De ultieme luxe Kimberley Cruise

25-daagse reis

Op basis van 2 personen

Nu vanaf € 27.125 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Spectaculaire cruise met True North
 • Waanzinnige helikoptervluchten
 • Bruisend Singapore
 • Wijnproeven in Margaret River
 • Ontdek Darwin, Broome en Perth
 • Zwemmen in een Australische ‘billabong’

Van een bezoek aan het levendige Singapore tot een True North cruise langs de onontdekte noordwestelijke kustlijn van Australië: deze reis combineert uitersten. U neemt deel aan een wijnproeverij in de wijnstreek Margaret River, krijgt de kans te zwemmen in een echte Australische ‘billabong’ en verkent Australische steden als Perth, Darwin en Broome. Een echte ontdekkingsreis!

Uw reis begint in een bijzondere stad die vele gezichten van Azië laat zien: Singapore. U heeft twee volle dagen om Singapore te ontdekken en een indruk te krijgen van deze indrukwekkende stad. Vervolgens vliegt u door naar Australië, beginnende bij Darwin. Ontdek de vele markten en festivals van deze stad, gecombineerd met het heerlijke eten dat u hier kunt vinden. U reist verder voor het hoogtepunt van de reis: een 13-daagse cruise. Deze cruise gaat langs een van de meest bijzondere wildernisroutes, door een deel van Australië dat nagenoeg niemand kent: de Kimberley. Deze ongerepte regio in het noordwesten bestaat voornamelijk uit rotsformaties, watervallen en rivieren. Hoewel nauwelijks bekend (of misschien wel juist daardoor), is er tevens veel over de Aboriginalcultuur te ontdekken. Een van de mooiste manieren om deze streek te verkennen is aan boord van het exclusieve, kleinschalige cruiseschip True North waarbij u langs de kustlijn vaart. Na deze onvergetelijke cruise staat er nog iets heel bijzonders te wachten. Eerst vliegt u naar Perth van waaruit u de wijnstreek van Margaret River ontdekt. In een 2-daagse tour bezoekt u meerdere wijnmakers waarbij heerlijke wijn gecombineerd met culinair hoogstaande gerechten centraal staan. U leert meer over de wijnproductie en geschiedenis van deze regio. U keert terug naar Perth waar u de laatste volle dag van deze reis doorbrengt.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt, True North cruise en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het True North schip speciaal is gebouwd om lage kustgebieden en smalle rivieren te kunnen bevaren? Grotere schepen kunnen niet varen waar True North komt!

Programma Het schip
 • Dag 1 Amsterdam – Singapore

  Vandaag begint uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Singapore. Op het vliegveld wordt u opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht. Geniet van uw eerste nacht in deze bruisende metropool.

 • Dag 2 – 3 Singapore

  De komende dagen heeft u uitgebreid de tijd om Singapore te ontdekken. Binnen de grenzen van Singapore kunt u de hele wereld afreizen, want de verschillende wijken hebben ieder hun eigen karakter. De geur van kruiden en wierook vermengt zich met de geluiden van Indiase popmuziek in Little India. Wandelend tussen de rode lampions en langs de sfeervolle tempels in de drukke, negentiende-eeuwse straten proeft u de sfeer van Chinatown. Deze veelzijdige stad kenmerkt zich door een zinderende mix van stijlen. Het beste uitzicht over Singapore heeft u misschien wel vanaf het observation deck van het Marina Bay Sands Resort, te herkennen aan haar futuristische architectuur. Bezoek een tempel of winkelcentrum, of ontdek een van de beste dierentuinen ter wereld: Singapore Zoo. U kunt genieten van heerlijke gerechten in een van de vele restaurants.

 • Dag 4 Singapore – Darwin

  Het is tijd om verder te reizen en een heel ander land te ontdekken: Australië. Vanuit Singapore vliegt u naar Darwin waar u wordt opgevangen op het vliegveld en vervolgens naar uw hotel gebracht.

 • Dag 5 Darwin

  Deze dag heeft u alle tijd om Darwin op eigen gelegenheid te verkennen. De vele markten en festivals zorgen voor een bruisende sfeer in deze stad. Leer meer over de geschiedenis in het Darwin Military Museum of maak een zeiltocht door de haven. Een romantisch hippiegevoel kan u overvallen bij een bezoek aan de Mindil Beach Market, die alleen bij zonsondergang en op het strand plaatsvindt.

 • Dag 6 Darwin – Kununurra

  Vandaag gaat u aan boord van het True North schip voor de 13-daagse cruise. Om aan uw cruise te beginnen verlaat u eerst Darwin en vliegt u verder naar Kununurra, een kleine stad ten zuidwesten van Darwin. Na de korte vlucht wordt u opgewacht op het vliegveld. Vanuit Kununurra rijdt u naar het plaatsje Wyndham, waar de True North al ligt te wachten. Kort na vertrek wordt het eerste diner geserveerd en betrekt u uw cabine.

 • Dag 7 True North Cruise dag 1

  Zodra vloed inzet vaart u door de monding van de machtige King George River. Stroomopwaarts passeert u de gelijknamige watervallen. In de omgeving van de Twin Falls krijgt u de kans om erop uit te trekken. Tranquil Bay is een heerlijke plek om even rond te struinen. Het meest spectaculaire uitzicht heeft u misschien wel vanaf de top van de watervallen, waar u met een helikopter heen kunt vliegen.

 • Dag 8 True North Cruise dag 2

  In de waterrijke omgeving leven veel vissen, waaronder barramundi’s. Deze vissen kunnen tot wel twee meter lang worden. Het is mogelijk om het schip te verlaten en met een kleinere expeditieboot te gaan vissen voor een verse lunch, aangevuld met scones en onvervalste Australische ‘billy tea’. In de middag vertrekt de helikopter voor de liefhebber naar Cape Londonderry, het meest noordelijke punt in het westen van Australië.

 • Dag 9 True North Cruise dag 3

  Deze dag staat in het teken van een stukje cultuur in de wildernis. Werp een blik in het verleden en bezoek de ‘Bradshaws’, de oeroude rotstekeningen van de Aboriginals. Dit zijn mogelijk zelfs de oudste schilderingen ter wereld. De erop volgende helikopterlunch bij Eagle Falls is niet alleen op een prachtige, maar ook een historische locatie. U brengt een bezoek aan de plek waar een eenzame bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog in het regenwoud neerstortte.

 • Dag 10 True North Cruise dag 4

  Naast grote vissen als barramundi’s zwemmen er ook krokodillen in de rivieren en meren van Noord-Australië. Het wordt sterk afgeraden zomaar in het water te springen, hoe verleidelijk dat soms ook is. Daarom varen we met kleine expeditieboten naar een mooie locatie bij Surveyors Creek. Er zijn volop vismogelijkheden en natuurlijk staat de helikopter weer ter beschikking.

 • Dag 11 True North Cruise dag 5

  Een vroege start van de dag, want er is weer veel te zien en te doen. Na het ontbijt kunnen fijnproevers zich tegoed doen aan verse zwartkleppige pareloesters. U kunt ze zo van de rotswand afplukken en met wat citroen besprenkelen. In de omgeving kunt u genieten van de cultuur, want ook hier zijn weer oude kunsttekeningen te zien. De middag besteedt u in de Voltaire Passage en de omringende eilanden. Als afsluiter krijgt u uitleg over de parelproductie, aangevuld met een glas bubbels en een proeverij van parelvlees. U ziet de pronkstukken van lokale artiesten, gemaakt van edelstenen uit de Kimberley.

 • Dag 12 True North Cruise dag 6

  De Roe River is drukbevolkt met krokodillen. Haar naam heeft de rivier te danken aan generaal John Septimus Roe, die tussen 1829 en 1849 verschillende ontdekkingsreizen maakte langs de kust van de Kimberley. Vanuit de helikopter is dit doolhof aan kreekjes goed te zien. Daarna vaart het schip verder naar Prince Frederick Harbour voor een drankje bij zonsondergang op Art Island.

 • Dag 13 True North Cruise dag 7

  Als de eerste zonnestralen opkomen, bevindt u zich in de Hunter River. Dit is in Australië een van de meest afgelegen plekken waar u kunt komen. Het complexe riviersysteem is doorspekt met dichte mangrovebossen en omringd door met regenwoud bedekte bergen. De naam hunter verwijst onder meer naar de vervaarlijke krokodillen die er leven. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit afgelegen stukje aarde. De expeditieboten brengen u nog wat verder zodat u naar Jackson Falls kunt wandelen. En natuurlijk kunt u ook in de helikopter stappen.

 • Dag 14 True North Cruise dag 8

  Deze ochtend bezoekt u een van de meest historische locaties van de Kimberley: de Philip Parker King baobabboom. Deze boom bevat inscripties gemaakt ten tijde van de expedities van King uit 1820. Wat later op de dag doemt de Prince Regent op, een rivier bomvol vis. Bij Kings Cascades, onder de watervallen, meert het schip aan. Een helikoptervlucht brengt u opnieuw naar een onvergetelijke picknicklocatie. Geniet van een heerlijk maaltijd midden op de dag naast een kristalheldere billabong (een typisch Australisch meer), ver weg van de bewoonde wereld. Het is ook mogelijk om dezelfde dag de helikopter te nemen naar een strandlocatie met tientallen legendarische, fossiele dinosaurusafdrukken tot wel 1,5 meter groot. Dit gebied heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘Jurassic Park’.

 • Dag 15 True North Cruise dag 9

  Als u vroeg opstaat, kunt u genieten van de zonsopkomst op de top van een berg. De helikopter brengt u erheen. Ook biedt deze dag genoeg gelegenheid voor actie: een stevige wandeltocht met het vooruitzicht op een ontspannen duik in een schilderachtige billabong. Wie wil, kan de helikopter nemen naar een afgelegen billabong om te vissen.

 • Dag 16 True North Cruise dag 10

  U vaart vandaag over de Sale River. Het belooft een klassieke rivierexpeditie te worden met o.a. een duik in uw eigen billabong. Terug aan boord van de True North wacht een smakelijke lunch, terwijl het schip koers zet naar Montgomery Reef. Dit magische natuurwonder is alleen met eigen ogen te bevatten. Bij eb strekt het koraalrif zich kilometers lang boven het oceaanwater uit en geeft zo zicht in een deel van de normaalgesproken verborgen onderwaterwereld. In de waterstroompjes leven allerlei zeewezens, waaronder schildpadden, zeekoeien en mantaroggen. Vanuit de helikopter kunt u het nogmaals vanuit een ander perspectief bekijken.

 • Dag 17 True North Cruise dag 11

  Een rustige ochtend. Rond lunchtijd verschijnt het indrukwekkende silhouet van Raft Point aan de horizon. Een korte wandeling een steile berg op brengt u naar een natuurlijke kunstgalerij met goed bewaard gebleven, eeuwenoude rotsschilderingen van Wandjina. Deze clangeesten zijn door de Mowanjum Aboriginals op de rotsmuren geschilderd.

 • Dag 18 True North Cruise dag 12

  De Kimberley blijft verbazen, want ook op de een-na-laatste dag heeft u nog niet alles gezien. Het natuurfenomeen van de Horizontal Falls is het gevolg van extreme getijdenkrachten. U vaart er doorheen en kunt het daarna nog eens vanuit de lucht aanschouwen. Slechts weinig mensen hebben dit ooit mogen bewonderen, laat staan op deze manier. Zwem tenslotte nog eenmaal in de ongerepte natuur bij Crocodile Creek en struin langs Silica Beach. Het afscheidsdiner wordt geserveerd terwijl u langs de Cockatoo & Koolan Islands en Cape Leveque vaart.

 • Dag 19 True North Cruise dag 13 – Broome

  Wanneer het schip aankomt in Broome gaat u van boord en keert u terug naar de bewoonde wereld. U wordt opgehaald en per transfer naar uw hotel gebracht. Maak kennis met deze culturele en kleurrijke stad, die met zijn warme temperaturen en palmbomen een tropisch tintje heeft. De rijke geschiedenis zorgt ervoor dat Broome een multiculturele smeltkroes is geworden met een gastvrije en relaxte sfeer.

 • Dag 20 Broome – Perth

  Vandaag vliegt u verder van Broome naar Perth. Bekend als ‘zonnigste provinciale hoofdstad van Australië’ is het een bruisende plek waar veel restaurants, moderne bars en de leukste winkeltjes te vinden zijn. Daarnaast beschikt Perth over Kings Park, een van de grootste stedelijke parken ter wereld. Bij de uitgestrekte stranden is het met een beetje geluk mogelijk om met wilde dolfijnen te zwemmen.

 • Dag 21 Perth – Margaret River

  De komende twee dagen gaat u kennis maken met de wijngaarden van Australië. In de ochtend wordt u per privévliegtuig naar Margaret River gebracht. U maakt kennis met de Vasse Felix wijnmakerij, de allereerste wijnmaker in het gebied. U krijgt een tour door de wijngaarden en leert meer over de geschiedenis en de wijnproductie. Uiteraard mag u ook de wijnen proeven, gevolgd door een 3-gangen lunch in het Vasse Felix restaurant. Tijdens de lunch wordt u bediend met de beste wijnen in de regio.

  Na de lunch gaat u met een privégids de natuurpracht in de regio van Margaret River ontdekken. Uw gids laat u de schitterende kustlijn, de omgeving met zijn natuurlijke zwembaden en de lokale flora en fauna zien. Daarnaast ontdekt u het streekvoedsel en komt u meer te weten over de culturele geschiedenis. De tour wordt afgesloten bij een zonsondergang over de Indische Oceaan onder het genot van een kaasplankje. In de avond ontvangt u een heerlijk diner in uw luxe accommodatie.

 • Dag 22 Margaret River – Perth

  Op de tweede dag wordt u na uw ontbijt door uw gids opgehaald bij de accommodatie. U brengt eerst een bezoek aan Voyager Estate voor een wijnproeverij. Vervolgens gaat u naar het Leeuwin Estate, een wijnmakerij waar kunst en wijn gecombineerd worden. U wordt ontvangen met een glas Brut en uw gids vertelt u over de geschiedenis van de wijnmakerij. U wandelt over het landgoed en bekijkt de wijnmakerij en de unieke kunstgalerij. Uiteraard is dit bezoek niet compleet zonder een wijnproeverij. U probeert verschillende Leeuwin Estate wijnen met perfect bijpassende hapjes.

  Na de proeverij krijgt u een 3-gangen lunch in het toprestaurant dat zich op het landgoed bevindt. Geniet van elke gang, geserveerd met bijpassende wijnen, huisgemaakt brood en een dessert. Na deze ervaring heeft u de kans om streekproducten te kopen. Daarnaast is er nog tijd om een bezoek te brengen aan een lokale goudsmid die handgemaakte sieraden verkoopt. Aan het einde van de dag vliegt u per privévliegtuig terug naar Perth, waar u naar uw hotel wordt gebracht.

 • Dag 23 Perth

  Ontdek Perth tijdens deze dagtour onder leiding van een privégids. Deze neemt u mee langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Bell Tower at Elizabeth Quay, het stadhuis, de kathedralen van St. Mary en St. George en het koninklijk theater. Geniet van de architectuur die Perth rijk is en loop met uw blote voeten door het zand van de prachtige stranden. Een weids uitzicht heeft u in Kings Park, een van de grootste stedelijke parken ter wereld. De tour eindigt in het nabijgelegen Fremantle. U zult met een boottocht terugkeren naar Perth. De rest van de dag mag u naar eigen wens indelen.

 • Dag 24 – 25 Perth – Amsterdam

  Uw reis is ten einde gekomen. Vanuit Perth vliegt u weer terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. 

True North

Varen met True North is een buitengewone ervaring. Het cruiseschip is speciaal gebouwd om door te dringen tot de wildernis. De kleinschaligheid garandeert dat Tour North op plekken kan komen waar grotere schepen moeten afhaken. Voor avontuurlijke dagtrips gaan er zes kleine expeditieboten mee en er is zelfs een helikopter aan boord, voorzien van airconditioning. De twintig Australische bemanningsleden garanderen optimale service in een informele setting. Zo kunt u met True North met een exclusief tintje op avontuur in de meest afgelegen natuurgebieden. Ontdek watervallen, vulkanen, plateaus en klippen met oeroude rotstekeningen. Ongeacht de gekozen route, komt u echt op locaties ver buiten de gebaande paden.

Uw hut
De hutten zijn fris ingericht en beschikken allemaal over en-suite faciliteiten, waaronder een kingsize bed, panoramische ramen, koelkast, televisie en een satelliettelefoon. U gaat de ongerepte wildernis in, maar wel in stijl. De hut is gelegen op het bovenste dek.

Faciliteiten
Het schip beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een observatielounge, internetcafé, een zonnedek en een sportdek. Er zijn diverse schermen te vinden waar informatie over de omgeving gepresenteerd wordt. De eetzaal biedt alle comfort en grote panoramische ramen voor het prachtige uitzicht tijdens uw diner. Voor een drankje kunt u terecht bij de Al Fresco bar.

Activiteiten
De dagelijkse activiteiten bestaan uit o.a. snorkelen, duiken, helikoptervluchten met wandeltochten en picknicklunches. Het is aan de passagier waar hij of zij voor kiest. Dankzij de opzet en mogelijkheden is er geen sprake van een standaardprogramma, maar staan individuele keuzes voorop.

Overige informatie

 • Aantal hutten: 18
 • Aantal passagiers: 36
 • Bemanning: 20
 • Expeditieboten: 6 stuks
 • Helikopter: Eurocopter Squirrel (capaciteit 5 pax)
 • Lengte: 50 meter
 • Breedte: 10 meter
 • Snelheid: 14 knopen
 • Voltage cabine: 240 V en 110 V (Australische stekker)

 

 

 

 

 

Route
Deze reis brengt u eerst in Singapore. Na enkele dagen vliegt u door naar Darwin, Australië. Vervolgens stapt u op de True North, welke meerdere plaatsen in de Kimberley regio zal aandoen. Bij terugkomst arriveert u in Broome en vliegt u door naar Perth. Vanuit Perth bezoekt u de Margaret River wijnstreek. U keert terug naar Perth, eindpunt van deze reis.