15-Daagse Historische Hoogly Cruise

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken Kolkata
  • Neem een kijkje in het heilige Sarnath
  • Boottocht over de Ganges rivier
  • Cruise rond Kolkata
  • Ontdek Old & New Delhi
  • Bezoek het wereldberoemde Taj Mahal in Agra

Deze 15-daagse reis begint in het bruisende Kolkata waar u een bezoek brengt aan diverse historische bezienswaardigheden. Vervolgens stapt u aan boord van een cruiseschip voor een tocht rondom Kolkata, waarbij u kunt genieten van een weids uitzicht en het comfort aan boord. Hierna neemt u een kijkje in het heilige Sarnath en maakt u een boottocht op de Ganges rivier. In Delhi verkent u zowel Old als New Delhi en bewondert u een aantal geneugten van de stad. Een excursie naar Agra onthult de majestueuze Taj Mahal en het imposante Red Fort, waarna u terugkeert naar Delhi.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Kolkata

Nadat het vliegtuig is geland in Kolkata wordt u per transfer naar uw hotel gebracht. In de namiddag gaat u de stad verkennen, beginnend met een bezoek aan Victoria Memorial. Dit is een van de meest prominente gebouwen van de stad en werd gebouwd ter gedachtenis van koningin Victoria. In het gebouw is een kunstmuseum gevestigd dat beschikt over een rijke collectie, variërend van documenten tot schilderijen en artefacten. Vervolgens bezoekt u de religieuze St. Pauls Cathedral, het Marble Palace in Chore Bagan en de Howrah Bridge die Kolkata en Howrah met elkaar verbindt.  

Dag 3 - 9: Cruise rondom Kolkata

Na het ontbijt in het hotel wordt u in de middag opgehaald door de cruisemaatschappij om aan boord te gaan van het cruiseschip. De komende dagen spendeert u op het comfortabele cruiseschip. Van Kolkata maakt u een rondvaart, waarna u terugkeert naar de stad. Tijdens de cruise geniet u van de faciliteiten aan boord en het weidse uitzicht over de paradijselijke omgeving.  

Dag 10: Kolkata

In de middag brengt de cruisemaatschappij u naar uw hotel in de stad. De rest van de dag heeft u ter eigen besteding om uit te rusten in het hotel of om op eigen gelegenheid een aantal bezienswaardigheden te bewonderen.  

Dag 11: Kolkata - Varanasi

Na het ontbijt gaat u per transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Varanasi, waar u rond 11:00 zult arriveren. Onderweg naar uw hotel bezoekt u Sarnath, een van de heiligste boeddhistische plaatsen ter wereld. Naar verluidt predikte Boeddha hier zijn eerste preek in 590 voor Chr. Tegenwoordig is er een museum vol sculpturen die gevonden zijn op de site. Om 16:00 staat er een avondboottocht over de Ganges rivier op het programma, waarbij u getuige bent van een beroemde Aaarti-ceremonie.  

Dag 12: Varanasi - Delhi

Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht over de Ganges rivier en aanschouwt u de zonsopkomst. Onderweg ziet u hoe de hindoeïstische pelgrims massaal naar de Ghats gaan om een ritueel bad te nemen, yoga te beoefenen en 'puja’ uit te voeren in de opkomende zon. Hoewel alle rituelen gemoderniseerd zijn, zijn ze afgeleid van duizenden jaren van aanbidding en tradities. Wandel vervolgens door de talloze smalle straatjes van de oude stad, langs vele tempels, heiligdommen en winkeltjes. In het hotel geniet u van een overheerlijk ontbijt, waarna u naar Delhi vliegt. Wanneer u rond 14:30 arriveert wordt u per transfer naar uw hotel gebracht.  

Dag 13: Delhi

Begin uw dag met een ontbijt in het hotel om vervolgens een korte rondleiding door Old Delhi te krijgen. U brengt een bezoek aan Red Fort, Jama Masjid en het Chandni Chowk board Cycle rickshaw. Maar ook de bruisende straatjes beschikken over verborgen parels, unieke winkels en oude poorten. In de middag krijgt u een rondleiding door New Delhi en rijdt u langs statige overheidsgebouwen uit het Britse tijdperk, waaronder de India Gate, het presidentieel paleis en het graf van Humayun uit het Mughal-tijdperk.  

Dag 14: Delhi - Agra - Delhi

Reis per transfer of trein af naar Agra, waar u een bezoek brengt aan de wereldberoemde Taj Mahal en het Red Fort. De Taj Mahal werd gebouwd in opdracht van Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz Mahal. Het Red Fort werd gebouwd in opdracht van drie generaties Mughal-keizers tussen 1565 en 1573. Aan het eind van de dag gaat u per transfer en trein terug naar uw hotel. 

Dag 15: Delhi - Amsterdam

Per transfer gaat u naar het vliegveld van Delhi voor uw terugvlucht naar Nederland. U komt dezelfde dag na een vlucht van ongeveer 9,5 uur weer op Amsterdam Schiphol Airport aan.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Hindoeïsme de oudste religie ter wereld is?

ritueel india
burning candle boat ganges river india
taj mahal india
Victoria Memorial India
Red fort delhi
ritueel india
burning candle boat ganges river india
taj mahal india
Victoria Memorial India
Red fort delhi

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl