Libanon: de verborgen schat van het Midden-Oosten

Hoogtepunten van deze reis

  • Leer meer over de geschiedenis van Libanon
  • Bezoek het bruisende centrum van Beiroet
  • Verken diverse historische steden en dorpjes
  • Aanschouw het beroemde Beiteddine Palace
  • Bezichtig de grootste en best bewaarde Romeinse tempels
  • Neem een kijkje in de Jeitta Grotto

Ontdek tijdens deze rondreis de verborgen schat van het Midden-Oosten; Libanon. Maak kennis met de bruisende stad Beiroet, verken de pittoreske havenstad Byblos, reis door het binnenland, proef wijn bij Chateau Kefraya en laat u verrassen door lokale Libanese lekkernijen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Beiroet

Vandaag vertrekt u rond de middag met het vliegtuig vanuit Schiphol naar de luchthaven van Beiroet. Na uw landing wordt u per privétransfer naar uw hotel in Beiroet gebracht.

Dag 2: Beiroet

Na het ontbijt ontmoet u uw gids in de lobby van uw hotel, waarna u samen de indrukwekkende archeologische tentoonstelling in het National Museum bezoekt. Enkele hoogtepunten zijn de beroemde Fenicische bronzen beeldjes die begraven waren bij de Obelisk-tempel in Byblos, een reeks Fenicische sarcofagen en een Romeins graf met diverse versieringen. Het is de moeite waard om vervolgens de oude ruïnes, Ottomaanse moskeeën, kerken en Romeinse baden te bezoeken in het gerenoveerde stadscentrum. In het Beit Beirut Museum leert u meer over de geschiedenis van Beiroet en de burgeroorlog. In het naastgelegen Barakat-gebouw, ook wel bekend als het ‘Gele Huis’, is een stedelijk cultureel centrum gevestigd. 

Dag 3: Sidon en Tyre

Na het ontbijt in uw hotel vertrekt u samen met uw gids naar Tyre. Tijdens het bezoek aan de historische stad aanschouwt u onder andere de eeuwenoude zuilengalerijen, openbare baden, een hippodroom en de Triumphal Arch. Vervolgens reist u verder naar de mysterieuze stad Sidon. Hier neemt u een kijkje bij Sidon's Sea Castle, dat werd gebouwd door de kruisvaarders als een fort op het heilige land. Het is een van de meest prominente archeologische vindplaatsen van de havenstad. Het bruisende commerciële centrum wordt omringd door diverse citrus- en bananenplantages. In het Soap Museum krijgt u een demonstratie te zien over hoe traditionele olijfzepen gemaakt worden en leert u meer over de geschiedenis van de 'hammam’ bad tradities. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Deir al-Qamar gebracht.

Dag 4: Deir al-Qamar en Beiteddine

Vandaag begint u de dag met een ontbijt in uw hotel, waarna u om negen uur met uw gids naar Beitaddine vertrekt. Het kleine stadje is de administratieve hoofdstad van het Chouf-district en staat bekend om het Beiteddine-Palace. Delen van het paleis zijn tegenwoordig open voor het publiek, terwijl het andere deel de zomerresidentie van de president is. Hier aanschouwt u onder andere een mozaïektentoonstelling, het wapenmuseum, enkele koninklijke kamers en botanische tuinen. Vervolgens bezoekt u het Deir al-Qamar “Monastery of the Moon", een dorp in zuid-centraal Libanon dat bestaat uit stenen huizen met rode daken. Hier bevindt zich onder andere de 15e-eeuwse Fakhreddine-moskee en het Fakhreddine II-Paleis. In het dorp woonden mensen van alle religieuze achtergronden, waardoor de stad beschikt over een moskee, synagoge en christelijke kerken. Dit gebied staat bekend om zowel het historische als natuurlijke aspect. Hierna gaat u naar uw hotel in Zahleh.

Dag 5: Baalbak, Ksara wijnmakerij en Anjar

Na het ontbijt vertrekt u samen met uw gids naar Baalbek, de stad van de zon. Hier aanschouwt u de grootste en best bewaarde Romeinse tempel ooit gebouwd. Het bezoek omvat de tempels van Jupiter, Bacchus en Venus, de steen van de zwangere vrouw, Romeinse monolieten en andere archeologische monumenten. Vervolgens reist u verder naar Anjar, waar u de Tetra Pylon, de monumentale ingang met vier poorten, de openbare baden en het Roman Cardo Maximus bezoekt. Onderweg terug naar uw hotel in Zahleh stopt u bij Château Ksara, welke als eerste in Libanon droge wijn produceerde. 

Dag 6: Faqra, Jeitta Grotto en Harissa

Deze ochtend reist u samen met uw gids naar Qalaat Faqra, een archeologische vindplaats in Kfardebian. Op de 1500 m hoge berg Sannine zijn diverse Romeinse en Byzantijnse ruïnes te zien. Vervolgens brengt u een bezoekje aan Jeitta Grotto, een bijna negen kilometer lang systeem van twee losse maar onderling verbonden kalksteengrotten. De onderste grot kan alleen per boot bezocht worden, omdat het een ondergrondse rivier kanaliseert die vers drinkwater levert aan meer dan een miljoen Libanezen. Naast dat het een Libanees nationaal symbool is, speelt de Jeitta Grotto een belangrijke sociale, economische en culturele rol voor het land. Hierna bezoekt u de berg van Harissa, waar het beeld van Heilige Maria staat. Haar handen wijzen richting Beiroet en wordt bezocht door Christenen en Moslims van over de hele wereld. Het is mogelijk om een kabelbaan te nemen van het beeld naar de kust. Hierna wordt u naar uw hotel in Byblos gebracht.

Dag 7: Cedar, Bsharri en St. Antonio Qozhaya

Deze ochtend vertrekt vertrekt u samen met uw gids naar het bos in Cedar. Bezoek “The Cedars of the Lord” boven op de hoogste bergketen van Libanon en geniet van het betoverende uitzicht. Net onder de berg ligt de pittoreske stad Bsharri, de geboorte- en begraafplaats van Gibran Khalil Gibran, een beroemde dichter, filosoof en schilder uit Libanon. Onderweg heeft u een panoramisch uitzicht over de majestueuze Qadisha-vallei. De grotten in deze vallei werden gebruikt als schuilplaats en begraafplaats tot aan het paleolithicum. In 1998 werd de vallei toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco, waarin het St. Antony klooster zich bevindt. Dit is het meest indrukwekkende klooster in de Qadisha en biedt u een unieke spirituele en historische ervaring. Vervolgens gaat u terug naar uw hotel in Byblos.

Dag 8: Byblos en Tripoli

Na het ontbijt verkent u samen met uw gids het charmante Byblos, de oudste nog steeds bewoonde stad ter wereld. Bezoek hier onder andere het Crusaders Castle, de oude haven, de Saint John Church, de Romeinse colonnades en het amfitheater. Later op de dag gaat u naar Tripoli, de stad die bekend staat om het grootste kruisvaarders-fort van Libanon en de op een na grootste hoeveelheid architectonisch erfgoed van de Mammelukken ter wereld heeft. 's Avonds verblijft u in uw hotel in Beiroet. 

Dag 9: Beiroet

Vandaag heeft u de mogelijkheid om Beiroet op eigen gelegenheid te verkennen of te ontspannen in uw hotel. Ontdek de moderne, maar ook historische stad middels een bezoek aan de oude ruïnes, moskeeën, kerken en Romeinse baden omringd door wolkenkrabbers.

Dag 10: Beiroet - Amsterdam

Geniet van het uitgebreide ontbijt in uw hotel en bezichtig de laatste geneugten van Beiroet. 's Avonds wordt u per luchthaventransfer naar het vliegveld van Beiroet gebracht voor uw vlucht naar Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met ontbijt, privévervoer en excursies inbegrepen.

Wist u dat

Libanon het enige Arabische en Aziatische land is dat geen woestijn heeft?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl