Regio's in Alaska

Iedere bestemming is uniek. Dat geldt ook voor de regio’s binnen de bestemming. Wij lichten graag een paar regio’s voor u uit. Zo kunt u zich laten inspireren en ontdekken welke plekken aansluiten bij uw reiswensen.
  • In en rondom Anchorage woont circa de helft van de bevolking van de staat Alaska. Toch speelt ook in dit gebied de natuur de hoofdrol. Zo kunt u hier walvissen spotten‚ vissen‚ gletsjers bezoeken en kleine karakteristieke steden verkennen.
  • In Centraal Alaska waant u zich vaak nog alleen op de wereld. Eindeloze toendra- en taigalandschappen worden er doorkruist door brede rivieren. Hier ligt de hoogste berg van Noord-Amerika‚ Mount Denali en het wildernisgebied van Denali National Park.
  • In het uiterste zuidoosten van Alaska ligt The Inside Passage. Dit is een fjordengebied vol prachtige eilanden en een rijk dierenleven‚ dat in de loop van miljoenen jaren werd gevormd door de kracht van de machtige gletsjers. Centrum van het gebied is Juneau‚ de hoofdstad van Alaska.
  • Het passeren van de poolcirkel is een legendarische gebeurtenis voor velen. Voor de Inupiat Eskimo’s die in het verre noorden van Alaska leven is dit echter dagelijkse kost. Deze bevolkingsgroep leeft nog op zeer traditionele wijze.