De Hoogtepunten van IJsland

Hoogtepunten van deze reis

  • Historisch Thingvellir National Park
  • Zwarte stranden van Vik
  • Beroemd Jokulsarlon Glacial Lagoon
  • Papegaaiduikers van Papey Island
  • Vulkanische landschappen
  • Ontspannen in de Blue Lagoon

Beleef IJsland tijdens deze autorondreis langs de hoogtepunten van het eiland. U gaat zelf op pad met de auto en ontdekt IJsland op eigen tempo. Uiteraard zijn de accommodaties inclusief zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Reykjavik - Hveragerdi

Na de korte vlucht komt u aan op magisch IJsland. Vanaf het vliegveld bij Reykjavik rijdt u met uw huurauto naar de zuidkust. U passeert de beroemde Blue Lagoon, waar u voor een rustgevende dip in het warme water kunt nemen. De nacht brengt u door in het pittoreske dorp Hveragerdi. Dit is een van de weinige plaatsen ter wereld die direct in een geothermisch gebied ligt. De huizen worden verwarmd door het water dat van de omringende warmwaterbronnen komt. Geniet van uw verblijf in wat ook wel de ‘flower village’ wordt genoemd, vanwege de grote aantallen kassen die er te vinden zijn.

Dag 2: Hveragerdi – Vik

De hoogtepunten van vandaag zijn het Thingvellir National Park, de belangrijkste historische plaats van IJsland. De Vikingen creëerden er in het jaar 930 een parlement. Vervolgens bezoekt u de Gullfoss waterval en de spuitende geisers in Geysir. U reist verder naar het zuiden waar u diverse watervallen, gletsjers en de bijzondere zwarte stranden bij Vik bezoekt.

Dag 3: Vik – Hornafjordur

In de ochtend passeert u het dorp Kirkjubaejarklaustur, ook wel ‘Klaustur’ genoemd, waar ooit een middeleeuws klooster stond. Ontdek vervolgens Skaftafell. Daar zal de imposante Vatnajokull gletsjer zeker niet aan uw oog ontsnappen. Verder op de route ligt een populaire locatie voor veel wereldberoemde films: Jokulsarlon Glacial Lagoon. Scènes uit onder andere een aantal James Bond films en Tombraider (2001) zijn er opgenomen. Vannacht verblijft u in de omgeving van Hornafjordur.

Dag 4: Hornafjordur – Egilsstadir

U rijdt door naar het verre oosten van IJsland, de ruige kustlijn passerend. U komt langs idyllische vissersplaatsen met de hoge bergen op de achtergrond. Maak onderweg een stop en stap op de boot naar Papey Island. Dit is een eiland waar in de zomer, van mei t/m begin augustus, duizenden papegaaiduikers nestelen. U verblijft in het oosten van IJsland, in de omgeving van Egilsstadir.

Dag 5: Egilsstadir – Husavik

Uw avontuur door IJsland gaat verder. Vandaag passeert u de hooglanden van Modrudalsoraefi. Dit landschap staat bekend om zijn onaangetaste natuur. Breng een bezoek aan Dettifoss, een imposante waterval. Het volgende natuurwonder op het programma is de vallei Asbyrgi, die de vorm heeft van een hoefijzer. U verblijft in de omgeving van schiereiland Tjornes en vissershaven Husavik.

Dag 6: Husavik – Skagafjordur

Ontdek de omgeving van het Myvatn meer en bezoek de mysterieuze vulkanische formaties van Dimmuborgir. In de omgeving zijn kraters, heuvelachtige landschappen en watervallen te vinden. Na uw ontdekkingstocht langs deze natuurwonderen kunt u een stop maken in Akureyri, de 'hoofdstad van het noorden'. Ondanks het kleine aantal inwoners vindt u in de stad toch de nodige trendy cafés en goede restaurants. U verblijft deze nacht in de omgeving van Skagafjordur.

Dag 7: Skagafjordur – Reykjavik

De omgeving van Skagafjordur staat bekend om het fokken van paarden. Breng een bezoek aan de oude manege van Glaumbaer en maak kennis met oude IJslandse architectuur. Vervolg de route langs de baai van Hunafloi, richting de landschappen van Borgarfjordur. In de avond komt u aan in Reykjavik, waar u de laatste nacht doorbrengt.

Dag 8: Reykjavik – Amsterdam

U rijdt terug naar het vliegveld waar u de auto weer inlevert. Kijk terug op uw rondreis door het magische IJsland.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, autohuur en overnachtingen met ontbijt inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Vikingen zo’n 1000 jaar geleden voet aan wal in IJsland hebben gezet? Het Thingvellir National Park is zelfs een historische plaats vanwege de Vikinggeschiedenis.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl