent het land een ontzettend fascinerende cultuur. Religie is erg belangrijk in het boeddhistische Bhutan. Overal komt u kloosters en kloosterforten‚ de zogenaamde Dzongs‚ tegen. Midden in groene landschappen doemen ineens stoepa's en gebedsvlaggen op. Ook zijn er Lhakhangs te vinden, tempels van Tibetaanse origine. Wilt u meer van de Himalaya regio verkennen? Bhutan reizen zijn ook goed te combineren met een bezoek aan Nepal.

Reistips Bhutan 

Geen twee Bhutan reizen zijn hetzelfde bij ExperienceTravel. Onze reisspecialisten ontwerpen een reis voor u op maat, afgestemd op uw wensen en interesses. Wilt u de mooiste kloosters en dzongs bezoeken? De Trongsa dzong is bijvoorbeeld spectaculair gelegen en lijkt zich als een dappere bergbeklimmer aan een steile klif vast te klampen. Tochten door ongerepte valleien leiden u langs bijzondere dorpjes met vriendelijke bewoners in kleurrijke traditionele kleding. Mannen dragen een gho, een op een kimono lijkend kledingstuk tot hun knie, met een traditionele riem of khera. Vrouwen dragen de kira, een jurk tot aan de enkels met een soort jasje erover. De bevolking van Bhutan is zeer vriendelijk en u zult zien dat u tijdens Bhutan reizen warm verwelkomd wordt om de boeddhistische manier van leven in het land te ontdekken.

Accommodatie
Bhutan Spirit Sanctuary
Voorbeeldreis
Als een vorst door Bhutan met verblijf in Amankora
Nu vanaf € 11.895
Activiteit
Spectaculaire trekking naar het Tiger's Nest