Libanon vanuit Beiroet

Hoogtepunten van deze reis

  • Bewonder de unieke Jeita-grotten
  • Bezoek diverse musea
  • Aanschouw de grootste en meest nobele Romeinse tempels
  • Verken het charmante Byblos
  • Ontdek Beiroet, de grootste stad van Libanon
  • Wandel door de straten van Tyrus en Sidon

Ontdek de authentieke stad Beiroet en haar omliggende omgeving. Leer meer over de geschiedenis van deze regio middels een bezoek aan diverse musea, de beroemde Jeita-grotten, Romeinse tempels en pittoreske steden.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Aankomst in Beiroet

U begint vandaag met een middagvlucht naar Beiroet, de grootste stad en belangrijkste haven van Libanon. Nadat u heeft ingecheckt in uw hotel heeft u al even de gelegenheid om Beiroet zelfstandig te verkennen.

Dag 2: Beirut National Museum, het centrum van Beiroet en Bei Beirut

Samen met een gids brengt u een bezoek aan het indrukwekkende Beirut National Museum. Hier leert u meer over de geschiedenis van Lebanon aan de hand van de tentoongestelde archeologische vondsten. Vervolgens ontdekt u het centrum van Beiroet, waar u een mix van authentiek en modern ervaart. Tot slot brengt u een bezoekje aan Bei Beirut, een museum en cultureel centrum dat de geschiedenis, met name over de burgeroorlog, van de stad viert. Het bevindt zich in het gerestaureerde Barakat-gebouw, ook wel bekend als het ‘gele huis’. Hierna reist u terug naar uw hotel.

Dag 3: Bezoek aan Baalbek en Anjar

Na het ontbijt in uw hotel vertrekt u samen met uw gids naar Baalbek, de stad van de zon. Hier aanschouwt u de grootste en best bewaarde Romeinse tempels ooit gebouwd. U krijgt onder meer omvat de tempels van Jupiter, Bacchus en Venus, de steen van de zwangere vouw en Romeinse monolieten te zien. Vervolgens reist u verder naar Anjar, waar u een bezoekje brengt aan de verschillende geneugten van de stad, zoals de Tetrapylon. Onderweg terug naar Beiroet stopt u bij een wijngaard waar u Libanese wijn uit het Bekaa gebied proeft.

Dag 4: Ontdek Beiroet

Vandaag heeft u ter vrije besteding om Beiroet op eigen gelegenheid te verkennen of te ontspannen in uw hotel. Ontdek deze moderne, maar ook authentieke stad middels een bezoek aan de oude ruïnes, moskeeën, kerken en Romeinse baden en zie de invloed van diverse culturen.

Dag 5: Bezoek aan Tyrus en Sidon

Geniet van het ontbijt in uw hotel en vertrek vervolgens met een gids naar de eeuwenoude stad Tyrus. Hier wandelt u door de belangrijkste straten van de stad met zuilengalerijen, sarcofagen, oude zuilen, openbare baden, Triumphal Arch en hippodroom. Vervolgens reist u verder naar de mysterieuze en historische stad Sidon. Hier bevindt zich het authentieke Sidon’s Sea Castle, dat werd gebouwd door kruisvaarders als fort van het heilige land. Het centrum staat sinds de Perzische tijd bekend om zijn tuinen en omliggende bananenplantages. In het zeepmuseum ziet u hoe traditionele olijfzepen gemaakt worden en leert u over de geschiedenis van de 'hammam’ tradities, zoals bijvoorbeeld dat het woord ‘hammam’ afstamt van het Arabische woord Hamma, dat heetwaterbron betekent. Vervolgens keert u terug naar het hotel.

Dag 6: Bezoek aan Jeita-grotten, Harissa en Byblos

In de ochtend vertrekt u samen met uw gids naar de Jeita-grotten. Deze twee afzonderlijke kalksteengrotten zijn onderling met elkaar verbonden en vormen een totale lengte van bijna negen kilometer. De onderste grot kan alleen per boot bezocht worden vanwege de ondergrondse rivier die vers drinkwater levert aan meer dan een miljoen Libanezen. Naast het feit dat het een unieke bezienswaardigheid is, speelt de grot ook een belangrijke sociale, economische en culturele rol in het land. Breng vervolgens een bezoekje aan de berg van Harissa, waar het standbeeld van Onze Vrouw van Libanon staat ter ere van de Maagd Maria. Hier is het mogelijk een kabelbaanrit te maken van een kwartiertje naar de kust. Hierna gaat u verder naar Byblos, een van de oudste bewoonde steden ter wereld. Hier zijn diverse archeologische vindplaatsen te ontdekken. De stad heette voorheen 'Gubla’ en ‘Gebal’ maar werd rond 1200 door de Grieken ‘Byblos’ genoemd. De charmante stad beschikt over een oude haven, goede visrestaurants, Arabische markten en charmante woonwijken. De stad werd eerder gekozen tot de Arabische hoofdstad van toerisme door de Arabische Raad van Toerisme. Terug in het hotel heeft u nog wat vrije tijd tot uw beschikking.

Dag 7: Bruisend Beiroet

Vandaag heeft u de mogelijkheid de bruisende hoofdstad en haar omgeving te ontdekken op eigen gelegenheid. Bezoek een van de vele musea of ontspan met een drankje op het terras.

Dag 8: Vertrek uit Beiroet

Na het ontbijt in uw hotel heeft u nog wat tijd ter vrije besteding in Beiroet totdat u 's avonds met de luchthaventransfer naar het vliegveld wordt gebracht.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, privévervoer en excursies inbegrepen.

Wist u dat

Er sneeuw kan vallen in de Libanese bergen tijdens de winter?

Mohammed Al Amin Mosque Beirut Libanon
Mohammed Al Amin Mosque Beirut Libanon

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl