Over Alaska

Wat is de beste tijd om naar Alaska te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Alaska met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

De beste reistijd voor Alaska is van begin juni tot half september‚ wanneer u precies gaat hangt af van wat u wilt doen en zien. Ook al is Alaska een land van sneeuw en ijs‚ de aangename zomertemperaturen in het binnenland liggen rond een verrassende 20- tot 25 graden. Het verschil tussen zomer en winter is groot en ook de klimaten van de kust en het binnenland verschillen van elkaar. Wanneer u beren wilt zien op Kodiak Island zijn juni en juli de beste maanden. In het Katmai National Park vissen de grote grizzly's op zalmen in de maanden juli en september. Bovendien gaat Alaska vanaf eind augustus gehuld in prachtige herfstkleuren.

Praktische informatie

Met een rechtstreekse vlucht vliegt u in ongeveer 10 uur naar Anchorage. Verder kunt u prima met kinderen door Alaska reizen. Samen met het hele gezin alle waanzinnige uitzichten, de spectaculaire dierenwereld en pure wildernis van Alaska ervaren maakt reizen door Alaska nog net iets unieker.

Regio’s en gebieden
Het passeren van de poolcirkel is een legendarische gebeurtenis voor velen. Voor de Inupiat Eskimo’s die in het verre noorden van Alaska leven is dit echter dagelijkse kost. Deze bevolkingsgroep leeft nog op zeer traditionele wijze.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.