Regio’s in Argentinië

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • Buenos Aires (letterlijk: Mooie Luchten) is de stad van Evita Perón‚ Maradona‚ de Dwaze Moeders en de tango. Deze levendige metropool met een Europees karakter wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd.
  • In het noordoosten van Argentinië‚ aan de grens met Brazilië en Paraguay‚ liggen de watervallen van Iguazu. Het water van de Rio Iguazu kronkelt door een prachtig junglegebied om vervolgens over een breedte van 2.700 meter in 275 verschillende watervallen zo'n zeventig meter met een oorverdovend lawaai naar beneden te storten.
  • Heel bekend in het wijngebied van Argentinië zijn de valleien van La Rioja‚ San Juan en vooral Mendoza. Te midden van wijngaarden en bodega's worden de meest heerlijke wijnen gemaakt. De bevolking van Mendoza noemt het gebied ‘het land van de zon en goede wijn'.
  • Midden in de bergachtige provincie Rio Negro ligt een groot aantal meren in het Nahuel Huapi National Park. San Carlos de Bariloche is het middelpunt van dit gebied en vormt hiermee het centrum van het merendistrict van Argentinië.
  • Patagonië staat bekend om de uitgestrekte vlaktes‚ indrukwekkende bergpartijen‚ reusachtige gletsjers‚ fjorden en kanalen. U kunt hier paardrijden‚ wandelen‚ gletsjers bezoeken en vanaf een boot of zodiak de ijsmuren aanschouwen.
  • Het adembenemende schiereiland Peninsula Valdés staat voornamelijk bekend om de vele dieren die op het eiland leven. Zeeolifanten, zeerobben, zeeleeuwen en pinguïns kenmerken dit eiland. Daarnaast kunt u vanaf het eiland een boottocht maken op de Southern Right Whale te spotten, een droom voor velen.