Oud en Nieuw in Milaan

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de Pinacoteca di Brera, het mekka van de pan-Italiaanse schilderkunst
 • Verkenning van de opmerkelijke collectie 20e-eeuwse Italiaanse kunst van het Museo del Novecento in het Palazzo dell’ Arengario.
 • Bezichtiging van de tijdelijke tentoonstelling gewijd aan het werk van El Greco in het Palazzo Reale

Accommodatie stijl

Thema

 • Kunst

Reisperiode(n)

December, Januari,

Geen stad in Italië combineert oud en nieuw beter dan Milaan. De thuisbasis van de Duomo en Leonardo da Vinci's Laatste Avondmaal is een kruispunt van kunst van wereldklasse, haute couture en verbluffende architectuur. Een bezoek aan de oude palazzo's, kunstgalerijen, designerwinkels en –restaurants of een van de vele andere bezienswaardigheden doen de bezoeker begrijpen hoe het verleden van Italië het heden blijft beïnvloeden. Van renaissanceschilderijen en fresco's tot iconische symbolen van de moderne Italiaanse geschiedenis, van Romaanse basilieken tot postmoderne torens en adembenemende art-deco, we ontdekken het tijdens deze reis waarbij we feestelijk het nieuwe jaar inluiden allemaal. 


Bewaar in moodboard

 

 • 1e Dag, Naar Milaan 
  Vertrek vanaf luchthaven Schiphol naar Milaan. Aansluitend transfer naar ons centraal gelegen hotel Cavour uitvalsbasis gedurende de reis.  
  In de loop van de middag leidt onze eerste stadswandeling ons dwars door het historisch centrum van Milaan langs de mooiste fresco’s in de stad in het Palazzo Clerici, waar Giambattista Tiepolo een van de kunstenaars was die trompe-l’oeils op de plafonds schilderde, de San Maurizio al Monastero Maggiore, de Milanese equivalent van de Sixtijnse kapel en de fraaie Santa Maria della Grazie, ook beroemd om Leonardo’s Laatste Avondmaal.  's Avonds welkomstdiner in het hotelrestaurant Conte Camillo.
   
 • 2e Dag, Castello Sforzesco en het Parco Sempione 
  In de ochtend bezoek aan het Castello Sforzesco, de beste plek om meer te weten te komen over de middeleeuwse en vroegmoderne geschiedenis van Milaan. Het imposante kasteel, in de 15de eeuw gebouwd door de eerste hertog van Milaan, Francesco Sforza, was getuige van de Spaanse, Habsburgse en Napoleontische heerschappij. Het complex huist meerdere musea en galerijen, waaronder de Pinacoteca Castello Sforzesco met schilderijen van onder meer Bronzino, Tintoretto en Titiaan. 
  In de middag ontspannen verkenning van het Parco Sempione, met de Napoleontische Arco della Pace (Vredeboog), het schilderachtige centrale meer en enkele musea, waarvan wij het Triënnale museum voor Kunst en Design in het opvallende Palazzo dell’Arte bezoeken. 
   
 • 3e Dag, Oud en nieuw - Italiaanse meesters en internationale avant-garde 
  Na het ontbijt bezoeken we het het mekka van de pan-Italiaanse schilderkunst, de Pinacoteca di Brera in het centrum van Milaan. Het museum beschikt over een van de indrukwekkendste kunstcollecties in heel Italië met meesterwerken van Bellini, Caravaggio, Raphael en Tintoretto tot Boccioni, Modigliani en Severini.
   's Middags verkennen we de opmerkelijke collectie 20e-eeuwse Italiaanse kunst en meesterwerken van de internationale avant-garde in de kunststromingen van het Museo del Novecento in het Palazzo dell’ Arengario. ‘s Avonds nieuwjaarsdiner in het hotel, waarna we op een van de sfeervolle piazza’s proosten op het nieuwe jaar.
   
 • 4e Dag, Duomo en MUDEC 
  Op nieuwjaarsdag combineren wij nogmaals oud en nieuw. In de loop van de ochtend brengen we een bezoek aan de Duomo, de imposante kathedraal van Milaan en het bijbehorende museum. Na gelegenheid tot lunch begeven we ons vervolgens naar de wijk Tortona waar we het MUDEC, het Museo delle Culture in een moderne creatie van de hand van architect David Chipperfield, met de belangrijke collectie etnografica van Italië verkennen. 
   
 • 5e Dag, El Greco in het Palazzo Reale 
  In de ochtend bezoeken we de indrukwekkende Pinacoteca Ambrosiana met imposante collecties Italiaanse schilderkunst waaronder werk van Caravaggio, Raphael. Na de lunch bezoeken we de tijdelijke tentoonstelling gewijd aan het werk van El Greco in het Palazzo Reale, met in het bijzonder aandacht voor zijn Italiaanse periode. Speciaal voor de tentoonstelling zullen enkele van zijn bekendste schilderijen te zien zijn, waaronder El Salvador (rond 1610), San Martín y el Mendigo (rond 1597-99) en Laocoön (rond 1610-14) - mede mogelijk gemaakt door bruiklenen van het El Greco Museum in Toledo, het Museo Nacional del Prado in Madrid, de Galleria degli Uffizi in Florence en de National Gallery of Art in Washington, DC. 
  De rest van de middag ter vrije besteding. Wie wil kan op eigen gelegenheid de verkenning van het Palazzo Reale, waarvan de weelderige kamers zijn omgebouwd tot een van de fraaiste kunstmusea van de stad, voortzetten. Andere alternatieven zijn het intieme Museo Poldi-Pezzoli en de kerk San Satiro van Bramante met een verbazingwekkend trompe-l’oeuil. Maar ook een verkenning van de Galleria Vittorio Emanuele II, vernoemd naar de eerste koning van een verenigd Italië, en het oudste winkelcentrum op het Italiaanse schiereiland behoort tot de mogelijkheden. De overdekte winkelstraat verbindt het domplein met het Piazza della Scala waar u een peinzende Leonardo da Vinci treft. Niet alleen is de passage een architectonisch meesterwerk met classicistische elementen en prachtige mozaïeken, tegenwoordig worden de ruimtes ingenomen door luxemerken en high-end retailers die de Milanese toewijding om met zwier te leven benadrukken. 's Avonds afscheidsdiner in een lokaal restaurant.  
   
 • 6e Dag, Fondazione Prada en terugreis 
  Ter afsluiting van de reis bezoek aan een van de nieuwere parels van de stad, het Fondazione Prada, een schitterend gerenoveerd complex bestaand uit zeven gebouwen waaraan de Nederlandse architect Rem Koolhaas drie nieuwe ontwerpen toevoegde, die samen een gigantisch kunstcentrum vormen. Na ruime gelegenheid tot lunch vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. 

  N.B. Programmaonderdelen en -volgorde onder voorbehoud van wijzigingen.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl