Over Belize

Wat is de beste tijd om naar Belize te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoe ver van tevoren kan ik het beste boeken? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Belize heeft een subtropisch klimaat en kan het hele jaar door bezocht worden. Van juni tot november loopt het natte seizoen‚ waarbij de meeste neerslag in juni‚ juli en augustus valt. In deze periode vallen er op de cayes korte‚ hevige buien die zich afwisselen met zonneschijn. Het droge seizoen loopt van november tot mei‚ waarbij de maanden februari tot en met mei de droogste zijn. Duikliefhebbers kunnen Belize het beste bezoeken van mei tot december‚ het zeewater is dan tussen de 24 en 29 graden warm.

Belize ligt op de route waar de meeste orkanen passeren‚ waardoor ze door of net langs Belize trekken. In de afgelopen 30 jaar is Belize door vier orkanen getroffen. De maanden waarop de meeste kans op een orkaan bestaat‚ zijn augustus tot en met oktober.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 11 uur naar Belize-Stad, de hoofdstad van Belize. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Onze reisspecialisten adviseren u graag over de mogelijke reisroutes.

We adviseren om uw reis naar Belize zo’n 6 maanden van tevoren te boeken, omdat er dan een grote kans is dat alles wat u wilt gaan doen ook daadwerkelijk nog beschikbaar is. Het hoogseizoen in Belize is tijdens de droge periode, van november tot en met april. Voor reizen in deze periode geldt dat u dit zo vroeg mogelijk moet plannen. ExperienceTravel kan vanaf 11 maanden voor vertrek vluchten reserveren.

Activiteit
Bezoek het Cockscomb Nature Reserve, met wat geluk spot u een jaguar of andere bijzondere dieren zoals een brulaap, tapir of pekari’s.
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.