City Trip naar Moskou en St. Petersburg

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek het Kremlin
  • Maak een uitstapje naar de oude kloosterstad Sergiëv Posad
  • Het is mogelijk een concert of voorstelling in een van de beroemde theaters bij te wonen. Wij regelen dit graag voor u.
  • Zie Russische schilderkunst in het Russisch Museum in St. Petersburg
  • Russische, Nederlandssprekende gidsen vertellen u met verve over hun stad
  • Bewonder de enorme kunstcollectie van de Hermitage

Het land van gouden koepels, paleizen en indrukwekkende musea blijft fascineren. Van het Rode Plein tot de ultramoderne skyline in Moskou en van de Hermitage tot de Noord-Europese flair van St. Petersburg. En als een parel op de tsarenkroon schitteren de buitenverblijven van de Romanovs.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Moskou: Dag 1

U vliegt met KLM van Amsterdam naar Moskou. Daarna wordt u naar uw hotel gebracht. Onderweg begint u uw eerste verkenning van de stad.

Dag 2: Moskou: Dag 2

In de ochtend vervolgt u uw verkenning van Moskou, met aandacht voor de geheimen van de Stalintorens en Moscow City. Ook bezoekt u de Nieuwe Tretiakov galerij, met een indrukwekkende verzameling van het Socialistische Impressionisme. Vervolgens krijgt u een rondleiding in het Kremlin, het historische hart van Moskou met regeringsgebouwen en kathedralen. De wandeling voert uiteraard ook over het beroemde Rode Plein. Een aantal bijzondere bouwwerken in Moskou vindt u ondergronds: enkele metrostations hebben met hun kroonluchters en marmer meer weg van een balzaal. Een bijzondere manier om de dag af te sluiten is een avondvoorstelling in de Tsjaikovski-concertzaal of het Bolsjoj-theater (facultatief en onder voorbehoud van repertoire). 

Dag 3: Sergiëv Posad: Dag 3

Vandaag maakt u een uitstapje naar het Russische Vaticaan – de kloosterstad Sergiëv Posad. Het klooster, dat in de 14e eeuw door de heilige Sergius van Radonezj werd gesticht, is een van de grootste en belangrijkste van het land. Alleen al de aanblik van gouden en blauwe koepels maakt indruk, maar het zijn de fresco’s in de kathedralen die het meest vermaard zijn. ’s Avonds kunt u een voorstelling in een van de theaters van Moskou bijwonen (facultatief en onder voorbehoud van repertoire). 

Dag 4: Moskou - St. Petersburg: Dag 4

De ochtend is vrij te besteden. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Poesjkin Museum voor Schone Kunsten. Daarna wordt u naar het station gebracht en vertrekt u per dagtrein naar St. Petersburg. Na aankomst in St. Petersburg de eerste verkenning van de stad. Net als in Moskou komt ook hier de rijke Russische traditie van muziek tot leven. Zo kunt u ‘s avonds genieten van een concert in de Sjostakovitsj-Filharmonie (facultatief en onder voorbehoud programma). 

Dag 5: St. Petersburg: Dag 5

's Ochtends krijgt u een rondleiding in de 250 jaar oude Hermitage. Niet alleen krijgt u een indruk van de schilderijencollecties, ook ziet u hoe bijzondere de interieurs van het Winterpaleis zijn. En dit paleis bevat slechts een selectie van de enorme collectie van de Hermitage. In de middag volgt een rondleiding in de dependance van de Hermitage tegenover het Winterpaleis, met een schitterende verzameling van de Franse Impressionisten, een van de grootste ter wereld. ’s Avonds kunt u facultatief een huisconcert in een patriciërspaleis of een concert in de oudste concertzaal van de stad, de 'Kapella', bijwonen.

Dag 6: St. Petersburg: Dag 6

St. Petersburg heeft nog veel meer te bieden dan de Hermitage. Niet alleen de architectuur van de stad is noemenswaardig, ook zult u ontdekken dat er een stukje Nederlandse geschiedenis in de stad schuilgaat. ’s Middags bezoekt u het Russisch Museum, met een indrukwekkende collectie Russische schilderkunst, waaronder iconen. Op uw laatste avond is er de mogelijkheid een opera- of balletvoorstelling in het Mariinski-theater bij te wonen (facultatief en onder voorbehoud programma).

Dag 7: St. Petersburg - Amsterdam: Dag 7

Voordat u terugreist naar Nederland, ziet u het buitenverblijf van de Romanovs, Tsarskoje Selo, waar u het Catharina paleis en de parken bezoekt. 's Middags transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt en de treinreis inbegrepen. 

Wist u dat

Catharina de Grote 250 jaar geleden begon met het verzamelen van schilderijen van onder meer Hollandse Meesters? Vandaag de dag is de kunstcollectie van de Hermitage in St. Petersburg ontzagwekkend groot.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl