Over Amerika

Wat is de beste tijd om naar Amerika te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor mijn reis? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Met een oppervlakte van ruim 200 keer Nederland‚ bestaat er niet één perfecte reistijd voor Amerika. Het binnenland kent een landklimaat met hete zomers en koude winters. Het zuiden heeft deels een woestijnklimaat‚ terwijl in de noordelijke Rocky Mountains een bergklimaat heerst.

Wanneer u New York bezoekt‚ raden wij u aan dit in het voor- of najaar te doen. In de zomer kan het erg heet zijn en in de winter erg koud. Wel heerst er in de winter‚ met alle activiteiten rondom de kerst‚ een speciale sfeer in de stad. De herfst leent zich uitstekend voor een bezoek aan New England‚ wanneer de ‘indian summer’ een speciale kleur aan de bosgebieden geeft. Het is dan schitterend tussen de oranje‚ gele en rode bomen door te rijden. Voor een bezoek aan het zuidwesten, inclusief Los Angeles en San Francisco, raden wij u de maanden mei, juni of september aan. Het klimaat is dan aangenaam en u mist de grote drukte van de zomervakantie. Het noordwesten daarentegen‚ is weer een perfecte bestemming in de zomer. In deze tijd valt de minste regen en is de temperatuur aangenaam zacht.

Praktische informatie

De vluchttijd naar de Verenigde Staten is afhankelijk van de bestemming die u wilt bezoeken. New York bereikt u met een rechtstreekse vlucht in ca. 8 uur, terwijl u naar Los Angeles ca. 10,5 uur onderweg bent. U kunt uw reis aan het westen van de Verenigde Staten of Florida uitstekend combineren met een bezoek aan een stad zoals New York. Dit bezoek kunt u aan het begin of einde van uw reis inplannen. Afhankelijk van uw reisduur is het mogelijk om meerdere bestemmingen met elkaar te combineren. Het is sterk afhankelijk van uw reiswensen hoeveel tijd er nodig is voor een reis naar de Verenigde Staten. Hiervoor is het belangrijk om te bepalen wat u wilt zien. Voor een bezoek aan de Oostkust raden wij een verblijf van minimaal 2 weken aan, terwijl u voor een bezoek aan het westen van de Verenigde Staten zeker 3 weken moet uittrekken. Heeft u meer tijd, dan kunt u in een rustiger tempo reizen of meer gebieden bezoeken.

Regio’s en gebieden
De staten Colorado, Wyoming, Montana en South Dakota vormen gezamenlijk 'the wild west'. Het is een dunbevolkt gebied met onmetelijke ranches, maar ook de natuur is hier groots. Deze regio biedt een ongekende variatie aan natuurgebieden, van prairies tot grillige bergen en van uitgestrekte weiden tot vulkanische landschappen. Hier ligt tevens het bekendste en oudste natuurgebied van het land; Yellowstone National Park.
 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.