Ontdek Belize

Paradijselijk Belize

Belize heette vroeger Brits Honduras en was een kolonie van Groot-Brittannië. Het land ligt ingeklemd tussen Mexico en Guatemala en wordt vaak – onterecht - over het hoofd gezien. Maak kennis met dit bijzondere land!

Het noorden en westen van Belize zijn bedekt met maagdelijk regenwoud en vruchtbare heuvels. Hier liggen de eeuwenoude Mayatempels te wachten om ontdekt te worden. Deze wildernis is een toevluchtsoord voor talloze vogels en andere dieren. In het oosten van Belize vindt u de kristalheldere kust van Caribische zee‚ waar het op een na langste koraalrif ter wereld ligt. Dit natuurparadijsje onder water maakt Belize tot een van de beste duiklanden ter wereld. In het ongerepte zuiden krijgt u de kans om de Caribische Mayacultuur te proeven. U bezoekt kleine dorpjes‚ verlaten ruïnes en ziet waar de cacaobonen vandaan komen. De cultuur van Belize is beïnvloed door haar Afro-Caribische achtergrond. Dat ziet u terug in de relaxte houding van de bevolking. In tegenstelling tot andere Latijns Amerikaanse landen is de hoofdtaal hier Engels.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Belize reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire Belize Reizen
Ka’ana Boutique Resort is een luxe resort middenin een vallei van de Maya Mountains en bevindt zich vlakbij San Ignacio in het Cayo district. Het resort beschikt over verschillende kamers en casitas en zijn ingericht met comfortabel meubilair. Het...
Activiteit
Voor een verblijf aan het strand kunt u prima terecht in Belize. Vooral de witte palmenstranden en de kleurrijke koraalriffen voor de kust zijn onovertroffen hoogtepunten van het kleine land.
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.

Belize reizen op maat

Belize reizen

Door Belize reizen is een waar spektakel. Hier vindt u een combinatie van een prachtige natuur, witte stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Dit bijzondere land is nog relatief onontdekt door toeristen maar het biedt een afwisseling in natuur en cultuur die niet onderdoet voor de natuur en cultuur van buurlanden Mexico en Guatemala. Vooral de witte palmenstranden en de kleurrijke koraalriffen voor de kust zijn onovertroffen hoogtepunten tijdens Belize reizen. Badplaatsjes als Placencia zijn dan ook een paradijs voor strandliefhebbers en duikfanaten. Voor de kust kunt u de onderwaterwereld van het Belize Barrier Reef ontdekken, dat in schoonheid het Great Barrier Reef in Australië evenaart.

Reistips Belize

Maar door Belize reizen betekent kennismaken met meer dan mooie stranden alleen. In het binnenland vindt u dichtbegroeide jungles, waar u met wat geluk de jaguar kunt spotten. Hier vindt u echter ook een aantal zeer goed bewaarde Mayaruïnes, zoals de goed bereikbare ruïnes van Cahal Pech en natuurlijk de beroemde ruïnes van Caracol. Of wat dacht u van een trektocht door Mountain Pine Ridge? In dit reservaat treft u de oudste rotsen in Midden-Amerika en een verscheidenheid aan bergen‚ bergtoppen en kloven aan. In het noorden van dit gebied vindt u de 490 meter hoge Thousand Foot Falls‚ de hoogste watervallen van Midden-Amerika. Kortom, tijdens Belize reizen beleeft u diverse hoogtepunten!

Accommodatie
Ka'ana Resort
Voorbeeldreis
Adembenemend Guatemala & Belize
Nu vanaf € 5.675
Activiteit
De onderwaterwereld van Belize