Regio's in Amerika

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • In Californië lijkt de zon altijd te schijnen en viert de Amerikaanse droom hoogtij. De eerste visionairs trokken door West-Amerika op zoek naar een gouden toekomst. Die hebben zij gevonden en u kunt in hun voetsporen volgen.
  • De Sunshine State doet haar naam eer aan. Met de vele themaparken, kleurrijke art-deco gevels in Miami en de tropische sfeer van de Florida Keys is het in Florida altijd genieten, ook als de zon een dagje niet schijnt.
  • Bij Hawaï wordt al snel gedacht aan de Huladans, maar de eilanden van deze Amerikaanse staat bieden zoveel meer. De natuurlijke schoonheid en luxueuze hotels trekken jaarlijks vele toeristen. Ontdek de unieke flora en fauna van Hawaï en geniet van het aangename klimaat en de warme, vriendelijke bevolking het hele jaar door.
  • Dat de Verenigde Staten veel verschillende gezichten heeft, wordt in de zuidelijke staten benadrukt. De voormalige plantages en vele muziekinvloeden hebben hier een hele eigen cultuur laten ontstaan die u meesleept op een wervelende reis.
  • De meest noordwestelijke staten van de USA worden gezamenlijk New England genoemd. Deze landstreek grenst aan Canada en doet veel gemoedelijker aan dan de rest van de Verenigde Staten. Bossen, vissersdorpjes en landweggetjes laten hier de tijd stil staan.
  • Wie zich wil laten verrassen door een onbekend deel van de Verenigde Staten, kan het vizier richten op het noordwesten. Met name natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, al zijn er ook meer dan voldoende gelegenheden om van het goede leven te genieten.
  • De staten Colorado, Wyoming, Montana en South Dakota vormen gezamenlijk 'the wild west'. Het is een dunbevolkt gebied met onmetelijke ranches, maar ook de natuur is hier groots. Deze regio biedt een ongekende variatie aan natuurgebieden, van prairies tot grillige bergen en van uitgestrekte weiden tot vulkanische landschappen. Hier ligt tevens het bekendste en oudste natuurgebied van het land; Yellowstone National Park.
  • Beleef het wilde westen op een ranch met echte cowboys, proef invloeden van de Mexicaanse cultuur in de Tex-Mex keuken en ontdek muzikaal Austin. Neem een kijkje in het NASA Space Center in Houston of kom achter de geschiedenis van het neergestorte object in Roswell. Benieuwd naar de eeuwenoude indianencultuur? Breng dan een bezoek aan een van de traditionele indianendorpjes of bekijk het Bandelier National Monument.
  • New York. De stad die eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft en toch nog veel geheime plekjes kent. Zelfs voor de meest doorgewinterde Big Apple-fans. Het is immers bijna een land op zich, binnen het toch al zo eigenzinnige Amerika.