Reisverhaal: 27x Reisbucketlist items voor 2017

21 Nov 2016

Thika Travel, Reisspecialist

Wat is deze wereld toch fantastisch mooi – en wat is er veel te zien. Zoveel dat u door de bomen het bos soms niet meer ziet! Gaat u voor strand of safari; ontspanning of avontuur; cultuur of natuur? Geloof ons, iedereen bij Thika Travel bevindt zich in dezelfde positie. Zélfs onze Private Travel Designers – bijkans reizigers van beroep – kunnen soms niet kiezen. Daarom schreven wij allemaal onze favoriete bestemmingen en ervaringen op – en dat resulteerde in de ultieme bucketlist voor 2017! Sla ‘m op, print ‘m uit, plak ‘m op uw koelkast, naast de scheurkalender op het toilet of op uw spiegel. En afstrepen maar!


1. Brazilië: Carnaval vieren in Rio de Janeiro

Carnaval in Brazilië – wát een ervaring. Kolkende massa’s feestende mensen, opzwepende ritmes, beeldschone carnavalskoninginnen… De grootse carnavalsparade in Rio de Janeiro heeft het allemaal. Elke inwoner, uit welke klasse en achtergrond dan ook, viert het hartstochtelijk mee. Uw gids kent de weg in het feestgedruis en neemt u mee naar de plekjes met het beste uitzicht en de leukste straatfeesten. Zo krijgt u een uniek kijkje achter de schermen!

2. Peru: het Manu Biosfeer Reservaat

In het zuidoosten van Peru ligt het Manu Biosfeer Reservaat. Manu is één van de weinige overgebleven ongerepte maar toegankelijke regenwoudgebieden in Zuid-Amerika. U vindt er duizenden vogelsoorten – waaronder zeven soorten prachtig gekleurde ara’s – en zeldzame dieren zoals tapirs. Reisexpert Karin werd er in het midden van de nacht zelfs eens wakker gegromd door een jaguar! 

3. Zuid-Afrika: De Otter Trail

Een week in een adembenemend decor! U loopt het trail van 41 kilometer dwars door het Tsitsikama National Park in Zuid-Afrika. Langs de kustlijn, door heuvelachtige bossen en met fantastische uitzichten over de oceaan.

4. Peru: Vier Virgen del Carmen in Paucartambo

En route van Cusco naar het Manu Biosfeer Reservaat komt u langs het stadje Paucartambo. Paucartambo is beroemd voor een fantastisch festival, Virgen del Carmen. Het duurt vier dagen (meestal van 14 tot 17 juli) en hoewel bekend onder reizigers, is het kleinschaliger en meer cultureel onderlegd dan Carnaval in Rio de Janeiro. De locals eren The Virgen, of Mamacha Carmen, met traditionele dansen en geweldige kostuums. Na een paar dagen goed meefeesten, rijdt u veertig kilometer verder naar het uitkijkpunt van Tres Cruces. In juni en juli creëren de klimaatomstandigheden daar prachtige en bizarre optische illusies tijdens zonsopgang. 

5. Latijns-Amerika: Verblijven in een unieke accommodatie

Slapen in een glazen capsule op vierhonderd (!) meter hoogte, in een tentje op de sneeuwvlaktes van Antarctica, of in een hotel gemaakt van zóut – het kan allemaal! Reisexpert Selinde zette 10 bijzondere plekken om te overnachten in Latijns-Amerika onder elkaar.

6. Cuba: simpel en authentiek

Cuba voelt in zijn nek de hete adem van vernieuwing. Nu nog authentiek, simpel qua service, maar ultiem qua beleving. En wij brengen u heel dichtbij. Ontmoet lokale kunstenaars, drink een Cuba Libre met een socioloog om het communisme beter te begrijpen. Dans mee met een lokaal rumbaproject, speel baseball op straat met ‘the boys’, of train mee met het nationaal ballet… In haar (tot op heden) afgeslotenheid van het toerisme, is Cuba heerlijk toegankelijk gebleven.   

7. Antarctica – ontdek het witte continent

Elke baai en elk eiland bij Antarctica is bijzonder. U ziet imposante ijsschotsen drijven op het water van de Antarctic Sound. Sneeuwlawines donderen aan weerszijden van het Lemairekanaal naar beneden. In de mooiste baaien spot u walvissen en zeeluipaarden die voor de kust patrouilleren, op zoek naar pinguïns. Orka’s komen in kleine groepen voorbij, loerend naar een prooi. Nu Antarctica langzaam een mainstream bestemming aan het worden is, wilt u het in 2017 nog op een intieme en kleinschalige manier kunnen meemaken!

8. Tanzania en Kenia: Beklim de Kilimanjaro

Het dak van Afrika. Terecht, want het is de hoogste berg op het Afrikaanse continent. Er zijn veel mogelijkheden om de Kilimanjaro te bewonderen. Maak bijvoorbeeld een meerdaagse wandeltocht, of bekijk het uitzicht vanuit een helikopter!

9. Japan: Pure finesse voor de cultuurliefhebber

Wij nemen u mee de diepte in, in deze ongrijpbare wereld. Thee drinken met katten, aan de rand van de sumo ring, uw eigen samurai zwaard maken, een privécollectie hedendaagse kunst bekijken. De culinaire ervaringen zijn van absoluut topniveau – en de elegante gedragsregels begrijpt u met behulp van de beste gidsen.

10. Lapland: Napapiri Camp

Deze waanzinnige nieuwe locatie van Amazing Escapes opent december 2016. In Fins Lapland komt u zo dicht mogelijk bij de droom van een Winter Wonderland. De groenblauwe reflectie van Noorderlicht op de fonkelende witte sneeuw creëert figuren die mooier zijn dan u ooit zal kunnen geloven.  Uw privé-ervaring buiten de toeristische paden!

11. Panama: veelzijdig en avontuurlijk
In onze ogen is Panama het onontdekte pareltje van Midden-Amerika. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en infrastructuur kan een stukje ontwikkeling gebruiken – maar het drukke mainstream toerisme is hier ver te zoeken! Het is een geweldig veelzijdig land met bruisende steden, locals die u warm verwelkomen, de mooiste stranden, en ongerepte regen- en nevelwouden.

12. Peru: de ruïnes van Kuelap
Via de nevelwouden van Alto Mayo reist u naar de ommuurde pre-Incanederzetting Kuelap. Deze archeologische site kan zich meten met de schoonheid van Machu Picchu – maar hoewel Kuelap populair is, komen er in een jaar minder bezoekers dan in Machu Picchu op drie drukke dagen! Met een privégids en een archeoloog ontdekt u in alle rust de geheimen van de verloren beschavingen van Kuelap.   

13. India: Sneeuwluipaarden in Ladakh

Deze streek is nog ongerept en uitstekend te bezoeken in onze zomervakantie (juni – september). Het heeft alles: woeste natuur, uitgestrekte hoogvlaktes, prachtige, pure en vriendelijke bevolking, en volop mogelijkheid tot actief bezig zijn. Wilt u een stapje verder gaan? In de winter zijn de nachten in Ladakh ijzig koud. Berggeiten en marmotten zakken in deze periode af naar de dalen voor voedsel, gevolgd door… de sneeuwluipaard. Gaat u op zoek naar de Grijze Geest van India?

14. Oeganda: Op zoek naar gorilla’s

Oeganda; een geweldig land om doorheen te reizen, met haar groene heuvels en vriendelijke bevolking. Het land wordt nog niet druk bezocht; de onderkomens zijn intiem en kleinschalig. U maakt een inspannende wandeling van enkele uren over een vulkaanhelling. Net als u denkt dat u uw laatste restje energie heeft verbruikt, gebeurt het. U staat oog in oog met een nieuwsgierige babyberggorilla!  

15. Myanmar – Tazaungdaing Festival en heteluchtballonnen

Twee unieke experiences binnen één festival! In de achtste maand van de Birmese kalender viert Myanmar het  Tazaungdaing Festival – het festival van het licht. Met dit festival wordt het einde van het regenseizoen en de terugkomst van Buddha gevierd. Tijdens de volle maan laten de Birmezen duizenden heteluchtballonnen op. Geloof ons; de sterrenhemel was nog nooit zo dichtbij.  

16. Tanzania en Kenia: de grote migratie

Een absolute klassieker. De wildebeestmigratie in de Masai Mara en Serengeti is inmiddels wellicht een  mainstream gebeurtenis geworden – maar nog steeds fantastisch genoeg om te moeten ervaren! Heeft u genoeg van de drukte rondom de migratie? Dan verhuist u naar de Masai Mara Conservancies; een privaat gedeelte aan de rand van het nationaal park. Hier trekt u te voet door de savanne en ervaart u hoe de bush ‘s nachts een heel andere wereld lijkt te worden.

17. Zambia: Liuwa Plains

Na de Masai Mara vindt in Liuwa Plains in  Zambia de op één na grootste migratie van hoefdieren in Afrika. Misschien iets minder groot dan ‘de oversteek’ in Kenia en Tanzania, maar óók minder toeristisch. Daarnaast is Liuwa Plains één van de beste plekken om zeldzame wilde honden te spotten, en de hyenapopulatie is hier één van de grootste ter wereld.

18. Zambia: Kasanka National Park

In november vindt in Kasanka National Park in Zambia de migratie van anderhalf miljoen (!) vleerhonden plaats. U bekijkt deze migratie vanaf platformen in de bomen, zodat u een perfect uitzicht heeft. De gigantische wolken vleerhonden vliegen over u heen – zoveel dat ze het zonlicht uitsluiten en het wel nacht lijkt. Een waanzinnige ervaring!

19. Zuid-Afrika, Botswana of Namibië: Kalahari

Bent u een doorgewinterde safariganger? Dan staat de pangolin vast en zeker op uw wildlife bucketlist! Deze moeilijk te spotten dieren vindt u in de Kalahariwoestijn in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. Ook het aardvarken en drie zeldzame antiloopsoorten zijn te spotten in dit bijzondere woestijngebied. ’s Nachts slaapt u onder de eindeloze sterrenhemel – voor ons al reden voldoende om de Kalahari te bezoeken!

20. Noordpool

Snorkelen met narwallen, kajakken tussen drijvende ijsschotsen en overnachten op het zee-ijs – zo ontdekt u de Noordpool! Stap aan boord van een ijsbreker en ga samen met uw medereizigers en het expeditieteam het avontuur tegemoet. Zodra u de magische 90 graden noorderbreedte bereikt, wordt de ijsbreker stilgelegd. Vanaf het dek heeft u een prachtig uitzicht op de witte wereld om u heen. En tijdens een helikoptervlucht of ballonvaart ervaart u dit landschap nóg intenser.

21. India: Fietsen in Ladakh

Wilt u de ruigheid en grootsheid van Ladakh in India optimaal tot u door laten dringen? Stap dan met ons op de mountainbike. We brengen u tot grote hoogte: de Wari La-pas, om precies te zijn. Met 5.350 meter is dit één van de hoogste passen ter wereld. Terwijl de adrenaline door uw lichaam giert, fietst u vanaf de sneeuwgrens door magistrale landschappen van India naar beneden. Onderweg neemt u de tijd voor ontmoetingen met bergvolken. Een onvergetelijke ervaring!

22. Tanzania: Chimpansees bij Mahale Mountains

De chimpanseestrekking vanuit Greystoke Mahale Camp in Tanzania is een bijzondere ervaring. Uw lokale gids vertelt enthousiast over de chimpansees in dit gebied. Zo hebben alle chimpansees een naam, weet hij precies welke vrouwtjes bij welk mannetje horen en wie er ruzie heeft met wie. Met een beetje geluk ontmoet u ook de Japanse wetenschappers, die hier al sinds de jaren zestig onderzoek doen naar deze apen. Het is ongelofelijk wat zij allemaal over ze weten!

23. Kenia: Laikipia Plateau

Een reis naar Laikipia is een reis naar het nieuwe Kenia. Het wildbestand op Laikipia neemt gestaag toe en de mogelijkheden voor een bijzondere wild- en natuurbeleving zijn hier eindeloos. Samen met uw gids verkent u de afgelegen valleien en uitgestrekte vlakten van de nabijgelegen Lewa- en Masaibeschermingsgebieden, of gaat u aan boord van een origineel tweedekkervliegtuigje uit de jaren dertig. Vanuit de lucht ontdekt u Kenia zoals u het nog nooit zag! 

24. Chili: Poema’s spotten in Torres del Paine

Voor het ontdekt wordt door het grote publiek wilt u het nationale park Torres del Paine in Chili bezoeken. Echte avonturiers laten zich door winterse buien of sneeuw niet tegenhouden en gaan in de Chileense winter (onze zomer) – juist in deze periode is de kans op het spotten van de zeldzame poema het grootst. Door het rijden in uw eigen 4×4 jeep ervaart u de ultieme vrijheid in Torres del Paine.

25. Bhutan: bruto blijheid

Bhutan – het land waar het ‘bruto nationaal geluk’ het hoogste ter wereld is; wie wil hier nu niet heen? 100% vrij van neonreclame, drukke verkeersaders en jachtige mensen. Dompel u onder in de legendes en spiritualiteit van een wereld waar kloosters tegen bergwanden geplakt lijken. Laat u betoveren door het Himalayagebergte, door valleien en tropische laaglandbossen. Ga in gesprek met monniken over hun unieke rituelen. Of met de vriendelijke bevolking, die u graag uitnodigt voor een kopje boterthee. Hoe u uw reis ook invult: een bezoek aan Bhutan is altijd een verrijkende ervaring. 

26. Zambia: South Luangwa

South Luangwa National Park heeft een speciaal plekje in ons hart. Met een enorme wildvariatie behoort het tot de toppers van de nationale parken in Afrika. En dan heeft het ook nog eens de hoogste ‘luipaarddichtheid’ per kilometer in Afrika! Afwisseling is er genoeg; het ene moment staat u oog in oog met een drinkende zebra, het andere moment stuit u op een termietenheuvel.  U overnacht altijd midden in de natuur op een plek die gastvrijheid hoog in het vaandel draagt. 

27. Sri Lanka: surfen met kampioenen

Genoeg geluierd op het strand van Sri Lanka? Dan zorgen we graag voor wat adrenaline met een surfclinic, onder leiding van een voormalig surfkampioen van Sri Lanka. Tijdens een professionele één-op-één training leert u aan land alles over de techniek. Daarna is het tijd om het water op te gaan voor uw eerste pop-up. U probeert te gaan staan op uw plank om de juiste golf te bevaren… Even spannend als opwindend! De clinic vindt plaats aan de zuidwestkust ten westen en oosten van Galle. Hier zijn de golven op hun best.


Over de auteur

Thika Travel,

Reisspecialist

Uw reis; persoonlijk, exclusief en volledig op maat.

Reis
Veelzijdig Sri Lanka
Nu vanaf € 5.475 p.p

Reis
Victoria Falls - Zambia - Afrika - Regenboog
Natuurwonderen van Zambia
Nu vanaf € 16.775 p.p

Reis
Leeuw in boom - Oeganda
Onvergetelijk Oeganda
Nu vanaf € 6.995 p.p

Gerelateerde accommodaties
The Imperial

Gerelateerde accommodaties
Casa Andina Standard Machu Picchu

Gerelateerde accommodaties
Lapland Guesthouse

Gerelateerde belevenissen
Japan Traditionele Theeceremonie
Traditionele theeceremonie

Gerelateerde belevenissen
Havana per oldtimer

Gerelateerde belevenissen
Carnaval in Brazilië

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang om de week een mail vol reisinspiratie. Naast het nieuwste reisverhaal vindt u ook allerlei originele reissuggesties. Schrijf u nu in!

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl