Antarctica Zuidpoolcirkel (cruise only)

11-, 12- of 14-daagse expeditiecruise

O.b.v. 4-persoonshut op indeling met privé-faciliteiten en afhankelijk van aantal reisdagen en vertrekdatum

Nu vanaf € 6.800 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Vaar door de magische grens van de Zuidpoolcirkel
 • Bereik het continent Antarctica
 • Geniet van immense ijsbergen en gletsjers in de Christal Sound
 • Beste tijd voor het spotten van walvissen
 • Mooie luchten en fotogeniek licht op Antarctica
 • Bewonder verschillende soorten pinguïns en het andere wildlife

Op deze expeditiecruise komt u niet alleen op de Zuidelijke Shetland eilanden en het schiereiland van Antarctica maar ook op Antarctica continent. U gaat dus voorbij de Zuidpoolcirkel!

Van de weinige mensen die Antarctica bezoeken, komen er slechts enkelen voorbij de magische Zuidpoolcirkel. Deze reis start in Ushuaia (Argentinië). Het geografisch doel van deze expeditie is het bereiken van de Zuidpoolcirkel (op 66° 33 zuid). Dit is een expeditiecruise naar speciale bestemmingen in het zuidelijke deel van het Antarctische Schiereiland, Detaille Island en de Chrystal Sound, aan het eind van de Antarctische zomer. Deze gebieden kunnen meestal pas later in het seizoen bereikt worden, omdat zover zuidelijk het zeeijs dan pas verdwijnt. De temperatuur is nauwelijks lager dan tijdens hoogzomer (0° - 5°C) en tijdens de reis staat de zon ruim 14 uur aan één stuk boven de horizon. Het zeeijs heeft zich weliswaar teruggetrokken, maar omdat u nu ver naar het zuiden vaart komt u dit toch tegen. Ook in de nazomer ziet u overal waar u kijkt gigantische ijsbergen. Verder naar het zuiden, treedt die uittocht van pinguïns ook zo'n vier weken later op. De soorten die vooral in het noorden (laag-antarctisch) voorkomen, de ezelspinguïn en de keelbandpinguïn, maken naarmate u naar het zuiden vaart gedeeltelijk plaats voor de hoog-antarctische Adélie pinguïn.  Naast diverse vogelsoorten die u tijdens de reis vergezellen, zijn er ook de Weddell zeehond, het zeeluipaard, en de krabbeneter te zien. In de Gerlache en Lemaire Channel zijn vaak veel walvissen te spotten. Als het schip het zuidelijkste puntje van de vaarroute nabij Crystal Sound en Detaille Island bereikt heeft, zult u met regelmaat door drijfijs varen en kunt u genieten van een indrukwekkend landschap met hoge bergen en kolossale gletsjers. Hier maakt u regelmatig zodiac cruises tussen de ijsbergen in de machtige fjorden van dit gebied. Een bijzondere ervaring tijdens uw expeditie is het moment waarop u door de denkbeeldige lijn van de Zuidpoolcirkel vaart. 

Omdat u later in het seizoen reist, staat de zon een groot deel van de dag laag aan de horizon. Dit zorgt niet alleen voor speciale lichteffecten, maar ook voor mooi, warm licht, wat weer speciale fotomomenten oplevert. Dit alles, plus de verhoogde kans om het later in het jaar afkalvende gletsjerijs te zien en door de zuidpoolcirkel te kunnen varen, maakt dat deze vaarroute in de maand maart een interessante periode is om Antarctica te bereizen. 

De exacte route en lengte van de reis is afhankelijk van het seizoen, het schip dat u kiest en de aanwezigheid van wildlife. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden‚ maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

Data & prijzen

Vertrekdata:
11-, 12- en 14-daagse expeditiecruises met diverse schepen mogelijk en dus ook diverse vertrekdata vanaf januari t/m maart. Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat.

Opties & inbegrepen

Dit is een cruise-only. Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch & diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. 

Wist u dat
 • De natuur op de Zuidpool zich in extreme en overweldigende vorm manifesteert.
Programma De schepen
 • Dag 1 Vertrek uit Ushuaia

  Vandaag begint uw Antarctische avontuur. In de namiddag vertrekt u uit Ushuaia (Argentinië). De eerste etappe van de reis voert u door het Beagle kanaal.

 • Dag 2 Op zee

  U  steekt de Drake Passage over. Albatrossen, stormvogels en andere vogels escorteren u naar uw bestemming op de Zuidelijke Shetland eilanden.

 • Dag 3 Op zee

  Tijdens de oversteek heeft u natuurlijk ook de gelegenheid om uw medereizigers op de boot te leren kennen. Ook kunt u diverse interessante lezingen bijwonen, welke gegeven worden door gespecialiseerde gidsen.

 • Dag 4 Antarctisch Schiereiland

  Doordat de weersomstandigheden constant veranderen, is iedere expeditie weer anders. U vaart langs het Antarctisch schiereiland en ziet u de immense ijsformaties en het alom vertegenwoordigde wildlife.

 • Dag 5 Antarctisch Schiereiland

  U maakt sowieso verschillende landingen per zodiac en ziet naast diverse soorten zeevogels ook de nieuwsgierige pinguïns zoals de ezels- en keelbandpinguïns als ook diverse robben soorten.

 • Dag 6-8 Antarctica en de Zuidpoolcirkel

  In dit deel van de zomer heeft u ook veel kans om walvissen te zien. Mogelijk landt u ook op Deception Island. Deception zelf is een verzonken krater met een opening naar de zee, waardoor er een natuurlijke haven voor schepen gevormd wordt. Deception Island is een uniek eiland in de wereld. Hier vindt u warmwaterbronnen, een verlaten walvisstation, tientallen Kaapse stormvogels, de Antarctische jager en de Zuidpooljager.

  Op de tocht in zuidelijke richting vaart u mogelijk naar Orne Islands waar u een prachtig uitzicht heeft over de Gerlache Strait. Het kan ook zijn dat u vaart naar Cuverville Island, een klein steil eiland dat verscholen ligt tussen de bergen van het Antarctisch Schiereiland en Danco Island. Ook hier verblijven diverse kolonies pinguïns. In Neko Harbour en Paradise Bay met zijn talloze ijsbergen en diep ingesneden fjorden en immense gletsjers heeft u de gelegenheid om voet aan wal te zetten op het Antarctisch vasteland. Het schip vaart door het spectaculaire Lemaire Channel naar Petermann Island, waar u de Adélie pinguïns en keizeraalscholvers kunt zien maar u heeft ook grote kans op het spotten van diverse soorten walvissen. U vaart  in zuidelijke richting langs de Argentine Islands naar Crystal Sound, ten zuiden van de poolcirkel. Bij Detaille Island ten zuiden van de poolcirkel in Crystal Sound vaart u door het naar het zuiden afgedreven drijfijs en bereikt hier waarschijnlijk het zuidelijkste punt. Ezelspinguïns springen op uit het water en landen met hun zwemvliezen op het ijs.

 • Dag 9 Antarctisch Schiereiland

  Op de terugtocht in noordelijke richting vaart u mogelijk door de Neumayer Channel en Gerlache Strait. U komt aan bij de Melchior eilanden in een zeer mooi landschap met ijsbergen, waar u het zeeluipaard en de krabbeneter kunt tegenkomen, maar ook weer walvissen kunt spotten.

 • Dag 10-11 Op zee

  In de Drake Passage ziet u mogelijk enkele walvissen en waarschijnlijk opnieuw diverse zeevogels die u volgen gedurende de oversteek. Geniet nog twee dagen aan boord van het expeditieschip, voordat het land van Argentinië weer in zicht komt.

 • Dag 12 Ushuaia

  Vandaag komt u aan in Ushuaia, waar u na het ontbijt van boord gaat. Afhankelijk van uw keuze kunt u uw reis voortzetten met landarrangement in Argentinië of Chili. Of u heeft besloten vooraf aan deze expeditie voor een landarrangement te kiezen. 

  Alle expedities zijn uitsluitend onder begeleiding van gidsen. De exacte route kan variëren en is afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wildlife te zien. De definitieve reisroute wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Het is altijd ons streven u de best mogelijke ervaring en plezier te bieden, maar onthoud dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie!

  Attentie: Op 15-daagse vaarroute bent u 1 dag langer in Ushuaia, 1 dag langer op de zuidelijke Shetlandeilanden en nog 1 dag langer op het schiereiland van Antarctica.

Meerdere schepen mogelijk:
M/S Plancius

Tijdens uw reis verblijft u in een internationaal gezelschap aan boord van de M/S Plancius. Het M/S de Plancius is in 1976 gebouwd en werd gebruikt als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Nederlandse Marine. Tegenwoordig is het een ijsversterkt passagiersschip dat zeer geschikt is voor expedities. U reist met een professionele bemanning en een goed geïnformeerd en ervaren expeditieteam, dat u een onvergetelijke reis zal bezorgen. Er is ook een arts aan boord. Voor de zodiac cruises en landingen kan er gebruik gemaakt worden van twee ’gangway’s’ tegelijk, waardoor iedereen snel in en uit de landingsvaartuigen kan stappen.

Het fraai ingerichte schip beschikt over ruime hutten met privé faciliteiten, een patrijspoort of raam en er is ook een grote observatielounge. Alle hutten hebben TV/DVD en ook een telefoon met Iridium verbinding. U kunt dus vanuit uw hut, op elk gewenst moment, rechtstreeks met Europa bellen. Elke hut heeft een individuele airconditioning. Koffers kunnen onder het bed geplaatst worden. Het observatie dek, van waaraf u prachtigste uitzichten heeft, is ook snel te bereiken vanuit de lounge. Op dek 4 kunt u rondom lopen zonder van dek te moeten wisselen cq trappen op en af te moeten als u van het voordek naar het achterdek wilt lopen voor v.b het volgen van walvissen of ander wildlife en of een net gemiste bijzonderheid. Ook vanuit het restaurant hoeft u dankzij de grote ramen niets te missen van de spectaculaire reis. Er is een arts aan boord en vanaf het M/S Plancius maakt u 2 keer per dag of zodiac cruises en of landexcursies. Bij het aan boord gaan van het schip ontvangt u laarzen in bruikleen.

Het dekplan:

 

Suites/hutten en voorzieningen

 • Aantal hutten: 53 
 • Aantal passagiers: 114
 • Alle hutten hebben zeezicht, badkamer met douche en toilet, kluisje, kledingkast, föhn, satelliet telefoonverbinding, TV, DVD-speler, airco, schrijftafel met stoel        
 • 2, 3 en 4-persoonskamers beschikken over éénpersoons bedden       
 • De superior kamers beschikken over een tweepersoonsbed, een ruime zithoek en een koelkast


Faciliteiten

 • 2, 3 en 4- persoonshutten (ook op indeling)
 • Ruime suites (24m2) met zithoek en koelkastje
 • Handige dubbele instap zodiacs
 • Observatielounge met toegang tot voordek
 • Bar & bibliotheek met internetverbinding
 • 2x per dag een land- of zodiac cruise
 • Restaurant met buffet
 • Arts aan boord
 • Laarzen inbegrepen


Schip specificaties

 • Bemanning: 45 personen
 • Lengte: 89 meter
 • Breedte: 14,5 meter
 • IJsklasse: 1D
 • Snelheid: 10 - 12 knopen 
Route
Een prachtige reis die u via de Zuidelijke Shetland eilanden en het Schiereiland van Antarctica voorbij de Zuidpoolcirkel brengt en uiteindelijk ook op het continent Antarctica. Via de Drake Passage vaart u weer terug naar Ushuaia.