Ontdek Alaska

Wild en ongerept Alaska

Wild‚ groots en ongerept zijn de woorden die Alaska het beste omschrijven. Het lijkt wel of er geen horizon bestaat en de bergen‚ gletsjers‚ toendra's en fjorden eindeloos zijn. En waar u ook komt, u heeft in Alaska constant het gevoel in het mooiste natuurpark ter wereld te zijn.

Alaska biedt ruige landschappen vol onaangetaste natuur. Het is dan ook niet vreemd wanneer u hier beren speurend naar verse zalm aan de waterranden ziet‚ een kudde kariboes door een vallei ziet sjokken of een eenzame wolf tegenkomt op zoek naar voedsel. Tegen een schilderachtig decor van gletsjers nodigen de indrukwekkende woudbossen u uit voor een uitdagende wandeling en ook een tocht op zee is een prachtig avontuur. Terugkeren uit Alaska zonder uw hart te hebben verpand aan de natuur is dan ook niet mogelijk.

Wilt u een van de laatste wildernissen op aarde met eigen ogen aanschouwen? Overweeg dan een reis of een verlenging naar uniek Alaska. Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Alaska reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Alaska! 

populaire Alaska Reizen
In het centrum van Valdez vindt u het moderne Totem Hotel & Suites. Hier maakt u kennis met de traditionele gastvrijheid en ultiem comfort waardoor het u aan niets zal ontbreken. De kamers zijn eenvoudig ingericht en bieden uitzicht over de haven...
Activiteit
Ontdek het indrukwekkende landschap en maak kennis met de wilde dieren van Kenai Fjords National Park tijdens een onvergetelijke wildlife- en gletsjercruise. Het Kenai Fjords National Park staat bekend om zijn wildlife, gletsjers en adembenemende uitzichten.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.

Alaska reizen op maat

Alaska reizen

Naar Alaska reizen betekent een kennismaking met de ruige natuur, ongerepte kustlijnen en fjorden. U kunt uitstekend zelf door (een deel van) Alaska reizen met een huurauto. Wij raden u echter aan om uw reis uit te breiden met een fly-in arrangement. Vele mooie delen van de staat zijn immers niet of zeer moeilijk bereikbaar per auto. In de natuurparken wordt u begeleid door een gids die u de woeste natuur van zijn beste kant laat zien. Een andere mogelijkheid om Alaska te ontdekken is per cruiseschip. Vanaf het schip kunt u genieten van prachtige landschappen en bekijkt u het land vanuit een heel nieuw perspectief. Op de meest spectaculaire plekken liggen uitmuntende lodges en sfeervolle boetiekhotels, omgeven door een wildernis van wereldklasse. De locaties van de accommodaties nodigen u uit om eropuit te trekken en maakt uw natuurbeleving tijdens het reizen door Alaska nog intenser.

Reistips Alaska

Tijdens vrijwel alle Alaska reizen staat de adembenemende wildernis centraal. Nergens komt deze beter tot uiting in het Denali National Park. Dit gebied is het leefgebied van verschillende wilde dieren. Grizzlyberen struinen er over de vlakten en hier en daar vechten de kariboes. U ervaart dit alles het beste door tijdens het reizen door Alaska te verblijven in een van de lodges midden in deze wildernis. Door Alaska reizen betekent ook genieten van spectaculaire gletsjers tijdens een boottocht door het Kenai Fjords National Park of in Glacier Bay. Walvissen, zeehonden en diverse zeevogels bewonen deze unieke plekken. Midden in het Wrangell St. Elias National Park, het grootste nationale park van Noord-Amerika, liggen de oude mijnwerkersplaatsjes McCarthy en Kennicott, uitsluitend bereikbaar per vliegtuig of over de onverharde McCarthy Road. Bezoek hier een oude mijn, beklim de gletsjer of wandel door de wildernis tijdens een op maat gemaakte Alaska reis.

Accommodatie
Knik River Lodge
Voorbeeldreis
Beren en Wildernis in Alaska
Nu vanaf € 10.895
Activiteit
Op zoek naar beren