Klassieke Antarctica reis (cruise only)

10-, 11-, 12- of 13-daagse expeditiecruise

O.b.v. 4-persoonshut op indeling met privé-faciliteiten en afhankelijk van aantal reisdagen en vertrekdatum

Nu vanaf € 6.800 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Bezoek de mooiste baaien van het schiereiland van Antarctica
 • Geniet van het spectaculaire landschap
 • Vaar langs schitterende ijsbergen en immense gletsjers
 • Geniet van de grandeur van ijs en besneeuwde bergen
 • Spotten van walvissen en zie diverse robbensoorten
 • Bewonder zeevogels en verschillende soorten pinguïns

Dit is de meest klassieke vaarroute naar het Antarctisch schiereiland, waarin u een goed beeld krijgt van wat het 'witte continent' u allemaal te bieden heeft.

Dit is de meest klassieke reis naar Antarctica, waarin u een goed beeld krijgt van wat het 'witte continent' u allemaal te bieden heeft. Nadat u naar Ushuaia in Argentinië, de zuidelijkste stad ter wereld, bent gevlogen, gaat u aan boord van uw expeditie cruise. U zet koers naar de ijzige vlakten van Antarctica. De eerste twee dagen doorkruist u de Drake Passage, de beroemde zeestraat die genoemd is naar Sir Francis Drake, die hier al in de 16e eeuw doorheen voer. De eerste eilandengroep die u aandoet is de Zuidelijke Shetlandeilanden, waar u vast een voorproefje krijgt van het daadwerkelijke Antarctica. Dan komen al gauw de eerste ijsbergen van het Antarctisch schiereiland in zicht. De komende dagen vaart u verder naar het zuiden langs de kust van het schiereiland. U zet voor het eerst voet op het witte continent bij Neko Bay. De komende dagen maakt u verschillende landingen met zodiacs en heeft u kans talloze dieren te zien, zoals verschillende soorten pinguïns, walvissen en enorme aantallen bijzondere vogels. Lemaire Channel, met hoge ijswanden aan beide zijden, is de perfecte plek om walvissen te zien. Petermann Island is het zuidelijkste punt van uw reis. Terug neemt u een andere route en ziet u nog verschillende hoogtepunten zoals Hannah Point en het vulkanische Deception Island, waar u zelfs kunt baden in een warmwaterbron! 

Attentie: Er zijn ook 10-, 12- en 13-daagse vaarroutes voor deze reis. U bent dan langer of korter op het Antarctisch schiereiland. De reissommen zijn hierdoor verschillend. De oversteek van de Drake Passage naar Antarctica duurt ongeveer 2-2,5 dag.

De exacte route en lengte van de reis is afhankelijk van het seizoen, het schip dat u kiest en de aanwezigheid van wildlife. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden‚ maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

Data & prijzen

Vertrekdata:  
Een 10-, 11-, 12- of 13-daagse expeditiecruise is mogelijk met diverse schepen en diverse vertrekdata vanaf begin november t/m maart. Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat en mogelijk ook last minutes en vroegboekkortingen.

Opties & inbegrepen

Dit is een cruise-only. Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. 

Wist u dat
 • Antarctica een dierenparadijs is waar talrijke pinguins, robben, walvissen en bijzondere vogelsoorten leven?
Programma De schepen
 • Dag 1 Ushuaia

  Vandaag begint uw Antarctische avontuur. In de middag scheept u in op uw comfortabele expeditieschip in de haven van Ushuaia, waarna u koers zet naar de witte woestijn van ijs die Antarctica heet.

 • Dag 2-3 Drake Passage

  De eerste twee dagen vaart u door de Drake Passage, de toegangspoort tot het Antarctisch schiereiland. Albatrossen, stormvogels en andere vogels escorteren u naar uw bestemming.

 • Dag 4 Aitcho Island

  Op het grootste eiland van de South Shetlands, krijgt u vast een voorproefje van wat u te wachten staat in Antarctica. U maakt een landing op het eiland en kunt vast een wandeling maken door het ijzige landschap.

 • Dag 5 Antarctisch Schiereiland & Neko Bay

  In Neko Bay maakt u uw eerste landing op het Antarctisch schiereiland. In deze verborgen inham bent u omringd door enorme gletsjers die bij tijd en wijle van zich laten horen door met veel geweld in zee te storten.

 • Dag 6 Paradise Bay & Cuverville Island

  Als het weer het toelaat vaart u per zodiac Paradise Bay in. Hier vindt u een waar Antarctisch paradijs met ijsbergen in de meest uiteenlopende vormen, intens blauw water en onvoorstelbare gletsjers. Daarna vaart u verder naar Cuverville Island, waar een van de grootste kolonies ezelspinguïns huist.

 • Dag 7 Pleneau & Petermann Island

  De smalle doorgang van het Lemaire Channel is de ideale plek om walvissen te spotten. In de middag bereikt u het zuidelijkste punt van uw reis: Petermann Island. U maakt een landing en ziet de zuidelijkste kolonie ezelspinguïns en een groep Adélie pinguïns. In Pleneau domineren indrukwekkende ijsformaties uw zichtveld.

 • Dag 8 Deception Island, Whaler’s Bay & Pendulum Cove

  Vandaag bereikt u het bijzondere Deception Island, dat nog een werkende vulkaan is. Alleen de kraterwand, de caldera, steekt boven zee uit. Op sommige stranden kunt u zelfs baden in het geothermische water terwijl u uitkijkt op de ijsformaties. Een onwerkelijke beleving! Bij Hannah Point op Livingstone Island gaat u aan land, waar u een breed scala aan dieren kunt zien, waaronder met geluk de zeeolifant.

 • Dag 9-10 Paradise Bay & Cuverville Island

  U bent weer begonnen aan uw reis terug door de Drake Passage.

 • Dag 11 Ushuaia

  U komt weer aan in Ushuaia, waar u van boord gaat en waar de cruise naar Antarctica eindigt. 

  De exacte route en lengte van de reis is afhankelijk van het seizoen, het schip dat u kiest en de aanwezigheid van wildlife. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden‚ maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie! 

  Attentie: Er zijn ook 12- en 13-daagse vaarroutes voor deze reis. U bent dan langer op het Antarctisch schiereiland. De oversteek van de Drake Passage duurt 2,5 dag. Ook prijzen zijn daardoor verschillend.

Meerdere schepen mogelijk:
M/S Plancius

Tijdens uw reis verblijft u in een internationaal gezelschap aan boord van de M/S Plancius. Het M/S de Plancius is in 1976 gebouwd en werd gebruikt als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Nederlandse Marine. Tegenwoordig is het een ijsversterkt passagiersschip dat zeer geschikt is voor expedities. U reist met een professionele bemanning en een goed geïnformeerd en ervaren expeditieteam, dat u een onvergetelijke reis zal bezorgen. Er is ook een arts aan boord. Voor de zodiac cruises en landingen kan er gebruik gemaakt worden van twee ’gangway’s’ tegelijk, waardoor iedereen snel in en uit de landingsvaartuigen kan stappen.

Het fraai ingerichte schip beschikt over ruime hutten met privé faciliteiten, een patrijspoort of raam en er is ook een grote observatielounge. Alle hutten hebben TV/DVD en ook een telefoon met Iridium verbinding. U kunt dus vanuit uw hut, op elk gewenst moment, rechtstreeks met Europa bellen. Elke hut heeft een individuele airconditioning. Koffers kunnen onder het bed geplaatst worden. Het observatie dek, van waaraf u prachtigste uitzichten heeft, is ook snel te bereiken vanuit de lounge. Op dek 4 kunt u rondom lopen zonder van dek te moeten wisselen cq trappen op en af te moeten als u van het voordek naar het achterdek wilt lopen voor v.b het volgen van walvissen of ander wildlife en of een net gemiste bijzonderheid. Ook vanuit het restaurant hoeft u dankzij de grote ramen niets te missen van de spectaculaire reis. Er is een arts aan boord en vanaf het M/S Plancius maakt u 2 keer per dag of zodiac cruises en of landexcursies. Bij het aan boord gaan van het schip ontvangt u laarzen in bruikleen.

Het dekplan:

 

Suites/hutten en voorzieningen

 • Aantal hutten: 53 
 • Aantal passagiers: 114
 • Alle hutten hebben zeezicht, badkamer met douche en toilet, kluisje, kledingkast, föhn, satelliet telefoonverbinding, TV, DVD-speler, airco, schrijftafel met stoel        
 • 2, 3 en 4-persoonskamers beschikken over éénpersoons bedden       
 • De superior kamers beschikken over een tweepersoonsbed, een ruime zithoek en een koelkast


Faciliteiten

 • 2, 3 en 4- persoonshutten (ook op indeling)
 • Ruime suites (24m2) met zithoek en koelkastje
 • Handige dubbele instap zodiacs
 • Observatielounge met toegang tot voordek
 • Bar & bibliotheek met internetverbinding
 • 2x per dag een land- of zodiac cruise
 • Restaurant met buffet
 • Arts aan boord
 • Laarzen inbegrepen


Schip specificaties

 • Bemanning: 45 personen
 • Lengte: 89 meter
 • Breedte: 14,5 meter
 • IJsklasse: 1D
 • Snelheid: 10 - 12 knopen 
Route
Tijdens deze reis bezoekt u het Antarctisch Schiereiland. U maakt per zodiac landingen op verschillende eilanden en in diverse baaien. Via de Drake Passage vaart u aan het eind weer terug naar Ushuaia in Patagonië.