Spectaculaire Kimberley Cruise

Hoogtepunten van deze reis

  • Spectaculaire cruise met True North
  • Waanzinnige helikoptervluchten
  • Bruisend Singapore
  • Wijnproeven in Margaret River
  • Ontdek Darwin, Broome en Perth
  • Zwemmen in een Australische ‘billabong’

Van een bezoek aan het levendige Singapore tot een True North cruise langs de onontdekte noordwestelijke kustlijn van Australië: deze reis combineert uitersten. U neemt deel aan een wijnproeverij in de wijnstreek Margaret River, krijgt de kans te zwemmen in een echte Australische ‘billabong’ en verkent Australische steden als Perth, Darwin en Broome. Een echte ontdekkingsreis!


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Singapore

Vandaag begint uw reis en vliegt u van Amsterdam naar Singapore. Op het vliegveld word u opgewacht en wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. Geniet van uw eerste nacht in deze bruisende metropool.

Dag 2–3: Singapore

De komende dagen heeft u uitgebreid de tijd om Singapore te ontdekken. In Singapore vindt zich een mix van heel Azië; ga bijvoorbeeld naar Chinatown, Little India of de Arab Quarter. Daarnaast heeft Singapore bijzondere architectuur, zoals het Marina Bay Sands resort. Dit iconische gebouw beschikt over een observation deck waar u het prachtige uitzicht over Singapore kunt bewonderen. Daarnaast kunt u diverse tempels bezoeken, winkelen in de ontelbare shopping malls of op bezoek in een van de beste dierentuinen ter wereld; Singapore Zoo. In de avond kunt u heerlijk dineren in een van de vele restaurants.

Dag 4: Singapore – Darwin

Het is tijd om verder te reizen en een heel ander land te ontdekken: Australië. Vanuit Singapore vliegt u naar Darwin waar u wordt opgevangen op het vliegveld, vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 5: Darwin

Deze dag heeft u alle tijd om Darwin op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van het zachte weer en de mix van heerlijk eten en cultuur in de vele markten en festivals die Darwin rijk is. Leer meer over de geschiedenis in het Darwin Military Museum of maak een prachtige zeiltocht door de haven van Darwin. Probeer vooral een bezoek te brengen aan de Mindil Beach Market, een bijzondere markt die tijdens zonsondergang wordt gehouden.

Dag 6: Darwin – Kununurra

Vandaag gaat u aan boord van het True North schip voor de 13-daagse cruise. Om aan uw cruise te beginnen verlaat u eerst Darwin en vliegt u verder naar Kununurra, een kleine stad ten zuidwesten van Darwin. Na de korte vlucht wordt u opgewacht op het vliegveld. Vanuit Kununurra rijdt u naar het plaatsje Wyndham, waar de True North al ligt te wachten. Kort na vertrek wordt het eerste diner geserveerd en betrekt u uw cabine.

Dag 7: True North Cruise dag 1

Zodra vloed inzet vaart u door de monding van de machtige King George River. Stroomopwaarts passeert u de gelijknamige watervallen. In de omgeving van de Twin Falls krijgt u de kans om erop uit te trekken. Tranquil Bay is een heerlijke plek om even rond te struinen. Het meest spectaculaire uitzicht heeft u misschien wel vanaf de top van de watervallen, waar u met een helikopter heen kunt vliegen.

Dag 8: True North Cruise dag 2

In de waterrijke omgeving leven veel vissen, waaronder barramundi’s. Deze vissen kunnen tot wel twee meter lang worden. Het is mogelijk om het schip te verlaten en met een kleinere expeditieboot te gaan vissen voor een verse lunch, aangevuld met scones en onvervalste Australische ‘billy tea’. In de middag vertrekt de helikopter voor de liefhebber naar Cape Londonderry, het meest noordelijke punt in het westen van Australië.

Dag 9: True North Cruise dag 3

Deze dag staat in het teken van een stukje cultuur in de wildernis. Allereerst zijn tijdens een bezoek aan de ‘Bradshaws’, oeroude rotstekeningen van de Aboriginals te zien. Deze zijn ouder dan die op andere, bekende locaties in het land. Het zijn mogelijk zelfs de oudste ‘schilderingen’ ter wereld, voor zover bekend. De erop volgende helikopterlunch bij Eagle Falls is niet alleen op een prachtige, maar ook historische locatie. U brengt een bezoek aan de plek waar een eenzame bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog in het regenwoud neerstortte.

Dag 10: True North Cruise dag 4

Naast grote vissen als barramundi’s zwemmen er ook krokodillen in de rivieren en meren van Noord-Australië. Het wordt sterk afgeraden zomaar in het water te springen, hoe verleidelijk dat soms ook is. Daarom varen we met kleine expeditieboten naar een mooie locatie bij Surveyors Creek. Er zijn volop vismogelijkheden en natuurlijk staat de helikopter weer ter beschikking.

Dag 11: True North Cruise dag 5

Een vroege start van de dag, want er is weer veel te zien en te doen. Na het ontbijt kunnen fijnproevers zich tegoed doen aan verse oesters van de zwartkleppige pareloester. U kunt ze zo van de rotswand afplukken en met wat citroen besprenkelen. In de omgeving zijn ook weer oude kunsttekeningen te zien. De middag besteedt u in de Voltaire passage en de vele omringende eilanden. De dag wordt besloten met uitleg over de parelproductie. Deze wordt aangevuld met een gas bubbels en een proeverij van parelvlees. Daarbij worden diverse pronkstukken getoond die door lokale artiesten zijn gemaakt van edelstenen uit de Kimberley.

Dag 12: True North Cruise dag 6

De Roe rivier is drukbevolkt met krokodillen. De rivier is vernoemd naar de generaal John Septimus Roe die verschillende ontdekkingsreizen maakte langs de kust van de Kimberley tussen 1829 en 1849. Vanuit de helikopter is het doolhof aan kreekjes en de eindeloze kust die hij in kaart trachtte te brengen goed te zien. Daarna vaart het schip verder naar Prince Frederick Harbour voor een drankje bij zonsondergang op Art Island.

Dag 13: True North Cruise dag 7

Als de eerste zonnestralen opkomen bevindt u zich in de Hunter River. Dit is een van de meest afgelegen plekken waar u kunt komen in Australië. Dit complexe riviersysteem is doorspekt met dichte mangrovebossen en omringd door met regenwoud bedekte bergen. De naam Hunter verwijst onder meer naar de vervaarlijke krokodillen die er leven. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit afgelegen stukje aarde. De expeditieboten brengen u nog wat verder zodat u naar Jackson Falls kunt wandelen. En natuurlijk kunt u ook in de helikopter stappen.

Dag 14: True North Cruise dag 8

Deze ochtend bezoekt u een van de meest historische locaties van de Kimberley; de Philip Parker King baobabboom. Deze boom bevat inscripties gemaakt ten tijde van de expedities van King uit 1820. Wat later op de dag doemt de Prince Regent op een zeer bezienswaardige rivier bomvol vis. Bij Kings Cascades wordt het schip aangemeerd onder de watervallen waarna een helikoptervlucht u opnieuw naar een onvergetelijke picknicklocatie brengt. Geniet van een heerlijk maaltijd midden op de dag naast een kristalheldere billabong (een typisch Australisch meer), ver weg van de bewoonde wereld. Het is eveneens mogelijk om dezelfde dag de helikopter te nemen naar een strandlocatie met tientallen legendarische, fossiele dinosaurusafdrukken tot wel 1,5 meter groot. Dit gebied wordt daarom ook wel Jurassic Park genoemd.

Dag 15: True North Cruise dag 9

Als u vroeg opstaat wordt u beloond met een champagne opkomst op de top van een berg. De helikopter brengt u erheen. Er is ook gelegenheid voor actie deze dag; een stevige wandeltocht met het vooruitzicht op een ontspannen duik in een schilderachtige billabong. Wie wil, kan de helikopter nemen naar een afgelegen billabong om te vissen.

Dag 16: True North Cruise dag 10

U vaart vandaag over de Sale River. Het belooft een klassieke rivierexpeditie te worden met o.a. een duik in uw eigen billabong. Terug aan boord van de True North wacht een smakelijke lunch, terwijl het schip koers zet naar Montgomery Reef. Dit magische natuurwonder is alleen met eigen ogen te bevatten. Bij eb strekt het koraalrif zich kilometers lang boven het oceaanwater uit en geeft zo zicht in een deel van de normaalgesproken verborgen onderwaterwereld. In de waterstroompjes leven allerlei zeewezens, waaronder schildpadden, zeekoeien en mantaroggen. Vanuit de helikopter kunt u het nogmaals vanuit een ander perspectief bekijken.

Dag 17: True North Cruise dag 11

Een rustige ochtend. Rond lunchtijd verschijnt het indrukwekkende silhouet van Raft Point aan de horizon. Een korte wandeling een steile berg op, brengt u naar een natuurlijke kunstgalerij met goed bewaard gebleven, eeuwenoude rotsschilderingen van Wandjina afkomst.

Dag 18: True North Cruise dag 12

De Kimberley blijft verbazen, want ook op de een-na-laatste dag heeft u nog niet alles gezien. Het natuurfenomeen van de Horizontal Falls is het gevolg van extreme getijdekrachten. U vaart er doorheen en kunt het daarna nog eens vanuit de lucht aanschouwen. Slechts weinig mensen hebben dit ooit mogen bewonderen, laat staan op deze manier. Zwem tenslotte nog eenmaal tijdens deze reis in de ongerepte natuur bij Crocodile Creek en struin langs Silica Beach. Het afscheidsdiner wordt geserveerd terwijl u langs de Cockatoo & Koolan Islands en Cape Leveque vaart.

Dag 19: True North Cruise dag 13 – Broome

Wanneer het schip aankomt in Broome gaat u van boord en keert u terug naar de bewoonde wereld. U wordt opgehaald en per transfer naar uw hotel in Broome gebracht. Maak kennis met deze culturele en kleurrijke stad, die met zijn warme temperatuur en palmbomen een tropisch sfeertje heeft.

Dag 20: Broome – Perth

Vandaag vliegt u verder van Broome naar Perth. Perth wordt ook wel de zonnigste provinciale hoofdstad van Australië genoemd. Het is een bruisende stad waar vele restaurants, moderne bars en de leukste winkeltjes te vinden zijn. Daarnaast beschikt Perth over Kings Park, een van de grootste stedelijke parken ter wereld. Ook zijn de mooiste stranden op korte afstand waar het met een beetje geluk zelfs mogelijk is om met wilde dolfijnen te zwemmen.

Dag 21: Perth – Margaret River

De komende twee dagen gaat u kennis maken met de wijngaarden van Australië. In de ochtend wordt u per privé vliegtuig naar Margaret River gebracht. U maakt kennis met de Vasse Felix wijnmakerij, de allereerste wijnmaker in Margaret River. U krijgt een tour door de wijngaarden en leert meer over de geschiedenis en wijnproductie op deze bijzondere plek. Uiteraard mag u ook de wijnen proeven, gevolgd door een 3-gangen lunch in het Vasse Felix restaurant.  Uiteraard proeft u tijdens de lunch de beste wijnen in de regio. Na de lunch gaat u met een privé gids de natuurpracht in de regio van Margaret River ontdekken. Uw gids laat u de schitterende kustlijn zien en de omgeving met zijn natuurlijke zwembaden en lokale flora en fauna. Daarnaast laat de gids u het voedsel zien dat uit de streek wordt gehaald en verteld u meer over culturele geschiedenis. De tour wordt afgesloten met een heerlijk kaasplankje terwijl u de zonsondergang over de Indische Oceaan aanschouwt. In de avond ontvangt u een heerlijk diner in uw luxe accommodatie.

Dag 22: Margaret River – Perth

Op de tweede dag wordt u na uw ontbijt door uw gids opgehaald bij de accommodatie. U brengt eerst een bezoek aan Voyager Estate, voor een wijnproeverij. Vervolgens gaat u naar de Leeuwin Estate, een wijnmakerij waar kunst & wijn gecombineerd worden. U wordt ontvangen met een glas Brut en uw gids verteld u over de geschiedenis van de wijnmakerij. Vervolgens brengt u een bezoek aan de wijnmakerij en de unieke kunstgalerij die zich op het landgoed bevindt. Uiteraard is dit bezoek niet compleet zonder een wijnproeverij. U proeft verschillende Leeuwin Estate wijnen waarbij perfect passende hapjes geserveerd worden. Na de proeverij krijgt u een 3-gangen lunch in het toprestaurant dat zich op het landgoed bevindt. Geniet van elke gang, geserveerd met bijpassende wijnen, huisgemaakt brood en een heerlijk dessert. Na deze ervaring heeft u de kans om lokale streekproducten te kopen. Daarnaast is er nog tijd om een bezoek te brengen een lokale goudsmid, welke prachtige handgemaakte sieraden verkoopt. Aan het einde van de dag vliegt u per privé vliegtuig terug naar Perth, waar u naar uw hotel gebracht wordt.

Dag 23: Perth

Ontdek Perth tijdens deze dagtour onder leiding van een privé gids. U wordt meegenomen langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Bell Tower at Elizabeth Quay, het stadhuis, de kathedralen van St. Mary en St. George, het koninklijk theater. Geniet van de architectuur die Perth rijk is gecombineerd met de prachtige stranden. Ook wordt u meegenomen naar Kings Park, een van de grootste stedelijke parken ter wereld, van waar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft. De tour eindigt met een bezoek aan het naastgelegen Fremantle. De rest van de dag mag u naar eigen wens indelen.

Dag 24–25: Perth – Amsterdam

Helaas is deze onvergetelijke reis weer ten einde gekomen. Vanuit Perth vliegt u weer terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag weer aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt, True North cruise en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het True North schip speciaal is gebouwd om lage kustgebieden en smalle rivieren te kunnen bevaren? Grotere schepen kunnen niet varen waar True North komt!

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl