Over Argentinië

Wat is de beste tijd om naar Argentinië te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Argentinië met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Omdat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de jaargetijden precies tegenovergesteld aan onze jaargetijden. Als het bij ons winter is, is het in Argentinië hartje zomer. Zo is Patagonië in het uiterste zuiden het best bereisbaar in de zomermaanden van november tot en met februari. Het Andesgebergte in het Noordwesten kent in de wintermaanden van april tot en met oktober de beste reistijd, aangezien het er dan overheersend droog is. Wel is het dan iets koeler dan in de zomer, rond de 19 graden. Januari en februari zijn hier de natste maanden. Onze reisadviseurs adviseren u graag over de beste reistijd voor uw gewenste reisroute.

Praktische informatie

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires duurt ongeveer 14 uur. Met binnenlandse vluchten zijn de grote afstanden binnen Argentinië makkelijk te overbruggen. Een vlucht van Buenos Aires brengt u in 3,5 uur naar Patagonië en binnen 2 uur vliegt u vanuit de hoofdstad naar de Iguazu watervallen. Daarnaast kunt u de prachtige omgeving verder verkennen per bus, huurauto, fiets, kayak, boot of paard.

Argentinië is een veilig land om met kinderen te bereizen. De reisafstanden kunnen soms wel lang zijn en met kinderen is het verstandig om wat meer rustdagen in te bouwen. Er zijn vele en gevarieerde activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld een boottocht door de Iguazú watervallen, fietsen door een wijngaard, paardrijden of verblijven op een nog werkende boerderij (estancia). Kinderen zullen zich hier niet snel vervelen!

Regio’s en gebieden
Midden in de bergachtige provincie Rio Negro ligt een groot aantal meren in het Nahuel Huapi National Park. San Carlos de Bariloche is het middelpunt van dit gebied en vormt hiermee het centrum van het merendistrict van Argentinië.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.