Antarctica peninsula & de sub-Antarctische eilanden

Wat betekent het om naar Antarctica te reizen? En waar moet u rekening mee houden? Wij geven u graag antwoord op uw vragen. Het Zuidpoolgebied omvat naast Antarctica peninsula & de sub-Antarctische eilanden. De Falkland eilanden en Zuid-Georgië zijn echte wildlife paradijzen. Maar wanneer en hoe reist u hier het beste naartoe? We adviseren u graag.

Op Antarctica heerst een uitgesproken poolklimaat wat het reisseizoen duidelijk beïnvloedt. Hierdoor, en vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond, is het alleen tijdens onze wintermaanden van november t/m maart mogelijk om Zuidpoolexpedities te maken. De gemiddelde temperatuur op het Antarctische schiereiland schommelt in de reisperiode tussen de -2 en de +10 graden.

De meeste expeditie cruises naar Antarctica gaan in feite naar het Antarctisch schiereiland. Hierbij doorkruist u op de Zuidpoolcirkel vaarroute de Zuidpoolcirkel. Ook de keuze van het schip en uw reisperiode is zeer bepalend voor uw belevenis. Om het kwetsbare gebied te beschermen worden er immers maximaal 100 mensen per keer aan land gelaten. Door met schepen te reizen van maximaal 115 passagiers heeft u een betere beleving dan schepen waarbij u in "shifts" aan land moet.


Elke maand heeft zijn bijzondere momenten: in november begint het paar- en broedseizoen van zeevogels en dus ook van de pinguïns op het Antarctisch schiereiland. Later in het seizoen worden de jongen grootgebracht en kunt u wel steeds meer walvissen zien, terwijl de warmere temperaturen voor afkalvend ijs van gletsjers en bijzonder gevormde ijsschotsen zorgen. De beste reistijd naar het Zuidpoolgebied is sterk afhankelijk van uw persoonlijke interesses. Uiteraard adviseren wij u graag.

De sub-Antarctische eilanden waaronder de Falkland eilanden en Zuid-Georgië hebben een milder klimaat dan het Antarctisch schiereiland, met temperaturen tot 17 graden tijdens de zomermaanden. Het is echter vaak de wind die bepalend is voor de gevoelstemperatuur, een waterdicht windjack is dus geen overbodige luxe.

Vanwege het zachtere klimaat is de baltsperiode op de sub-Antarctische eilanden vroeger in het seizoen dan het zuidelijker gelegen continent. Op de Falkland eilanden staan midden in de zomer diverse bloemen, zoals inheemse orchideeën, in bloei. En vanaf oktober worden de eerste kleine zeehondjes en zeeolifanten geboren op de sub-Antarctische eilanden. De beste reistijd naar de sub-Antarctische eilanden is sterk afhankelijk van uw persoonlijke interesses. Op deze eilanden heeft u ook vaak ontmoetingen met Zeeolifanten.

Regio’s en gebieden
Het Antarctisch schiereiland is onderdeel van het Antarctisch continent en bestaat uit een 800 kilometer lange bergketen‚ waarvan de hoogste toppen ongeveer 2.800 meter boven zeeniveau oprijzen.
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.