Citytrip Praag

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek aan het Burchtcomplex
  • De imposante gotische St. Vitus kathedraal
  • Achter de schermen van het befaamde Statentheater

Accommodatie stijl

  • Klassiek

Thema

  • Cultuur

Reisperiode(n)

Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November, December,

Praag is een magische stad met prachtige kathedralen, middeleeuwse architectuur en levendige cultuur. De doolhof van geplaveide straatjes en verborgen binnenplaatsen in de ‘Stad van 100 torenspitsen', boordevol met gotische, renaissance- en barokke architectuur, is een schatkamer voor de cultuurliefhebber.  
 
Ontdek de geschiedenis van de voormalige hoofdstad van Bohemen met historische bezienswaardigheden als de Praagse Burcht uit de 9e eeuw na Christus, 's werelds grootste oude kasteel, de verbluffende 14e-eeuwse Karelsbrug met sierlijke gotische torens, en het oude stadsplein waar u de astronomische klok van Praag vindt - de oudste nog functionerende ter wereld. Geniet van de skyline van de stad met torenhoge torenspitsen die doen herinneren aan andere tijden en verken de bijzondere kunstcollecties van Boheemse meesterwerken tot de indrukwekkende Art Nouveau van Alphonse Mucha en imposante verzameling 20ste-eeuwse kunst in het Veletržní Palác.


Bewaar in moodboard

Dag 1, Amsterdam - Praag 
Na aankomst in Praag per KLM-vlucht, privétransfer naar uw hotel.  
Na de lunch een verkenning onder leiding van privégids van Staré Město, de sprookjesachtige oude stad, waar bijna elk gebouw eruitziet alsof een meester in de bouwkunsten met een voorliefde voor gotiek het heeft ontworpen. De meest belangrijke bezienswaardigheden van de stad bevinden zich in dit deel van Praag, van het Oude Stadsplein en de astronomische klok tot de Joodse wijk en de beroemde Bethlehem-kapel van Jan Hus. Uw gids neemt u tevens mee achter de schermen van het befaamde Statentheater waar de premieres van Wolfgang Amadeus Mozarts opera's Don Giovanni en La clemenza di Tito plaatsvonden.  
 
Tip: Reserveer voor de authentieke smaken van Tsjechië voor een diner bij La Dégustation Bohême Bourgeoise, gelegen in de oude binnenstad van Praag.  
Het restaurant, dat zich voor zijn gerechten laat inspireren door een 19e-eeuws Tsjechisch kookboek, is speciaal gewijd aan Tsjechische nationale gerechten in een nieuw jasje en biedt een 14-gangen proefmenu. 
 
Dag 2, Burchtwijk Hradčany
In de ochtend verkenning van het de burchtwijk Hradčany onder leiding van een privégids met onder meer bezoek aan het Burchtcomplex en de imposante gotische St. Vitus kathedraal.
Gebruik vervolgens de middag voor een bezoek aan een van de diverse musea in de wijk, waaronder het Lobkowicz Paleismuseum met onder meer wereldberoemde schilderijen van Bruegel, Canaletto, Velázquez en met de hand geannoteerde manuscripten van veel van 's werelds grootste componisten als Haydn, Mozart en Beethoven. Alternatief is een bezoek een een van de historische locaties waarin de collecties van de Nationale Galerie, na het Louvre in Parijs de tweede oudste galerie van Europa, zijn ondergebracht in Hradčany. Onder meer het opvallende Schwarzenbergpaleis (barokkunst), Sternberg Paleis (antieke kunst en 16e-18e eeuwse kunst uit Frankrijk, Italië, Spanje en Hollandse en Vlaamse meesters) en de Waldstein rijschool (tijdelijke exhibities) bevinden zich in de uitgestrekte burchtwijk.
Begeef u vervolgens naar de groene Petřín-heuvel voor een bezoek aan Vrtbovská Zahrada, een prachtige hoge baroktuin. Het is een van de kleinste tuinen in de stad, maar het architectonische ontwerp en de historische waarde maken het een van de kostbaarste. Het park, gebouwd in 1720, ligt gedeeltelijk verborgen in een drukke straat en als je door de ingang loopt, is het alsof je wordt teruggevoerd naar een andere eeuw.
 
Tip: Bezoek 's avonds een voorstelling in het Nationaal Theater, een van de mooiste voorbeelden van neorenaissance-architectuur in het land. 
 
Dag 3, Praag - Amsterdam 
Dag geheel ter eigen invulling. Bijvoorbeeld voor een (vroege) wandeling over de befaamde Karelsbrug en bezoek aan het Klementinum, de wonderschone barokke bibliotheek die in 1722 voor het eerst zijn deuren opende als Jezuïtencollege. Verken daarna Vysehrad, de wijk die bestaat uit vestingstad bekend om de neogotische St. Petrus en Pauluskerk en de begraafplaats waar bekende Tsjechen als Antonín Dvořák en Alfons Mucha hun laatste rustplaats vonden.
Een ander optie is een om bezoeken te brengen aan het Mucha Museum en het Obecni Dum, het rijkelijk versierde gemeentehuis in Art Nouveau met beeldhouwwerken, glas-in-lood ramen en schilderingen van de hand van toonaangevende Tsjechische kunstenaars, zoals Alfons Mucha. In de loop van de middag privétransfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl