Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
Baskenland kent een onverwoestbaar nationaal zelfbewustzijn, eigen cultuur en taal. Culinair als wel cultureel heeft Baskenland een eigenheid die haast zeldzaam is in Europa. Architectonische hoogstandjes, van musea, overheidsgebouwen en zelfs van wijnhuizen. Adembenemende schoonheden tussen de traditionele bouw die in veel gevallen liefdevol is gerestaureerd. Lef, durf en gevoel voor spektakel. Baskenland is eigenlijk wat Nederland zo graag had willen zijn, tolerant, veeltalig, gericht op internationale handel, enorm culinair, vrijwel iedere Bask is lid van een lokale kookclub-kooksocieteit, en gastvrij. In veel gevallen ook de oorsprong van veel van de `Spaanse cultuur`, zoals de tapas die echt van de pinxos´s zijn afgekeken.
Gastronomische de koploper van Europa met het grootste aantal sterrenrestaurants binnen de landsgrenzen. Uit de golf van Biskaje komt de verse vis, uit binnenlanden de cider en hoger gelegen de wijn. Tussendoor bossen met schapen die melk leveren voor de schapenkaas.
Uiteenlopende facetten van joie de vivre (bizipoz in het Baskisch) komen aan bod tijdens deze reis die een kleine blik gunt op de veelzijdigheid van dit land. Culinair journalist en kunstliefhebber Felix Wilbrink neemt jullie graag mee naar het deel dat hij heeft mogen leren kennen tijdens reportages over dit unieke land.