Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctische schiereiland (cruise only)

19-, 20-, 21-, 23- en 24-daagse expeditiecruises

O.b.v. 4-persoonshut op indeling met privé-faciliteiten en afhankelijk van aantal reisdagen en vertrekdatum

Nu vanaf € 10.900 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Bezoek de mooie natuur en wildrijke sub-Antarctische eilanden
 • Verken het ongeëvenaard natuureiland Zuid-Georgië
 • Geniet van de meest complete expeditiecruise die u kunt maken naar het Antarctisch gebied
 • Zie 7 verschillende pinguïnsoorten op uw reis, waaronder de mooi gekleurde koningspinguïn
 • Zie een breed scala aan ander wildlife, zoals verschillende zeevogels, robben en walvissen
 • Vaar langs immense gletsjers en cruise met zodiacs door een spectaculair labyrint van ijsbergen

Dit is de meest complete vaarroute naar het Antarctisch gebied. Antarctica & de sub-Antarctische eilanden bieden u zowel landschappelijk als ook qua flora & fauna een volledig beeld van deze bijzondere streek.

Wanneer u niets van Antarctica en de omliggende eilanden wilt missen, is dit de ideale reis voor u. U doet niet alleen de witte sprookjeswereld van het Antarctisch schiereiland aan, maar bewondert ook de bijzondere flora en fauna van Zuid Georgië en de Falklandeilanden. Vanuit de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia in Argentinië, zet u koers naar de Falklandeilanden. Door de geïsoleerde ligging zo’n 500 kilometer ten oosten van Argentinië, is er een unieke flora en fauna ontstaan op de eilanden. Grote kans dat u voor de kust kolonies rotsspringers, magelhaen- en ezelspinguïns en zeeleeuwen ziet, mogelijk zelfs de mooi gekleurde koningspinguïns . Maar u bezoekt ook de grote kolonies wenkbrauwalbatrossen. Tijdens de wandelingen aan land ontdekt u de bijzondere begroeiing en ziet u in de zomer verschillende soorten orchideeën. Maar dat het nog geïsoleerder en wilder kan, ziet u wanneer u na twee dagen varen Zuid Georgië nadert. Onderweg heeft u mogelijk al walvissen gespot. Dit extreem afgelegen eiland is het domein van zeerobben, zeeolifanten, diverse soorten albatrossen waaronder de reuzenalbatros en zelfs rendieren. En op de stranden wandelt u langs niet minder dan honderdduizenden koningspinguïns en macaronipinguïns. Geen wonder dat de eilanden ook wel met de Galápagos eilanden worden vergeleken. U gaat hier op diverse plekken aan land en treedt met een wandeling in de voetsporen van de ontdekkingsreiziger Shackleton, die hier in 1916 aan land kwam. Het eiland met hoge bergtoppen en meer dan 160 gletsjers zal diepe indruk op u maken. Via de Zuidelijke Orkney-eilanden, waar u een bezoek brengt aan het Argentijnse onderzoekscentrum Orcadas, brengt het schip u uiteindelijk in de witte wereld van Antarctica. Wanneer de eerste gletsjers en immense ijsbergen oprijzen, weet u dat u het Antarctisch schiereiland heeft bereikt. Vier dagen vaart u langs enorme ijsbergen en verkent u een wonderlijk continent met zijn bijzondere wildlife en blauwe ijs dat door nog weinigen is bezocht. 

De exacte route en lengte van de reis is afhankelijk van het seizoen, het schip dat u kiest en de aanwezigheid van wildlife. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden‚ maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

Data & prijzen

Er zijn 19-, 20-, 21-, 23-, en 24-daagse expeditiereizen mogelijk. Het is ook mogelijk om op een fly-cruise vaarroute mee te gaan. De reis duurt dan 16 of 17 dagen. De 'Fly the Drake' route vertrekt vanuit Punta Arenas in Chili.

Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat en mogelijk ook last minutes en vroegboekkortingen.

 

Opties & inbegrepen

Dit is een cruise-only. Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. Bij enkele vertrekdata ook een hotelovernachting.

Wist u dat
 • Op de Zuidpool manifesteert de natuur zich in een extreme en overweldigende vorm.
Programma De schepen
 • Dag 1 Vertrek vanuit Puerto Madryn (of Ushuaia afhankelijk van vertrekdatum)

  U gaat vanmiddag aan boord van uw expeditieschip. U vertrekt vanuit de haven van Puerto Madryn. Onderweg is er grote kans om een van de grootste walvissen, de Zuidkaper te spotten. Indien u inscheept in de haven van Ushuaia, vertrekt u in de namiddag en vaart het schip door het wereldberoemde Beagle kanaal.

 • Dag 2/3 Op zee

  Vandaag bent u de hele dag op zee. U zult merken dat het schip wordt gevolgd door verschillende soorten zeevogels zoals diverse soorten albatrossen en of stormvogels. Misschien spot u zelfs dolfijnen of zeerobben.

 • Dag 4 De Falklandeilanden

  Aangekomen bij de Falkland Eilanden (Malvinas) zijn we van plan de hele dag aan de boeiende westzijde van de archipel te blijven. De indrukwekkende klifkusten, de witte stranden en het beschutting biedende Tussock gras zijn uitstekende broedplaatsen voor talloze dieren. 

 • Dag 5 De Falklandeilanden

  Tijdens onze wandelingen op deze prachtige eilanden treft u diverse soorten planten en grassen aan. Vanaf de stranden tot hoog in de bergen staan in de hele zomer diverse soorten bloemen in bloei, zelfs orchideeën. In Stanley, de hoofdstad van de Falklands, kunnen we kennismaken met de cultuur, die zowel een aantal Zuid-Amerikaanse kenmerken heeft als ook Victoriaanse charme. 

 • Dag 6 Op zee

  Op zee‚ tijdens uw reis naar Zuid Georgië, passeert u de Antarctic Convergence‚ het gebied waar de koude water uit het zuidpoolgebied botst met het warmere water van de Atlantische Oceaan. 

 • Dag 7 Op zee

  In enkele uren zal de temperatuur misschien wel meerdere graden dalen. Dit is ook het moment dat u grote kans heeft op het spotten van walvissen zoals de dwergvinvis, de vinvis, bultrugwalvis en ook orka’s komen veel voor in dit gebied. Daarnaast worden we tijdens dit gedeelte van de reis gevolgd door vele zeevogels. Tijdens de zeedagen krijgt u diverse interessante lezingen van gidsen en of wetenschappers aan boord.

 • Dag 8-11 Zuid Georgië

  Eenmaal aangekomen op Zuid Georgië bezoekt u de baai van Elsehul. Dit is een broedplaats voor veel zeehonden en zeeolifanten. Vervolgens bezoekt u mogelijk de Right Whale Bay‚ Salisbury Plain‚ Gold Harbour en Cooper Bay en krijgt u een goed beeld van het landschap met hoge bergen en zijn schitterende wildlife waar Zuid Georgië zo bekend om is. Op de stranden treft u naast robben ook honderd duizenden pinguïns aan waarvan de bekendste de koningspinguïn en de macaronipinguïn zijn. Een van de highlights deze dagen is mogelijk het bezoek aan Prion Island‚ de broedplaats van de reuzenalbatros. Ook gaat u naar Grytviken, een verlaten nederzetting, waar men vroeger leefde van de walvissenjacht. Tegenwoordig marcheren pinguïns door de straten en bezetten zeehonden de gebouwen. Vanuit het indrukwekkende met gletsjers bedekte fjord Drygalski aan de zuidpunt van Zuid Georgië vertrekt u naar Antarctica, het meest spectaculaire continent van de wereld.

 • Dag 12-13 Naar de zuidelijke Orkney eilanden

  Als we dichter bij de Zuidelijke Orkney eilanden komen kunnen we zee-ijs tegenkomen. Daarbij zouden wij juist in deze streek enkele hoog-Antarctische vogelsoorten kunnen zien, zoals de Antarctische jager en de sneeuwstormvogel. De Zuidelijke Orkney eilanden kunnen tamelijk lang in de greep van het pakijs blijven, omdat vanuit de Weddell Sea een grote hoeveelheid ijs in deze richting beweegt. 

  Het landschap van de Zuidelijke Orkney eilanden is zeer spectaculair. Grote ijsbergen vanuit de Weddell Sea lopen vaak rond de eilanden aan de grond, waardoor het zeegezicht een sprookjesachtige atmosfeer krijgt. In het gebied worden soms walvissen gespot. We hebben een bezoek gepland aan Orcadas station, een Argentijnse basis die gevestigd is in de Zuidelijke Orkney eilande. Het vriendelijke personeel van de basis zal ons hun gebouwen laten zien en wij kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de omringende gletsjers.

 • Dag 14 Op zee

  Vandaag bent u een volle dag op zee om het schiereiland van Antarctica te bereiken.

 • Dag 15-18 De Zuidelijke Shetland eilanden en Antarctica schiereiland

  Met zijn sneeuw bedekte bergketens en imposante gletsjers krijgt u op het Antarctisch Schiereiland rondom de klok indrukwekkende landschappen te zien. Antarctica is een oase voor eenieder die geïnteresseerd is in wildlife. Miljoenen pinguïns nestelen hier, het pakijs is het domein van zeerobben en walvissen gedijen goed in deze wateren. Velen vinden het Antarctische landschap even boeiend als het wildlife en u zult verrukt zijn van de schoonheid en puurheid van de natuur. Grote ijsbergen kondigen uw komst in het oostelijk deel van het Antarctisch Schiereiland aan. U bezoekt diverse eilanden en baaien‚ waar u ontelbare pinguïns zult zien. In het oostelijke deel van het schiereiland heeft u kans om de Andeliepinguïns te zien. Op het westelijke deel ook de ezelspinguïn en keelbandpinguïn. Bijzonder is Deception Island‚ wat feitelijk een vulkaan is waarvan de krateropening in zee uitmondt. Op enkele stranden wordt het zeewater geothermaal verwarmd door de nog steeds actieve vulkaan. In Whalers Bay ziet u de overblijfselen van een walvisstation uit de vroeg twintigste eeuw, waarin diverse zeevogels nestelen en broeden. We proberen te landen nabij Baily Head, het woongebied van een kolonie van tienduizenden keelbandpinguïns als de weersomstandigheden het toelaten.

 • Dag 19-20 Drake Passage

  Het schip zet in noordelijke richting weer koers richting het vasteland van Argentinië. Ook deze laatste dagen op zee wordt het schip weer gevolgd door diverse zeevogels en mogelijk walvissen. U volgt aan boord de lezingen en informatie van gidsen.

 • Dag 21 Ushuaia

  's Ochtends arriveert u in Ushuaia‚ waar u van boord gaat. 

  Alle expedities zijn uitsluitend onder begeleiding van gidsen. De exacte route en het aantal landingsplaatsen kan variëren en is afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wildlife te zien. De definitieve reisroute wordt bepaald door de kapitein en de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden, maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

  Ook reizen we oplettend en met zorg door het gevoelige milieu van Antarctica met zo min mogelijk impact op natuur en dieren. We laten niets achter en nemen alleen foto’s en herinneringen mee naar huis. Dat is ecotoerisme op zijn best.

   

Meerdere schepen mogelijk:
M/S Plancius

Tijdens uw reis verblijft u in een internationaal gezelschap aan boord van de M/S Plancius. Het M/S de Plancius is in 1976 gebouwd en werd gebruikt als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Nederlandse Marine. Tegenwoordig is het een ijsversterkt passagiersschip dat zeer geschikt is voor expedities. U reist met een professionele bemanning en een goed geïnformeerd en ervaren expeditieteam, dat u een onvergetelijke reis zal bezorgen. Er is ook een arts aan boord. Voor de zodiac cruises en landingen kan er gebruik gemaakt worden van twee ’gangway’s’ tegelijk, waardoor iedereen snel in en uit de landingsvaartuigen kan stappen.

Het fraai ingerichte schip beschikt over ruime hutten met privé faciliteiten, een patrijspoort of raam en er is ook een grote observatielounge. Alle hutten hebben TV/DVD en ook een telefoon met Iridium verbinding. U kunt dus vanuit uw hut, op elk gewenst moment, rechtstreeks met Europa bellen. Elke hut heeft een individuele airconditioning. Koffers kunnen onder het bed geplaatst worden. Het observatie dek, van waaraf u prachtigste uitzichten heeft, is ook snel te bereiken vanuit de lounge. Op dek 4 kunt u rondom lopen zonder van dek te moeten wisselen cq trappen op en af te moeten als u van het voordek naar het achterdek wilt lopen voor v.b het volgen van walvissen of ander wildlife en of een net gemiste bijzonderheid. Ook vanuit het restaurant hoeft u dankzij de grote ramen niets te missen van de spectaculaire reis. Er is een arts aan boord en vanaf het M/S Plancius maakt u 2 keer per dag of zodiac cruises en of landexcursies. Bij het aan boord gaan van het schip ontvangt u laarzen in bruikleen.

Het dekplan:

 

Suites/hutten en voorzieningen

 • Aantal hutten: 53 
 • Aantal passagiers: 114
 • Alle hutten hebben zeezicht, badkamer met douche en toilet, kluisje, kledingkast, föhn, satelliet telefoonverbinding, TV, DVD-speler, airco, schrijftafel met stoel        
 • 2, 3 en 4-persoonskamers beschikken over éénpersoons bedden       
 • De superior kamers beschikken over een tweepersoonsbed, een ruime zithoek en een koelkast


Faciliteiten

 • 2, 3 en 4- persoonshutten (ook op indeling)
 • Ruime suites (24m2) met zithoek en koelkastje
 • Handige dubbele instap zodiacs
 • Observatielounge met toegang tot voordek
 • Bar & bibliotheek met internetverbinding
 • 2x per dag een land- of zodiac cruise
 • Restaurant met buffet
 • Arts aan boord
 • Laarzen inbegrepen


Schip specificaties

 • Bemanning: 45 personen
 • Lengte: 89 meter
 • Breedte: 14,5 meter
 • IJsklasse: 1D
 • Snelheid: 10 - 12 knopen 
Route
Een mooie reis die u vanuit Patagonië via de Falklandeilanden, Zuid Georgië, de Zuidelijke Orkney-eilanden en de Zuidelijke Shetlandeilanden naar Antarctica voert. Via de Drake Passage gaat u weer terug naar Ushuaia.