Ontdek Bhutan

In het oosten van de Himalaya ligt het kleine spirituele koninkrijk Bhutan‚ dat met geen enkel ander land in de wereld te vergelijken is. Een afgelegen land waar de bergen spectaculair zijn, de bossen dichtbegroeid, de bevolking vrolijk en vriendelijk, de lucht puur, de architectuur inspirerend en de religie en kunst resulteerden in opwindend mooie uitingen. Maak kennis met dit nog relatief onbekende pareltje in Azië.

Het ‘Land van de Donderende Draak’ wordt beschouwd als een van de laatste Shangri-La’s van de Himalaya. Bhutan laat maar een beperkt aantal toeristen toe, om zijn fragiele natuur en cultuur te behouden. Het maakt een bezoek aan dit land des te intrigerender. 

Maak kennis met het boeddhisme door het bezoeken van de prachtige kloosters, dzongs en tempels die Bhutan te bieden heeft. Ongeveer 75% van de bevolking is boeddhistisch en bovendien is Bhutan het laatste land ter wereld dat zich vasthoudt aan het vajrayana, een stroming binnen het boeddhisme. Breng een bezoek aan hoofdstad Thimphu met zijn ongebruikelijke mix van moderne woningen en oude tradities of woon één van de festivals in Paro en Thimphu bij. Bhutanezen geloven dat het geluk brengt om bij een festival aanwezig te zijn, dus het is zeker een bezoek waard!

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Bhutan reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Amankora Bumthang Lodge

De Amankora, Bumthang Lodge is gelegen in Bumthang Vallei. Deze landelijke omgeving is de thuisbasis van 29 tempels en kloosters, waaronder de oude Jambay Lhakhang, een schatkamer van Bhutaanse kunst- en schilderstradities. De Amankora Bumthang Lodge heeft 16 luxe suites en is ge...

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Bhutan reizen op maat

Bhutan reizen

Dankzij de geïsoleerde ligging van Bhutan is niet alleen de natuur nauwelijks beïnvloed‚ ook de cultuur en manier van leven zijn door de eeuwen heen amper veranderd. Het land waakt voor massatoerisme‚ wat naar Bhutan reizen des te specialer maakt. Met zijn ligging ingeklemd in de Himalaya geniet u van een schitterende natuur in Bhutan. Reizen langs de hoge bergtoppen en diepe valleien is spectaculair. Ook kent het land een ontzettend fascinerende cultuur. Religie is erg belangrijk in het boeddhistische Bhutan. Overal komt u kloosters en kloosterforten‚ de zogenaamde dzongs‚ tegen. Midden in groene landschappen doemen ineens stoepa's en gebedsvlaggen op. Ook zijn er Lhakhangs te vinden, tempels van Tibetaanse origine. Wilt u meer van de Himalaya regio verkennen? Bhutan reizen zijn ook goed te combineren met een bezoek aan Nepal.

Reistips Bhutan 

Geen twee Bhutan reizen zijn hetzelfde bij ExperienceTravel. Onze reisspecialisten ontwerpen een reis voor u op maat, afgestemd op uw wensen en interesses. Wilt u de mooiste kloosters en dzongs bezoeken? De Trongsa dzong is bijvoorbeeld spectaculair gelegen en lijkt zich als een dappere bergbeklimmer aan een steile klif vast te klampen. Tochten door ongerepte valleien leiden u langs bijzondere dorpjes met vriendelijke bewoners in kleurrijke traditionele kleding. Mannen dragen een gho, een op een kimono lijkend kledingstuk tot hun knie, met een traditionele riem of khera. Vrouwen dragen de kira, een jurk tot aan de enkels met een soort jasje erover. De bevolking van Bhutan is zeer vriendelijk en u zult zien dat u tijdens Bhutan reizen warm verwelkomd wordt om de boeddhistische manier van leven in het land te ontdekken.