Spitsbergen - Franz Josefland (cruise only)

13 of 14-daagse cruise only expeditiecruise

O.b.v. een 3-persoonshut met privéfaciliteiten

Nu vanaf € 8.595 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Bezoek Franz Josefland, een speciaal Noordpoolgebied waar slechts weinigen voet aan land zetten
 • Tijdens zeedagen kans op het spotten van diverse walvissoorten
 • Prachtige vergezichten, bijzondere natuur en immense gletsjers
 • Vaar langs het pakijs en door het drijfijs en wandel op een bloeiende toendra
 • Spotten van wildlife zoals ijsberen, walrussen en robben en diverse zeevogels

Wij nodigen u uit om een reis te maken naar een gebied waar geen mensen wonen, de onherbergzame en uitgestrekte archipel van Franz Josefland. Deze archipel ligt het meest dichtbij de Noordpool.

Wij nodigen de natuurliefhebber uit om een reis te maken naar een gebied waar de natuur zich in zijn meest extreme vorm manifesteert. Eilanden die -ook in de zomermaanden- vrijwel volledig bedekt zijn door ijs. Mensen wonen er nauwelijks in de onherbergzame en uitgestrekte archipel van Spitsbergen. 

Franz Josefland heeft, gelegen in het gebied van de noordelijke pool, de grootste en een zeer verrassende variatie aan flora, fauna en zeker ook landschappen, waarvan u vooral in de zomermaanden juli en augustus volop kunt genieten. Franz Josefland is zo groot als half Nederland en meer afgelegen dan veel mensen zich realiseren. Vanuit Oslo is het nog enkele uren vliegen naar Longyearbyen, het plaatsje waarop u vanuit Oslo invliegt voor uw reis naar Franz Josefland. Op Franz Josefland is geen infrastructuur. Het is, op een weerstation na, volledig onbewoond. Franz Josefland is Russisch grondgebied.

Zeevogels, rendieren, poolvossen en robben zullen ons vergezellen op onze verkenningsreis rond deze prachtige eilandengroepen. Ook bezoeken we o.a. vogelkliffen en walruskolonies, maken wandeltochten op de bloeiende toendra en varen langs gletsjergevels, waar u tot diep in de zomermaanden, in het zachte licht van de juli of augustuszon, getuige kunt zijn van spectaculaire vallende ijsmassa’s. We varen langs talloze met gletsjers bedekte fjorden, omzoomd door een ruig en bergachtig terrein en schitterende baaien. Waar mogelijk volgen we het pakijs in het westelijk deel van Franz Josefland en hebben daar een goede kans in het pakijs de ‘King of the Arctic’ – de poolbeer - te spotten. We hopen eveneens zeerobben te zien en niet zelden worden er walvissen gespot in deze gebieden. De meeste reizigers komen echter terug met een voorliefde voor de walrus...

Data & prijzen

Vertrekdata:
9 juli 2021, 21 juli 2021, 2 augustus 2021 en 14 augustus 2021
Prijs voor een 3-persoonshut v.a. €8.595 p.p. en voor een 2-persoonshut  v.a. €11.195 p.p.

 

U reist met de M/S Sea Spirit

Vraag ons naar vroegboek- en last minute kortingen.

Opties & inbegrepen

Dit is een cruise-only. Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. 

Wist u dat

Franz Josefland Russisch grondgebied is. U heeft daarom een visum nodig voor deze reis.

Programma Het schip
 • Dag 1-2 Longyearbyen - Spitsbergen

  Deze expeditiecruise begint in Longyearbyen op Spitsbergen, de meest noordelijke en western aandoende oude mijnwerkers nederzetting. U overnacht in Longyearbyen in Radison Blu Polar Hotel en gaat de volgende dag in de namiddag aan boord. U laat de bewoonde wereld achter u en vaart door de machtige Isfjord. De komende twee dagen brengt u door op zee. 

   

 • Dag 3-4 Barentszzee

  Tijdens de vaarroute naar Franz Josefland en speciaal op zeedagen kunt u diverse interessante lezingen bijwonen. Deze worden gegeven door een team van gidsen dat u begeleidt tijdens uw expeditiecruise. Denk hierbij aan lezingen over wildlife in het Arctisch gebied, maar ook geologie, informatie over gletsjers, klimaatinvloeden en historie over eerdere ontdekkingsexpedities naar Franz Josef Land komen aan bod. De voertaal aan boord van het schip is Engels en Duits. 

 • Dag 5-11 Flexibel programma

  De exacte route op deze reis en het aantal landingen en of plaatsen tijdens de expeditiecruise kan variëren en is afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en de mogelijkheden om wildlife te zien. De definitieve reisroute wordt bepaald door de kapitein en de expeditieleider aan boord. Het is altijd het streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden, maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

  Mogelijke plaatsen die u op Franz Josefland – in volgorde - bezoekt:
  - Alexandra eiland op Franz Josefland
  - Bell eiland
  - Cape Norway en Jackson & Rudolf eiland
  - Stolichky en Appolonov eiland
  - Payer en Wilczek eiland
  - Champs en Hall eiland
  - Hooker en Northbrook eiland

  Uitgebreide informatie over deze eilandgroepen is op aanvraag beschikbaar.

 • Dag 12-13 Barentszzee

  Op de terugreis naar Longyaerbyen is het misschien mogelijk een landing te maken op Kvitoya. Dit eiland ligt in het oostelijke deel van Spitsbergen en is voor 90% bedekt met ijs. Er hebben slechts weinig mensen voet aan wal gezet. Hier is destijds de Zweedse ontdekkingsreiziger Andrée gevonden, 33 jaar na zijn mislukte poging om per ballon de Noordpool te bereiken.

 • Dag 14 Longyaerbyen

  We arriveren weer in de bewoonde wereld. Tijdens het laatste deel van de vaarroute heeft u de mogelijkheid om met behulp van de gidsen de namen te checken van die dieren of geologische wonderen waar u foto’s van heeft genomen, maar waarvan u mogelijk de naam of betekenis van vergeten bent.

  Attentie: Expedities naar Noordpoolgebieden zijn sterk afhankelijk van ijs- en weersomstandigheden. Bovengenoemde plaatsen/locaties zijn voorbeelden van enkele van de vele bijzondere plekjes die deze bestemming u te bieden heeft en die we hopen te kunnen bezoeken. Wij spannen ons steeds in u een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden. Flexibiliteit is hierbij de sleutel tot een succesvolle expeditie!

M/S Sea Spirit

Het M/S Sea Spirit is een luxe vijfsterren expeditieschip dat plaats biedt aan 114 passagiers. Het schip heeft 57 ruime hutten en suites. Alle hutten hebben zicht op zee door of een raam of een patrijspoort, zijn stijlvol en praktisch ingericht en beschikken over eigen faciliteiten. 

De algemene ruimtes zijn groter en luxer ingericht dan bij de meeste expeditieschepen. Zo is er een sfeervol restaurant, een bibliotheek, een outdoor bistro, twee lounges, satelliettelefoon toegang vanuit elke hut, een lift, internettoegang en een fitnessruimte. Er is tevens een arts aan boord. Alle dekken kunnen indien gewenst met een lift bereikt worden. U kunt rondom het dek lopen voor een 360 graden uitzicht. Passagiers zijn 24 uur welkom op de brug en er is altijd iets te zien of te speuren vanaf de ruime observatiedekken. De voertaal aan boord van jet schip is Engels en Duits.

In het ruime en luxe ingerichte restaurant wordt u tussen de landingen en tijdens het avondmaal getrakteerd op heerlijke maaltijden en in de bar en lounge kunt u genieten van een drankje met een adembenemend uitzicht op het poollandschap dat u omringt. Tijdens lezingen informeren de wetenschappers en gidsen aan boord u over de flora, fauna en historie van het Poolgebied. Het expeditieteam bestaat uit 10/11 gidsen en een expeditieleider.

Vanaf het schip maakt u zodiactochten en landexcursies. De zodiacs zijn uitgerust met sterke buitenboordmotoren. Om het in- en uitstappen in de zodiacboten aanzienlijk te vergemakkelijken is aan de achterzijde van het schip een instapdek. Tijdens de landactiviteiten worden de deelnemers in groepjes ingedeeld naar interesse voor bijvoorbeeld korte of lange wandelingen of speciale belangstelling voor vogels, dieren of planten. Op vaarroutes wordt u een parka (windjack voor poolgebieden) cadeau aangeboden. De laarzen worden u in bruikleen gegeven aan boord van het schip.

Het dekplan:

 

 en voorzieningen

Alle hutten hebben een raam met zeezicht, de Deluxe suites, premium suites en de Owner’s Suite hebben zelfs een eigen balkon waarvandaan u uitzicht heeft op de adembenemende landschappen. U kunt tijdens deze cruise genieten van alle comfort; kingsize bedden (lits-jumeaux voor wie hieraan de voorkeur geeft), een bar en een hot tub. Bovendien zijn alle hutten voorzien van flatscreen TVs en een dvd speler.

 • Aantal hutten: 57
 • Aantal passagiers: 114


Faciliteiten

 • Bibliotheek en Gamehal
 • Hot tub op Deck 5 met zitruimte en bistro
 • Loungeruimte
 • Satelliet telefoon verbinding in elke hut
 • Lift
 • Internet verbinding
 • Fitnesscentrum
 • Grote presentatie ruimte met state-of-the-art apparatuur
 • Schip heeft stabilisatoren tegen deiningen
 • Parka en laarzen zijn inbegrepen
 • Er is een arts aan boord

Schip specificaties

 • Bemanning: 94 personen
 • Reddingsboten: 4 stuks
 • Lengte: 90,6m
 • Breedte: 15,3 meter
 • IJsklasse: 1D
  Snelheid: 14,5 knoop in open water 
Route
Vanuit Longyearbyen vaart u via Noord-Spitsbergen naar de Franz Josefland archipel, de archipel die het dichtst bij de Noordpool ligt. U geniet van prachtige vergezichten en mooie fjorden en gletsjers, plus al het wildlife dat u tegenkomt op uw route.