Rondreis Authentiek Oost-Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

  • Bhutan in zijn puurste vorm
  • Wereldberoemde dzongs
  • Debatterende Monniken
  • Indrukwekkende Himalaya
  • Doorkruis valleien en hoge bergpassen
  • Ontmoet de lokale bevolking

Tijdens deze 18-daagse rondreis bezoek u in Bhutan the debating of the monks, een bijzonder monnikengebruik in Bumthang. Ga op zoek naar de zwarthalskraanvogel op de akkers van de Trashi Yangtsevallei. En sla de wandeling naar het schitterend gelegen Taktsangklooster, ofwel Tigers Nest, niet over. In ongerept Oost-Bhutan gaat u verder dan andere reizigers en ontdekt u het land in zijn puurste vorm.


Bewaar in moodboard

Dag 1 – 2: Amsterdam – Delhi – Paro

U vliegt vandaag, via Delhi, naar Paro in Bhutan waar u de volgende dag arriveert. Na aankomst reist u per privétransfer naar uw accommodatie op een helling met uitzicht over de schilderachtige Paro-vallei. U checkt in en geniet van de rustgevende omgeving. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. 

Dag 3: Paro

Paro is de perfecte introductie tot Bhutan. Het heeft een schitterend gelegen dzong, dat wereldberoemd werd na haar verschijning in de film Seven Years in Tibet. Fantastisch is de ligging van het klooster, dat als een arendsnest tegen een 700 meter hoge rots lijkt geplakt. Tijdens uw wandeling hier naartoe geniet u van de uitbundige, groene landschappen van Bhutan. Als u de hoofdstad Thimpu in het weekend bezoekt, nemen we u graag mee naar de boogschietwedstrijden waar lokale talenten zich aan elkaar wagen! 

Dag 4: Paro – Thimphu

U reist vandaag naar de hoofdstad van Bhutan: Thimphu. Hier ervaart u een bijzondere mix van oude tradities en moderne woningen. In Thimphu ziet u religieuze en commerciële bezienswaardigheden en heeft u de mogelijkheid om in de geschiedenis van de stad te duiken. Tot aan het begin van de jaren '60 vond u hier enkel houten boerderijen. Al snel groeide het dorpje uit tot een stad en werd Thimphu de officiële hoofdstad. 

Dag 5: Thimphu

Ontdek vandaag de prachtige stad Thimphu. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan de dzong. De enorme Tashicho Dzong van ongeveer zevenhonderd jaar oud werd in 1960 omgetoverd tot het huis van de derde koning van Bhutan, koning Jigme Dorji Wangchuck. Maar ook een bezoek aan het Memorial Chorten mag niet ontbreken. Dit gebouw is een van de bekendste bezienswaardigheden in Bhutan. Het werd in 1974 gebouwd om de derde koning, Jigme Dorji Wangchuck, te eren. Het is een gebouw van vier verdiepingen hoog met beelden en portretten van goden die geëerd worden door de bewoners van Thimpu. In het Folk Heritage Museum ontdekt u hoe de lokale bevolking tot op de dag van vandaag leeft. Een unieke inkijk in de lokale cultuur! 

Dag 6: Thimhpu – Punakha

U laat de hoofdstad van Bhutan achter u en zet koers richting de voormalige hoofdstad van het land: Punakha. Onderweg geniet u van panoramische uitzichten op de Himalaya. U vindt in Punakha de meest idyllische dzong van Bhutan waar u oog in oog komt te staan met indrukwekkende muurschilderingen. Met haar ligging in de vallei omringd door twee stromende rivieren, groeien hier veel gewassen en vruchten die op de lokale markt verkocht worden.  

Dag 7: Punakha – Trongsa

De volgende bestemming van uw rondreis is Trongsa, gelegen in het midden van Bhutan. Het stadje staat bekend om de prachtige dzong, die op een heuvel boven de Mangde rivier ligt. De dzong is al van grote afstand niet te missen. Het gehele oosten van Bhutan werd in de zeventiende eeuw gecontroleerd vanuit dit fort. De binnenplaats is een doolhof van gangetjes, de tempels en torens zijn versierd met kleurrijke mandalas en boeddhistische beelden. De grote uitkijktoren biedt prachtig uitzicht op de stad en de valleien in de omgeving. 

Dag 8: Trongsa – Bumthang

U vervolgt uw reis over verschillende passen naar Bhumtang. Onderweg treft u wederom een fabuleus uitzicht op de Himalaya. Bumthang is het culturele hart van Bhutan en heeft een lange geschiedenis. De belangstelling voor het boeddhisme is in deze stad ontstaan en heeft zich via deze stad door het land verspreid. Het is dan ook niet voor niets dat u in Bumthang een aantal van de oudste boeddhistische tempels van Bhutan vindt. 

Dag 9 – 10: Bumthang

Deze dagen verblijft u in Bumthang. De stad Bumthang is gemakkelijk te voet te verkennen. Vanuit uw hotel in Bumthang is het maar een stukje wandelen naar de Karchu Dratsangschool voor monniken. Onderdeel van hun opleiding is the debating of the monks, waarbij één monnik wordt onderworpen aan een spervuur van vragen, waarop hij snel een goed antwoord moet geven. Het gaat er vaak fel aan toe. U begrijpt er niets van, maar het is uiterst interessant om te zien. U bent immers getuige van een echt levende traditie. 

Dag 11: Bumthang – Mongar

Vandaag maakt u een prachtige tocht door ongerept terrein naar Mongar. De rit naar Mongar voert u langs prachtige landschappen, duizelingwekkende afgronden en metershoge watervallen. Mongar vormt uw uitvalsbasis voor het Dramitse festival. Hier maakt u kennis met één van de meest authentieke kunstvormen van Bhutan: de gemaskerde dans. In andere jaargetijden vinden we een ander kleinschalig festival voor u. U passeert betoverende watervallen, heuvels die verdeeld zijn in verschillende terrassen en pittoreske boerderijen. Hierna komt u aan in Mongar waar u zult overnachten. 

Dag 12: Mongar – Tashigang

Deze dag vervolgt u uw reis naar Tashigang. Deze weg tussen Mongar en Tashigang wordt gekarakteriseerd door totaal verschillende landschappen. De bossen en varens maken na de Kori La pas plaats voor maisvelden en bananenbomen. U volgt de prachtige Gamri rivier tot een grote splitsing, waar u het grootste klooster van Oost-Bhutan op de top van een steile heuvel ziet liggen. Een mooi aanzicht. Uw bestemming Tashigang ligt dertig kilometer na deze splitsing. 

Dag 13 – 14: Trashigang

Indien u tijdens het festival Tashigang Tsechu verblijft beleeft u deze twee dagen een unieke ervaring. Tsechu is een religieus festival dat jaarlijks georganiseerd wordt door de dzongs en kloosters. Het festival is tevens een eerbetoon aan Guru Rinpoche, die het boeddhisme introduceerde in Bhutan. De dansen tijdens het festival worden voornamelijk door monniken opgevoerd. Tijdens dit festival kunt u Bhutanezen aanschouwen in hun beste en mooiste kleding. De lokale bevolking dost zich enorm uit voor dit feest, waar zij met hun hele familie heen gaan. Het festival geeft u de kans om religieus Bhutan op een wel heel bijzondere manier te leren kennen. 

Dag 15: Trashigang

U maakt vandaag een dagtocht naar Trashi Yangtse. In oktober maken de zeldzame zwarthalskraanvogels hun oversteek van de hooggebergteplateaus in Tibet en Ladakh naar Bhutan. Ze overwinteren in de vallei van Bomdeling: de beste plek om deze statige vogels te zien. De lokale bevolking viert hun komst, die samenvalt met het einde van de oogsttijd. De vogels leven op weiden en akkers en worden soms zelfs bij boerderijen gezien. U gaat op pad met een deskundige, die u alles vertelt over deze bijzondere vogels. 

Dag 16: Trashigang – Samdrup Jongkhar

U reist vandaag naar Samdrup Jongkhar. Indien u uw verblijft wilt verlengen in Trashigang en u bent sportief aangelegd dan is de zesdaagse Merak-Saktentrekking de ultieme verlenging! Deze trekking beidt een unieke mix van natuur en authentieke stammen. Het Sakten Wildlife Sanctuary was tot voor kort gesloten voor buitenlanders om de lokale cultuur van de semi-nomadische Brokpa-stam te beschermen. De meest beroemde inwoner van dit park, de Yeti, zult u waarschijnlijk niet tegenkomen, maar u wandelt wél door oerbossen waar tijgers en rode panda’s leven. 

Dag 17 – 18: Samdrup Jongkhar – Amsterdam

Er is helaas een einde gekomen aan uw onvergetelijke rondreis door het oosten van Bhutan. Via India vliegt u terug naar Amsterdam. Wilt u nog een uniek element toevoegen aan uw reis? Denk dan eens aan het noorden van Bhutan.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.  

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht met KLM en Druk Air, overnachtingen, maaltijden, gids en auto met chauffeur, vermelde activiteiten en uw visum voor Bhutan inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.   

Wist u dat

De lokale bevolking Bhutan ‘Druk Yul’ noemt en dit het ‘land van de Draak’ betekent? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl