Noorderlicht en walvissen

6-daagse reis

Nu vanaf € 3.695 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Grote kans het noorderlicht te zien
 • Vaar met een kleinschalig schip voor maximaal 12 passagiers
 • Ga op zoek naar orka's, walvissen en zeearenden
 • Maak sfeervolle foto's in het zachte licht
 • U bevindt zich boven de Noordpoolcirkel

ExperienceTravel biedt u de mogelijkheid met het kleinschalige ms Stockholm expeditieschip op zoek te gaan naar wildlife en het noorderlicht in het hoge noorden van Noorwegen.

Het ms Stockholm vaart exclusief voor ExperienceTravel vanuit Tromsø uit en biedt ruimte aan slechts 12 passagiers. Wanneer de gelegenheid zich voordoet, zullen we spannende zodiac bootcruises ondernemen en verfrissende wandelingen maken op de eilanden in het fjordengebied. Zeer waarschijnlijk is de eerste sneeuw reeds gevallen en bedekt deze de hoge bergtoppen. Het is nog steeds dagelijks een paar uur licht ondanks de noordelijke ligging. Aan boord luisteren we naar inspirerende lezingen, genieten van lekkere maaltijden en kijken aan dek uit naar orka’s, walvissen, zeearenden en het noorderlicht. De Noorse kapitein, tevens eigenaar van het schip, en zijn bemanning hebben veel ervaring in deze wateren en zijn actief betrokken bij het proces om duurzame expedities te bieden. Kijk dus niet verbaasd op als de chef-kok plotseling foto’s neemt of walvissen bestudeert als de gelegenheid dit toelaat. De oprechte nieuwsgierigheid van de bemanning is een eerste vereiste voor expeditiecruises als deze en maakt uw ervaring des te onvergetelijker.

Data & prijzen

Vertrekdatum 5 november 2021

 

Opties & inbegrepen

Inclusief vliegreis Amsterdam-Tromsø, alle overnachtingen en verblijf op het ms Stockholm o.b.v. volpension.

Wist u dat
 • Hoewel er nog geen 75.000 mensen in Tromsø wonen is het een multiculturele stad met meer dan 100 nationaliteiten op steenworp afstand van de natuur waar Noorwegen zo beroemd om is.
Programma Het schip
 • Dag 1 Tromsø. Noorwegen

  De Noorse stad Tromsø is omgeven door fjorden en bergpieken en ligt 350 kilometer ten noorden van de Noordpoolcirkel. De stad is het vertrekpunt van vele poolexpedities geweest en werd in de jaren 1800 de Poort naar de Noordpool genoemd. We bezoeken het bekende Pool Museum, waar wij meer zullen horen over de eerste ontdekkingsreizigers die noordwaarts trokken op zoek naar roem en rijkdom. ’s Middags gaan we aan boord van het kleinschalige, sfeervolle expeditieschip ms Stockholm.

 • Dag 2-5 Expeditie noord-Noorwegen

  Onze route voor de komende dagen is flexibel, zodat we de momenten kunnen grijpen waarop er walvissen worden gespot. Sinds 2010 hebben gigantisch grote scholen haringen overwinterd in de fjorden rond Kvaloya buiten Tromsø, waardoor hier niet alleen honderden orka’s, maar ook vele bultrugwalvissen werden aangetrokken. De prognose dat zij ook dit jaar zullen terugkomen is gunstig. Met vijf nachten aan boord van MS Stockholm hebben wij tijd genoeg om de fjorden te verkennen en uit te kijken naar deze gigantische zoogdieren.

  Het is een ongelooflijke ervaring de strategische jacht op haring van de orka’s te volgen, evenals de karakteristieke staartvin van de bultrug te zien en het geluid van hun ademhaling van zeer dichtbij te horen. De haring trekt niet uitsluitend orka’s en bultrug walvissen aan. Het gebied is ook een geliefde plek voor de zeearend. Misschien willen zij hun indrukwekkende vleugelwijdte boven ons tonen.

  We reizen laat in oktober voordat de volledige poolnacht invalt. De zon is nog steeds iedere dag enkele uren op. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in fotografie: het licht is in deze tijd van het jaar betoverend. Zelfs wanneer de zon onder de horizon zakt, kunnen we genieten van de betoverende schemering en dageraad. Bij helder weer is er goede kans het spectaculaire noorderlicht te zien dansen in de lucht.

  De reis concentreert zich op exclusieve wildlife ontmoetingen, maar wanneer de gelegenheid zich voordoet, zullen we ook spannende boottochten met zodiacs ondernemen en of verfrissende wandelingen maken om Tromsö’s indrukwekkende eilanden te verkennen. Zeer waarschijnlijk is de eerste sneeuw reeds gevallen en bedekt deze de hoge bergtoppen. Rebbenesoya, Gjossoya en Ringvassoy zijn eilanden die wij hopen te verkennen. Aan boord luisteren we naar inspirerende lezingen, genieten van lekkere maaltijden en kijken aan dek uit naar wildlife en het noorderlicht.

 • Dag 6 Tromsø, Noorwegen

  In de ochtend gaan we van boord, waarna de terugreis begint.

  NB. De exacte route van de expeditie is afhankelijk van zowel het weer als ook de walvissen. De kapitein en de expeditieleider zullen alles doen wat in hun macht ligt om onze beleving gedurende deze expeditiecruise te maximaliseren. Flexibiliteit is de sleutel tot een succesvolle expeditie!

M/S Stockholm

Elke reis met de M/S Stockholm is uniek en zijn reputatie voor de expedities-cruise rondom Spitsbergen & Archipel is een klasse apart. Onze deskundige gidsen en bemanning die door en door bekend zijn met deze Arctische wateren halen het beste uit elke kans die zich voordoet. De M/S Stockholm is een klassiek schip dat in 1953 werd gebouwd voor de Zweedse Nationale Maritieme Overheid. In 1999 werd het schip volledig gerenoveerd en begon het een carrière als comfortabel passagiersschip voor de poolstreken. De M/S Stockholm vervoert uitsluitend een maximum van 12 passagiers in 2-persoons buitenhutten, alle met privéfaciliteiten.

Het door velen bewonderde klassieke schip is een prachtig voorbeeld uit de maritieme geschiedenis, met mooie koperen details en het observatiedek is van oregon pine. Omdat er meer dan voldoende ruimte is aan dek van het schip, heeft elke passagier het mooiste plekje aan dek bij het spotten en fotograferen van dieren. Bovendien ligt het dek laag waardoor de hoek voor het fotograferen van dieren optimaal is. Geen wonder dat zo veel mensen en zeker fotograven en filmers weg zijn van de M/S Stockholm als hun expeditieschip. Aan boord van het schip geniet u van heerlijke maaltijden in het gezelschap van gelijkgestemde reizigers, die genieten van de natuur en evenals u gefascineerd zijn van het poolgebied. De maaltijden aan boord zijn van uitstekende kwaliteit. Alle wijn, bier en alcoholische drank is in de prijs inbegrepen. Met een dergelijke kleine groep aan boord is het alsof u op een privé jacht reist. Een volkomen andere ervaring en beleving dan op een groter en conventioneler schip!

 De Noorse kapitein, tevens eigenaar van het schip, en zijn bemanning hebben een lange ervaring in de Arctische wateren en zijn actief betrokken bij het proces om expedities in overeenstemming te brengen en te houden met milieubeheer. Alle stafleden aan boord van de M/S Stockholm zijn grote liefhebbers van het unieke wildlife en de ongerepte natuur. U hoeft dus niet verbaasd te zijn wanneer u plotseling de chef-kok op het strand foto’s ziet nemen of vogels ziet bestuderen, wanneer de tijd dit toelaat. De oprechte nieuwsgierigheid van de bemanning is een eerste vereiste voor expeditiecruises als deze. Iedere tocht heeft een voorlopige route, maar er is altijd ruimte om plannen te wijzigen of aan te passen. Een tocht aan boord van M/S Stockholm in deze noordelijke wateren, met zijn unieke wildlife en ongerepte natuur is een ervaring voor het leven, die gewoonweg moeilijk overtroffen kan worden.

Het dekplan:

 en voorzieningen

 • Aantal hutten: 6
 • Aantal passagiers: 12
 • Alle hutten hebben zeezicht
 • Eigen badkamer met douche en toilet
 • Ruime opberg mogelijkheden
 • Schrijftafel met stoel
 • Kluisje

Faciliteiten

 • Sfeervol en authentiek restaurant
 • Uitstekende 4-en 5-gangen menu's, alle drank (ook alcoholische) is inbegrepen
 • Lounge aan voorzijde schip met rechtstreeks toegang tot bovendek
 • 360º graden dek met veel ruimte op voor- en (overkapte) achterdek
 • Open brug policy
 • Makkelijke instap in zodiacs
 • Twee maal per dag een land- of zodiacexcursie
 • Communicatie mogelijkheden (satelliet)
 • Professionele expeditieleider aan boord
 • Schip heeft klassieke uitstaling (ook de algemene ruimtes)
 • 2x per dag een land- of zodiacexcursie
Route
Vanuit Tromsø in het hoge noorden van Noorwegen vaart het ms Stockholm uit door de Noorse fjorden op zoek naar wildlife. Er is een reële kans het magische noorderlicht waar te nemen.