Regio’s in Australië

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Het onherbergzame binnenland van Australië wordt de outback genoemd. Het strekt zich uit op het grondgebied van Queensland‚ New South Wales‚ South Australia‚ Western Australia en de Northern Territory. In dit desolate‚ vrijwel onbewoonde gebied met savannes‚ woestijnen en eindeloze vlaktes ontdekt u unieke natuurfenomenen.
  • Noord Australië is een regio met een overweldigende natuur‚ intrigerende dieren en een fascinerend Aboriginal erfgoed. U vindt er twee van de laatste échte wildernissen van Australië. Canyons, watervallen en de mooie Aboriginal rotstekeningen zullen u verbazen.
  • Queensland‚ de Sunshine State in het noordoosten van Australië‚ biedt een overvloed aan prachtige natuurgebieden met tropische regenwouden‚ diepe bergkloven‚ imposante watervallen en eindeloos lange zandstranden. Een toeristisch hoogtepunt van wereldformaat is het Great Barrier Reef‚ dat vrijwel elke bezoeker van Australië op zijn verlanglijstje heeft staan.
  • De meeste toeristen beperken hun reis naar Australië tot het vasteland. Sommigen plakken Nieuw-Zeeland eraan vast‚ maar Tasmanië wordt bijna altijd overgeslagen. En eigenlijk is dat heel prettig voor degenen die wel de oversteek maken. Zij kunnen in alle rust genieten van ruige landschappen‚ gevarieerde natuur en een aantal van de mooiste wandelroutes van Australië.
  • West-Australië is het hele jaar door een perfecte reisbestemming. De regio is gezegend met een spectaculaire diversiteit: van dieprode rotsformaties en het spankelende blauwe water van de Indische en de Zuidelijke Oceaan tot het weelderige groene landschap van de zuidelijke regio's.
  • Van de typische Australische outback in de Flinder Ranges tot de groene wijngaarden in de bekende Barossa Valley en van befaamde metropolen tot nationale parken: Zuidoost-Australië is een regio die schittert door zijn veelzijdigheid.