Klassiek Antarctica (fly-cruise-fly)

8-daagse fly-cruise-fly

O.b.v. 3-persoonshut op indeling met privé-faciliteiten

Nu vanaf € 8.600 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Spectaculaire ijsbergen en immense gletsjers
 • Spot verschillende soorten zeevogels, zeerobben, walvissen en natuurlijk de pinguïns
 • Ontdek het bijzondere Deception Island
 • Geen volle dagen op zee

De ideale expeditiecruise naar Antarctica als u weinig tijd heeft. U vliegt naar Antarctica en maakt de klassieke Antarctica vaarroute langs het westelijke deel van het Antarctische schiereiland.

Het avontuur begint al wanneer u in Punta Arenas aankomt. In deze Chileense stad krijgt u een introductie over wat u te wachten staat op het witte continent. De volgende dag vliegt u door naar de Zuidelijke Shetlandeilanden, waar het expeditiecruise schip al klaar ligt om u mee te nemen door Antarctica. De komende dagen gaat u de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctische Schiereiland ontdekken waar de kinbandpinguïns, adéliepinguïns en ezelspinguïns u welkom heten in hun woongebied. Het zuidelijkste puntje van uw reis is Cuverville eiland en Petermann eiland. Hier bevindt zich de grootste kolonie ezelspinquïns van heel Antarctica. Het schip brengt u ook naar Paradise Bay, waar links van u meer dan 1000 meter hoge bergen oprijzen en rechts de Andean bergketen te zien is. Wanneer het weer het toelaat maakt u hier een schitterende zodiactocht langs de kust, langs ijsschotsen en gletsjers en Port Lockroy. Op de Zuidelijke Shetland eilanden bezoekt u Livingston Eiland en op de terugvaart bezoekt u het bijzondere Deception eiland. Hier kunt u een duik nemen in de thermische bronnen met uitzicht op de binnenkant van de bijzonder gekleurde caldera. De reis eindigt op King George op de Zuidelijke Shetland eilanden, vanwaar u terug vliegt naar Punta Arenas.

Deze air-cruise is met recht een onvergetelijke belevenis. U brengt geen volle dagen op zee door, maar vliegt in alle comfort in slechts enkele uren naar het witte continent. 

De exacte route van de reis is afhankelijk van het seizoen, het schip dat u kiest en de aanwezigheid van wildlife. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden‚ maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

Data & prijzen

Er zijn meerdere vertrekdata in december, januari en februari. Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat en mogelijk ook last minutes en vroegboekkortingen.

Opties & inbegrepen

Dit is een cruise-only inclusief vluchten vanuit Punta Arenas (in Chii) naar en van Antarctica. Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. 

Optioneel: kajakken.

Wist u dat
 • Op Zuid-Georgië heeft u de grootste kans de fotogenieke koningspinguïns tegen te komen.
Programma De schepen
 • Dag 1 Punta Arenas in Chili

  U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar de stad Punta Arenas. Hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht en maakt u kennis met de mensen die met u op ontdekking gaan richting het ‘Witte Continent’.

 • Dag 2 Vlucht Punta Arenas – King George eiland op de Zuidelijke Shetland Eilanden

  Vandaag begint uw Antarctica avontuur! U vliegt in ongeveer anderhalf uur van Punta Arenas naar King George Island (South Shetlands), een eiland waar u een idee krijgt van wat Antarctica werkelijk inhoudt.

 • Dag 3-6 South Shetland eilanden & Antarctica

  Tijdens uw tocht wordt u vergezeld door zeevogels, pinguïns, zeehonden en mogelijk zelfs walvissen. U navigeert tussen de South Shetland eilanden en de westelijke zijde van de Antarctisch schiereiland. Hierbij vaart u langs ijzige fjorden en tussen indrukwekkende ijsschotsen. U bezoekt ook een aantal van de meest indrukwekkende plekken van het 'Witte Continent' zoals: Livingstone Island, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Curverville en Deception Island. 

  Buiten het betoverende landschap van bergen, sneeuw en ijs mag u verwachten inmiddels het nodige wildlife gezien te hebben. Denkt u hierbij aan zee zoogdieren (zeeluipaarden en Weddel crabeterers en in het seizoen walvissen) en verschillende vogelsoorten. U maakt verschillende landingen op het witte continent en gaat ook aan land nabij Port Lockroy op Gaudier Island; hoe bijzonder! Port Lockroy is een voormalige Engels wetenschappelijke onderzoeksbasis en vandaag de dag een museum. Verder zuidelijk ligt Paradise bay - Cuverville island waar u zodiaccruises zult maken en bezoek brengt aan de grootste kolonie ezelspinguïns van Antarctica. Als de weer en ijsomstandigheden gunstig zijn vaart u door het nauwe en fantastisch mooie Lemaire kanaal (houd uw camera gereed!) daarna brengt het schip u verder richting Petermann Island. Misschien voor u wel het mooiste plekje dat u gaat zien tijdens deze expeditie, ook kunt u hier de wat meer schuwe Adeliepinguïn spotten. U heeft nu het zuidelijkste puntje van uw reis bereikt.  Het schip vaart verder in noordelijke richting naar Deception Island, de grootste actieve vulkaan in dit gebied. Mogelijk probeert men aan land te gaan bij Whaler's Bay en Pendulum Cove. Neemt u vooral uw zwemkleding mee, want zwemmen in dit warme water is een unieke ervaring! Later op de dag brengt u mogelijk een bezoek aan Hannah Point op Livingstone Island. Een mooie plek om de fauna van dichtbij te aanschouwen. Denk hierbij aan kinbandpinguïns en ezelspinguïns, diverse vogelsoorten en als u geluk heeft ook zeeolifanten. 

  Bereidt u zich voor op een waar avontuur waarbij u zoveel mogelijk aan land gaat, geniet van unieke cruises vanuit een zodiac, pakkende lezingen en een aangename tijd aan boord. Dit alles draagt bij aan de intense beleving van een uniek gebied. 

 • Dag 7-8 Vlucht King George Island - Punta Arenas

  Deze laatste dag vaart u echt weer terug naar King George Island waar u van boord gaat nabij de Chileense basis. U vliegt terug naar Punta Arenas in Chili waar u overnacht. Op dag 8 wordt u na het ontbijt naar het vliegveld gebracht voor uw vertrek naar elders. Hiermee is een einde gekomen aan een prachtig avontuur!  


  NB De exacte route van de reis is afhankelijk van het seizoen, het schip dat u kiest en de aanwezigheid van wildlife. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden‚ maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

Meerdere schepen mogelijk:
M/S Ocean Adventurer

Het M/S Ocean Adventurer (voorheen varend onder de naam 'M/S Sea Adventurer') is initieel gebouwd als vracht- en passagiersschip voor de polaire gebieden. Bij de grondige verbouwing in 1998 is het interieur van de gemeenschappelijke ruimten en de hutten aangepast aan de hedendaagse eisen en wensen van passagiers op expeditieschepen. Het is een stijlvol en prettig schip, waarmee u op comfortabele wijze reizen naar Antarctica en het Arctische gebied kunt maken. M/S Ocean Adventurer met maximaal 122 passagiers, heeft alleen buiten hutten, met raam of patrijspoort en een eigen faciliteiten.

De algemene ruimtes zijn groter en luxe ingericht dan bij de meeste expeditie-schepen. Zo is er een grote eetzaal/restaurant, een presentatieruimte, lounge, bar, bibliotheek, ziekenboeg en een fitnessruimte. Vanwege de onvoorspelbare ijs- en weersomstandigheden wordt voor deze reizen een globale planning gemaakt. Ter plaatse worden de echte details door een expeditieleider en een team van 12 gidsen ingevuld. Het expeditie-team en de kapitein gaan op zoek naar de mooiste plaatsen en de beste gelegenheden om de passagiers zoveel mogelijk te laten zien en beleven. Voor het aan land gaan wordt gebruikgemaakt van zogenaamde zodiacs. Dit zijn stevige en uiterst betrouwbare rubberboten. Vanaf de Sea Adventure maakt u 2 x per dag of zodiaccruises en of land-excursies. Er is een arts aan boord. Een parka (een waterdicht windjack voor poolgebieden) wordt u aangeboden door de operator en de laarzen zijn op basis van bruikleen beschikbaar.

Het dekplan:

 

Suites/hutten en voorzieningen

 • Aantal huten: 61
 • Aantal passagiers: 132
 • Alle hutten op het schip zijn buitenhutten met raam of patrijspoort.
 • Alle hutten hebben een eigen badkamer en toilet
 • individueel in te stellen verwarming
 • Keuze uit éénpersoonsbedden of een tweepersoonsbed
 • 3-en 2-persoonshutten (ook op indeling)

Faciliteiten

 • Dek 4 en 5 hebben een buitenterras
 • 3-en 2-persoonshutten (ook op indeling)
 • Ruim en licht restaurant
 • Ruime lounge
 • 2 barren
 • Bibliotheek
 • gift shop
 • Satelietverbinding met internettoegang
 • Fitnessruimte
 • Massage salon
 • Mogelijkheid om buitenlangs (via een trap) vanaf de boeg naar het achterdek te gaan
 • Parka en laarzen zijn inbegrepen
 • Let u op: er is geen lift aan boord

Schip specificaties

 • Bemanning: 72 personen
 • Reddingsboten: 4 stuks
 • Lengte: 101,1 meter
 • Breedte: 16,2meter
 • IJsklasse: 1A
 • Snelheid: 12 knopen

 

Het M/S Ocean Adventurer (voorheen varend onder de naam 'M/S Sea Adventurer') is initieel gebouwd als vracht- en passagiersschip voor de polaire gebieden. Bij de grondige verbouwing in 1998 is het interieur van de gemeenschappelijke ruimten en de hutten aangepast aan de hedendaagse eisen en wensen van passagiers op expeditieschepen. Het is een stijlvol en prettig schip, waarmee u op comfortabele wijze reizen naar Antarctica en het Arctische gebied kunt maken. M/S Ocean Adventurer met maximaal 132 passagiers, heeft alleen buiten hutten, met raam of patrijspoort en een eigen faciliteiten.

 De algemene ruimtes zijn groter en luxe ingericht dan bij de meeste expeditie-schepen. Zo is er een grote eetzaal/restaurant, een presentatieruimte, lounge, bar, bibliotheek, ziekenboeg en een fitnessruimte. Vanwege de onvoorspelbare ijs- en weersomstandigheden wordt voor deze reizen een globale planning gemaakt. Ter plaatse worden de echte details door een expeditieleider en een team van 12 gidsen ingevuld. Het expeditie-team en de kapitein gaan op zoek naar de mooiste plaatsen en de beste gelegenheden om de passagiers zoveel mogelijk te laten zien en beleven. Voor het aan land gaan wordt gebruikgemaakt van zogenaamde zodiacs. Dit zijn stevige en uiterst betrouwbare rubberboten. Vanaf de M/S Ocean Adventure maakt u 2 x per dag of zodiaccruises en of land-excursies. Er is een arts aan boord. Een parka (een waterdicht windjack voor poolgebieden) wordt u aangeboden door de operator en de laarzen zijn op basis van bruikleen beschikbaar.

Route
U vliegt vanuit Chili naar de Shetland Eilanden om vervolgens aan boord te gaan van het expeditieschip. Hiermee vaart u enkele dagen langs het Antarctische Schiereiland en op dag 8 vliegt u weer terug naar Chili.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.