Bewust genieten in Laos

Hoogtepunten van deze reis

  • Reizen met een lage carbon-emissie
  • Verplaats u per trein en aanschouw de prachtige omgeving
  • Ontdek de watervallen in het noorden van Laos
  • Ontmoet bergstammen en leer over hun cultuur
  • Proef lokale specialiteiten
  • Verken het bruisende Vientiane

Uw 10-daagse rondreis begint in het bruisende Vientiane, waar u diverse lokale specialiteiten proeft tijdens een foodtour en de parels van de stad verkent. Vervolgens gaat u per trein richting Vang Vieng en maakt u een fietstour door de prachtige natuur.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Vientiane – avondwandeling met foodtour

Uw reis begint op Schiphol Amsterdam. De volgende dag komt u aan in Vientiane, waar u door een chauffeur en gids naar uw hotel wordt gebracht. 's Avonds proeft u de smaken van Laos tijdens een foodtour door de stad. Allereerst gaat u naar de winkel voor een koude BeerLao en aanschouwt u de zonsondergang achter de Mekong River. U maakt een wandeling door Sihom, waar u diverse kleine eetkraampjes vindt met overheerlijk streetfood zoals Lao-style donuts, bowls en noedels. Wandel verder naar de Ban Anou Night Market, waar u lokale snacks, zoals gefrituurde insecten, proeft en kennis maakt met de inwoners van Vientiane. Voordat u terugreist naar uw hotel geniet u nog van een zoete specialiteit; ijs met plakrijst.

Dag 3: Wandeltour door Vientiane

De wandeltour van vandaag begint met een bezoek aan de serene Wat Sisaket tempel. De houten gangen zijn geheel versierd met duizenden miniatuur Boeddhabeelden. Vlak bij de tempel liggen de Wat Phra Keo en het koloniale Presidential Palace, welke ook zeker een bezoekje waard zijn. Vervolgens voert u een Laotiaanse traditie uit in de Wat Simuang. De lokale bevolking geloofd namelijk dat wanneer u drie keer rond de hoofdpilaar loopt, uw wens uitkomt. ‘s Middags geniet u van een lunch bij Mini Makphet, dat wordt beheerd door Peuan Mit. Deze organisatie is opgericht door Friends-International in samenwerking met het Ministry of Labour and Social Welfare om de behoeften van straatkinderen en -jongeren in Laos te ondersteunen. Dan is het tijd voor de twee bekendste bezienswaardigheden van de stad, het monument van Patuxai en de That Luang tempel. In de avond neemt u plaats naast de lokale bevolking aan de waterkant van de Mekong rivier. 

Dag 4: Vientiane – Vang Vieng

Na het ontbijt gaat u per transfer naar het station van Vientiane en neemt u de trein naar Vang Vieng. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, waar een fiets voor u klaar staat. Allereerst steekt u de Nam Song rivier over richting het platteland. U fietst tussen uitgestrekte rijstvelden naar Tham Phu Kham, een grot van zo'n 100 meter diep. Hier heeft u de mogelijkheid om een verkwikkende duik te maken in het turquoise water. Wanneer u verder fietst over het platteland, komt u uit bij de Tham Chang Cave, die een weids uitzicht over de omgeving biedt. In de grot vindt u een diversiteit aan stalagmieten en stalactieten en kunt u bovendien zwemmen. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant. Daarna fietst u naar een biologische boerderij, waar u tijdens een rondleiding meer leert over het verbouwingsproces. ‘s Avonds dineert u in uw hotel, waarna u de rest van de avond ter eigen besteding heeft.

Dag 5: Vang Vieng – Luang Prabang

Begin de dag met een overheerlijk ontbijt en reis per transfer naar het station van Vang Vieng. Hier neemt u de trein naar het Luang Prabang station, waar u met een elektrisch voertuig naar uw hotel wordt gebracht. Verken de straten van deze bruisende stad tijdens een fietstour. Allereerst brengt u een bezoek aan het nationale museum dat gevestigd is in het oude koninklijke paleis. Hierna ontdekt u alle parels van de binnenstad, zoals de duizenden boeddhistische tempels. In een lokaal restaurant geniet u van diverse specialiteiten, waarna u richting het platteland buiten de stad rijdt. Terwijl de verkeersdrukte afneemt nadert u de Phosy Market vol lokaal gegroeide en geproduceerde producten. Na een korte wandeling over de markt fietst u verder naar de Ock Pop Tock, een non-profit organisatie die de traditionele weeftechniek beschermd. Tijdens een rondleiding aanschouwt u het eeuwenoude proces van het weven en kleuren van stoffen. Op de terugweg richting de stad stop u bij het Traditional Arts & Ethology Centre, waar u meer leert over de geschiedenis van de lokale bevolking. Optioneel kunt u een kijkje nemen bij het UXO Lao Visitor Center, waar u meer informatie verkrijgt over het einde van de Vietnamese en Laotiaanse burgeroorlog. De fietstour eindigt bij uw hotel in de stad.  

Om 17:00 gaat u richting het Sunset Restaurant aan de Mekong rivier om de schitterende zonsondergang te bewonderen. Het restaurant is beroemd vanwege de ‘Obama Coconut’, die de voormalige Amerikaanse president dronk tijdens zijn laatste bezoek. Hier proeft u verschillende favorieten en drinkt u zelf ook uit een verse kokosnoot. Vervolgens loopt u richting de bruisende nachtmarkt voor een lokale snack, zoals kip met papajasalade. De laatste stop van de tour is bij het Tangor Restaurant, dat bekend staat om zijn Indochinese interieur en gerechten. Na een overheerlijke maaltijd loopt u terug richting uw hotel.  

Dag 6: Luang Prabang – Alms & Pak Ou

Deze ochtend bezoekt u een minder toeristisch ambachtsdorp en verteld een lokale gids u meer over de boeddhistische ceremonie die hier elke dag plaatsvindt. Tijdens de ceremonie staat het geven van offers centraal, om zo de dankbaarheid aan Boeddha te tonen. Vervolgens vaart u per privéboot naar de Pak Ou Caves en geniet u van een picknick aan boord. Voordat u arriveert bij de grot krijgt u een Khan Dok Mai, gemaakt van bloemen, bananenbladeren en wierook, om zo de Boeddha mee te eren. In de grotten bevinden zich honderden afbeeldingen van Boeddha die er door de jaren heen zijn geplaatst. Ga terug naar de boot en vaar weer naar Luang Prabang. De middag heeft u ter vrije besteding of kunt u deelnemen aan een optionele tour. Zo is het mogelijk om naar het Bamboo Experience Plantation and Pavilion te gaan voor een exclusieve avond of olifanten te ontmoeten in Xieng Lom.  

Dag 7: Luang Prabang – Oudomxay – Nam Kat Yorla Paa

's Ochtends vertrekt u per elektrische transfer naar het station van Luang Prabang voor de trein naar Oudomxay. Na een lunch in het Nam Kat Yorla Paa hotel stapt u de fiets op voor een rit naar de Namkat Waterfall. Hier maakt u een wandeling van ongeveer een kilometer over een aantal hangbruggen. Vervolgens daalt u middels diverse ziplines af en fietst u terug richting het Tour Informatiecenter.  

Dag 8: Nam Kat Yorla Pa en een ontmoeting met de bevolking van Noord-Laos

Per 4x4 wagen verkent u de heuvelachtige omgeving en fascinerende dorpen in de omgeving. De eerste stop is het geïsoleerde Ikhos dorp waar bijna nooit toeristen komen. Uw gids geeft u inzicht in het leven van de lokale bevolking en hun tradities. Omdat het dorp zich op wel 1000 meter boven zeeniveau bevindt, is het de perfecte plek voor een picknick. Na de lunch loopt u richting het Hmong Village of Ban Tauser en geniet u onderweg van een panoramisch uitzicht. Aan het eind van de tour keert u terug naar het hotel.  

Dag 9: Oudomxay – Luang Prabang

Verken de laatste bezienswaardigheden van de stad voordat u per transfer richting het station van Oudomxay gaat en hier de trein naar Luang Prabang neemt. Eenmaal gearriveerd heeft u een overheerlijke lunch in een lokaal restaurant, waarna u de rest van de dag ter eigen besteding heeft. 

Dag 10: Vertrek uit Luang Prabang

Na het ontbijt wordt u per transfer naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw vluchten, overnachtingen met ontbijt, genoemde activiteiten en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Laos is het meest dunbevolkte land van Zuidoost-Azië. Ter vergelijking: het is bijna zes keer groter dan Nederland, terwijl Nederland 25 maal dichter bevolkt is.

Laos - Natuur - Rivier
Laos - Natuur - Rivier

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl