Over Australië

Wat is de beste tijd om naar Australië te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een reis door Australië? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Door de omvang van het Australische continent zijn er verschillende klimaatzones en tijdzones. Het is goed om daar rekening mee te houden bij het samenstellen van uw Australië reis. De beste reisperiode is sterk afhankelijk van het deel van het land dat u wilt bereizen.

Australië ligt op het zuidelijk halfrond‚ waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. De zomer begint in december en de winter in juni.

Het tropische noorden van Australië ligt vlakbij de evenaar en kent een regenseizoen dat tussen november en maart plaatsvindt. In de andere maanden is het overwegend droog en zonnig. De zuidelijke staten kennen aantrekkelijke gematigde weersomstandigheden die mediterraans aandoen. Het apart gelegen Tasmanië is wat koeler dan het hoofdeiland. Door de verschillen in klimaatzones kunt u het hele jaar op reis in Australië. Als Australië specialist adviseren wij u graag over de ideale reistijd afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Praktische informatie

Er is vanwege de ligging van Australië ten opzichte van Nederland een tijdsverschil van 8 tot 10 uur. De vliegduur neemt ongeveer een etmaal in beslag. In veel gevallen is er een tussenlanding in Azië die u kunt benutten om een nachtje te acclimatiseren alvorens door te vliegen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kunt u de reis ook kort onderbreken in de Pacific of in Noord-Amerika. Door Australië reizen neemt al snel drie tot vier weken in beslag. Wie meer tijd heeft kan in een rustiger tempo reizen of ervoor kiezen een extra regio aan te doen. Australië is als bestemming zeer geschikt om met kinderen te ontdekken. Het land heeft uitstekende faciliteiten en er is meer dan voldoende te zien en te doen. Australië is een heel fijn land om doorheen te reizen. De inwoners zijn erg behulpzaam en het voorzieningenniveau ligt hoog. U heeft geen vaccinaties nodig. Een visum is wel vereist, maar kan door ons geregeld worden. Doordat de Britse vorstin het staatshoofd is, is Engels de nationale taal.

Regio’s en gebieden
Queensland‚ de Sunshine State in het noordoosten van Australië‚ biedt een overvloed aan prachtige natuurgebieden met tropische regenwouden‚ diepe bergkloven‚ imposante watervallen en eindeloos lange zandstranden. Een toeristisch hoogtepunt van wereldformaat is het Great Barrier Reef‚ dat vrijwel elke bezoeker van Australië op zijn verlanglijstje heeft staan.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.
 • onze specialisten
  Merel Marks, specialist in Noord-Amerika, Oceanië en Midden-Amerika. U bereikt Merel op nr. 073 - 548 20 60.
  Merel Marks
  Expertise: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, USA, Costa Rica, Thailand, Maleisië en Dubai.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Aruba, Australië, Curaçao, Bonaire, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika.