Actief op Antarctica (cruise only)

12-daagse expeditiecruise

O.b.v. 4-persoonshut op indeling met privé-faciliteiten

Nu vanaf € 6.300 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Vaar langs schitterende ijsbergen en immense gletsjers
 • Bewonder zeevogels en verschillende soorten pinguins
 • Hiken door de sneeuwlandschappen en over gletsjers
 • Kajakken tussen de zeehonden en pinguins
 • Fotoworkshops met professionele fotograaf
 • Duiken, kamperen, langlaufen en walvissen spotten

Op deze expeditiecruise naar het schiereiland van Antarctica kunt u deelnemen aan diverse activiteiten zoals kamperen op Antarctica, kajakken, sneeuwschoenwandelingen maken, gletsjer-bergbeklimmen, langlaufen en deelnemen aan fotoworkshops. Op enkele afvaarten is ook duiken op Antarctica mogelijk.

Antarctica ligt 500 zeemijlen ten zuiden van Cape Horn, de meest afgelegen en geïsoleerde wildernis ter wereld. Dit indrukwekkende continent lokt al eeuwenlang onderzoekers in zijn verleidelijke web. Het Antarctisch schiereiland maakt deel uit van het Antarctisch continent en is het zuidelijke verlengde van de bergketen die zich van Noord-Amerika via Zuid-Amerika tot in de Scotia zee uitstrekt. Hier loopt hij door als een voornamelijk onderzeese richel, de Scotia Ridge, om weer boven zeeniveau te komen bij de noordelijke punt van het Antarctische Schiereiland. Het Antarctische schiereiland bestaat uit een 800 kilometer lange bergketen, waarvan de hoogste pieken tot ongeveer 2.800 meter oprijzen, en talrijke verder van elkaar gelegen eilanden. Het schiereiland heeft het meest indrukwekkende landschap, natuurschoon en de grootste verscheidenheid aan wildlife in Antarctica. Bezoekers worden gemakkelijk overmand door zintuiglijke overbelasting door het enorme aantal ijsbergen, gletsjers, hoge bergen en de overvloedige aanwezigheid van tam wildlife. Met zijn sneeuwbedekte bergketens en imposante gletsjers krijgt u op het Antarctisch Schiereiland rondom de klok indrukwekkende landschappen te zien. Antarctica is een oase voor eenieder die geïnteresseerd is in wildlife. Miljoenen pinguïns nestelen hier, het pakijs is het domein van zeerobben en walvissen gedijen goed in deze wateren. Velen vinden het Antarctische landschap even boeiend als het wildlife en u zult verrukt zijn van de schoonheid van waterwegen zoals het Neumayer en Lemaire Kanaal. De historie van de ontdekking loopt parallel met die van de South Shetland eilanden. Ook hier was exploitatie de drijvende kracht achter de vroege verkenningsreizen. Tegenwoordig wordt het Antarctisch schiereiland beschermd door de Antarctic Treaty, die in 1961 door 46 landen is ondertekend. De ondertekenaars zijn overeengekomen gedurende 50 jaar af te zien van de erkenning, aanvechting of instelling van territoriale soevereiniteit claims. De partijen kwamen eveneens overeen Antarctica te beschouwen als een wetenschappelijk (natuur)gebied met de mogelijkheid om er wetenschappelijk onderzoek te plegen en er is een verbod voor militaire handelingen op het continent.

Deze route wordt door diverse schepen en dus ook op diverse vertrekdata aangeboden. Al dan niet met een landing op kaap Hoorn of Deception Island (het bijzondere vulkaan eiland) opgenomen in de vaarroute.

Data & prijzen

Vertrekdata:  
Deze expeditiecruise is mogelijk met diverse schepen en op verschillende vertrekdata. Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat en mogelijk ook last minutes en vroegboekkortingen.

Opties & inbegrepen

Dit is een cruise-only. Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. Afhankelijk van keuze schip zijn sommige activiteiten wel of niet inbegrepen in de prijs. 

Wist u dat
 • De natuur op de Zuidpool zich manifesteert in extreme en overweldigende vorm.
 • Het continent Antarctica ook wel het continent van ijs genoemd wordt.
Programma De schepen
 • Dag 1 Ushuaia

  Vandaag begint uw Antarctische avontuur. In de middag scheept u in op uw comfortabele expeditieschip in de haven van Ushuaia. U zet koers naar de witte woestijn van ijs die Antarctica heet.

 • Dag 2-3 Drake Passage, Zuidelijke Shetland Eilanden

  Op dag 2 en 3 vaart u door de Drake Passage. U passeert de Antarctisch convergentie, tussen 50° en 60° ZB, waar het warme, zoute oppervlakte water uit de sub-tropen en het koude en minder zoute Antarctisch water samenkomen.

 • Dag 4-9 Antarctica

  De vaarroute van de Actief Antarctica reis langs de kust van het Antarctisch schiereiland is gelijk aan die van de Klassiek Antarctica reis. Tijdens uw verblijf op het schiereiland kunt u naast wandelen en zodiac-cruises maken ook deelnemen aan diverse andere activiteiten. In deze bergachtige omgeving zijn unieke mogelijkheden om de omgeving al wandelend, in een zodiac of per kajak te verkennen. Wandelaars kunnen genieten van een mooie tocht langs de kustlijn. U kunt kiezen uit bijzondere activiteiten die u tijdens de ‘standaard’ excursies niet kunt doen. Alle activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen met uitzondering van het duiken. Activiteiten waar u uit kunt kiezen tijdens deze reis: 

  Kamperen
  Door te overnachten in de buitenlucht op Antarctica zult u de omgeving nog intenser ervaren. Kampeeruitrustingen (tenten, wind- en waterdichte bivakzakken, poolslaapzakken) zijn aanwezig aan boord. Dit geeft u ’s nachts in de open lucht beschutting tegen de weersinvloeden van Antarctica. Er kunnen maximaal 30 mensen tegelijk kamperen. De excursie wordt begeleid door een expeditie gids. Kamperen is altijd onderhevig aan de weersomstandigheden, de locatie en lokale wetgeving. De eerste kampeernacht moet u voorafgaand aan uw reis boeken, een optionele tweede nacht regelt u aan boord en is niet gegarandeerd. 

  Sneeuwschoenlopen 
  De mogelijkheden om lange afstanden te hiken zijn beperkt in Antarctica door bergen en gletsjers. In het algemeen duren de hikes maximaal twee uur. Streven is om één á twee keer per dag een hike to organiseren; in de ochtend en in de avond. Of de hikes plaats kunnen vinden wordt van dag tot dag bepaald door de expeditieleider. Wij adviseren u om stevige hikeschoenen en beenkappen mee te nemen. 

  Kajakken
  Over het algemeen worden er vier kajak tochten per dag gepland, parallel aan andere activiteiten in de ochtend of middag. Om aan deze activiteit mee te doen is enige kajak ervaring en een goede conditie een vereiste. Deze excursie wordt begeleid door een expeditieleider. Kajaks, neopreen wetsuits, waterschoenen en handschoenen zijn aan boord en kunt u gebruiken. Overige uitrusting moet u zelf meebrengen. Kajakken is onderhevig aan weer- en ijsomstandigheden. De expeditieleider kan te allen tijde besluiten om de excursie te annuleren.  

  Langlaufen
  Op enkele vertrekken is het mogelijk om te langlaufen op Antarctica. 

  Fotografie workshop
  De fotografieworkshop wordt begeleid door een fotograaf die de gehele reis aan boord aanwezig is. De workshops zijn geschikt voor zowel beginnend als ervaren fotografen.  Tijdens de zeedagen zullen er diverse lezingen en workshops zijn over thema’s, belichting en compositie. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens de landexcursies zal de fotograaf de workshopgroep van maximaal 20 personen begeleiden. De workshop is niet bedoeld om uitleg te geven over hoe uw camera werkt maar om inzicht te geven in een aantal basis fotografie principes zodat u betere foto’s kunt maken. U kunt dagelijks meedoen aan deze workshops. 

  Gletsjer-bergbeklimmen
  Bergbeklimmen is een technische en inspannende activiteit, geschikt voor klimmers die graag verder willen gaan dan de kuststrook en hoger gelegen gebieden en uitkijkpunten willen bereiken. Klimmers klimmen in touwgroepen over een met ijs bedekte ondergrond, onder begeleiding van een gecertificeerde berggids,  Kennis van bergbeklimmen is wenselijk maar niet vereist. Een goede conditie is essentieel. Er kunnen maximaal zes klimmers deelnemen per touwgroep.  Een speciale gletsjerklimuitrusting (touwen, karabijnhaken, harnassen, helmen, ijsbijlen en stijgijzers) wordt verstrekt  U dient uw eigen beschermende kleding mee te nemen, zoals bergbeklimschoenen (leer of kunststof), geschikt voor het gebruik van stijgijzers. Een berggids en evt. assistent (afhankelijk van de grootte van de groep) zullen toezicht houden en de activiteit begeleiden). Omdat het aantal deelnemers beperkt is moet u zich hiervoor vooraf opgeven.

  Duiken
  Duiken op Antarctica is alleen weggelegd voor ervaren, gevorderde duikers die ervaring hebben met droogpakduiken en koud water duiken. Streven is om 1 á 2 duiken per dag te maken, parallel aan alle andere activiteiten. Dit is echter afhankelijk van de lokale ijs en weer condities. Divemasters en duikgidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens de duiken. Basis duikmaterialen (persluchtflessen, lood en compressoren) zijn aanwezig aan boord. U dient uw eigen duikuitrusting mee te brengen. Deze activiteit is niet bij de prijs inbegrepen. Het aantal deelnemers is beperkt.

  Klimmers kunnen verder landinwaarts hun hart ophalen (onder andere door het beklimmen van Jabet Peak, 540M). De excursies vinden alleen plaats wanneer de weersomstandigheden dit toelaten.

  Bij goede weersomstandigheden vaart het schip door het spectaculaire Lemaire kanaal naar Booth Island, Pleneau en Petermann eiland waar u adeliepinguins en blauwoog aalsscholvers kunt zien. In deze omgeving is de kans groot dat u ook bultrugwalvissen, dwergvinvissen, gewone vinvissen, keelbandpinguïns en ezelspinguïns ziet. Wanneer u eenmaal aankomt bij Neko Harbour krijgt u de kans om voet aan wal te zetten bij een magnifiek gletsjer landschap. U kunt hier genieten van de omgeving tijdens hikes, zodiac cruises en kayak excursies. Voor de alpinisten is er de mogelijkheid om naar hoger gelegen gebied op de getsjer te klimmen. U kunt de nacht door brengen in de omgeving van Meko of Paradise Bay in een kamp aan wal. In deze tijd van het jaar zult u ook doverse robben zoals de weddel zeehond, krabbeneter en het zeeluipaard zien. Er zijn vollop jonge pinguïns waar met name het zeeluipaard zich graag aan tegoed doet.

 • Dag 10-11 Drake Passage

  Op dag 10 vaart het schip via Melchior eiland richting de open zee. U heeft wederom de kans om veel zeevogels te spotten. Dag 10 en 11 zijn zeedagen. U vaart in noordelijke richting door de Drake Passage, richting Ushuaia. 

 • Dag 12 Ushuaia

  In de ochtend arriveert u in Ushuaia, de eindbestemming van deze expeditie.

Meerdere schepen mogelijk:
M/S Plancius

Tijdens uw reis verblijft u in een internationaal gezelschap aan boord van de M/S Plancius. Het M/S de Plancius is in 1976 gebouwd en werd gebruikt als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Nederlandse Marine. Tegenwoordig is het een ijsversterkt passagiersschip dat zeer geschikt is voor expedities. U reist met een professionele bemanning en een goed geïnformeerd en ervaren expeditieteam, dat u een onvergetelijke reis zal bezorgen. Er is ook een arts aan boord. Voor de zodiac cruises en landingen kan er gebruik gemaakt worden van twee ’gangway’s’ tegelijk, waardoor iedereen snel in en uit de landingsvaartuigen kan stappen.

Het fraai ingerichte schip beschikt over ruime hutten met privé faciliteiten, een patrijspoort of raam en er is ook een grote observatielounge. Alle hutten hebben TV/DVD en ook een telefoon met Iridium verbinding. U kunt dus vanuit uw hut, op elk gewenst moment, rechtstreeks met Europa bellen. Elke hut heeft een individuele airconditioning. Koffers kunnen onder het bed geplaatst worden. Het observatie dek, van waaraf u prachtigste uitzichten heeft, is ook snel te bereiken vanuit de lounge. Op dek 4 kunt u rondom lopen zonder van dek te moeten wisselen cq trappen op en af te moeten als u van het voordek naar het achterdek wilt lopen voor v.b het volgen van walvissen of ander wildlife en of een net gemiste bijzonderheid. Ook vanuit het restaurant hoeft u dankzij de grote ramen niets te missen van de spectaculaire reis. Er is een arts aan boord en vanaf het M/S Plancius maakt u 2 keer per dag of zodiac cruises en of landexcursies. Bij het aan boord gaan van het schip ontvangt u laarzen in bruikleen.

Het dekplan:

 

Suites/hutten en voorzieningen

 • Aantal hutten: 53 
 • Aantal passagiers: 114
 • Alle hutten hebben zeezicht, badkamer met douche en toilet, kluisje, kledingkast, föhn, satelliet telefoonverbinding, TV, DVD-speler, airco, schrijftafel met stoel        
 • 2, 3 en 4-persoonskamers beschikken over éénpersoons bedden       
 • De superior kamers beschikken over een tweepersoonsbed, een ruime zithoek en een koelkast


Faciliteiten

 • 2, 3 en 4- persoonshutten (ook op indeling)
 • Ruime suites (24m2) met zithoek en koelkastje
 • Handige dubbele instap zodiacs
 • Observatielounge met toegang tot voordek
 • Bar & bibliotheek met internetverbinding
 • 2x per dag een land- of zodiac cruise
 • Restaurant met buffet
 • Arts aan boord
 • Laarzen inbegrepen


Schip specificaties

 • Bemanning: 45 personen
 • Lengte: 89 meter
 • Breedte: 14,5 meter
 • IJsklasse: 1D
 • Snelheid: 10 - 12 knopen 
Route
Vanuit Ushuaia in Patagonië vaart u via de Drake Passage naar Antarctica. Na een 6-daagse actieve expeditie vaart u via diezelfde Drake Passage weer terug naar Ushuaia.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Noordpoolgebied specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.