Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Safari Avontuur Botswana

Hoogtepunten van deze reis

  • Riviersafaris, game drives en wandelsafaris
  • Op safari in vier unieke natuurgebieden
  • Beleef het avontuur van een mobiel tentenkamp
  • In Makgadikgadi de zebra- en gnoemigratie
  • Bezoek één van de zeven natuurwonderen ter wereld, Victoria Falls
  • Verblijf op een historische plek waar legendarische ontdekkingsreizigers u voor zijn gegaan

Op ontdekkingsreis gaan is al lang niet meer zoals Dr. Livingstone dat deed. De ossenkarren zijn inmiddels vervangen door vierwiel aangedreven voertuigen en op vele prachtige locaties treft u een waar paradijs van comfort om te verblijven. De geluiden van de Afrikaanse nacht, de kampvuurverhalen en het verlangen om de bush in te gaan, zijn echter onveranderd gebleven ten opzichte van al die jaren geleden.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

In ongeveer 11 uur vliegt u rechtstreeks van Schiphol naar OR Tambo Johannesburg. Halverwege de avond komt u aan in Zuid-Afrika en wordt u naar uw hotel nabij de luchthaven gebracht.  

Dag 2: Johannesburg – Makgadikgadi Pans

In de ochtend volgt een korte vlucht naar Maun, de toegangspoort tot vele safari gebieden in Botswana, en vervolgt u uw reis naar Meno a Kwena Tented Camp over land. Meno a Kwena, wat tanden van de krokodil betekent, is een plek met een rijke geschiedenis. Dit was het kamp dat werd gebruikt door legendarische ontdekkingsreizigers en krokodillenjagers, in de tijd dat er nog geen voertuigsporen waren over de Kalahari. In de loop der jaren is het zorgvuldig gerenoveerd, maar de ouderwetse charme en rustieke eigenzinnigheid zijn nog altijd aanwezig. Het kamp grenst aan Makgadikgadi Pans National Park, vlakbij Nxai Pan National Park, en ligt op heilige grond bovenop een klif met uitzicht op de Boteti rivier. 

Dag 3 – 4: Makgadikgadi Pans National Park

In het Makgadikgadi National Park loopt de Okavango Delta over in woestijn. De Boteti-rivier trekt een lijn in het zand en scheidt de droge Makgadikgadi van de dorstige landen van de Kalahari daarachter. Dit is de ultieme laatste kans voor honderden zebra's en gnoes die zich langs de waterkant verdringen om een door de woestijn getrokken dorst te lessen. In 2012 ontdekten onderzoekers de zebramigratie van Botswana, wat bij Meno a Kwena al decennialang bekend is. De komst van de tienduizenden zebra's in een spektakel van zwart-witte strepen is een van de vele hoogtepunten hier. Vanaf de top van de klif heeft u simpelweg de beste plek om migraties te bekijken, en de waarnemingen zijn verbluffend. Vanuit het kamp worden gamedrives door Makgadikgadi Pans gemaakt, compleet met een bush-picknick voor onderweg. Ook kunt u genieten van culturele safari's en bijzondere wandelingen met de San, de oorspronkelijke bewoners van Zuidelijk Afrika.  

Dag 5: Makgadikgadi Pans – Moremi

Op naar het volgende avontuur! U wordt teruggebracht naar de luchthaven van Maun om vervolgens door te vliegen naar uw mobile tentenkamp in Moremi Game Reserve. De authentieke manier om het echte, wilde Botswana te ervaren, is door in traditionele safaristijl te kamperen op exclusieve wildernislocaties. De komende dagen verblijft u in een comfortabele tent met een emmerdouche en pit-toilet. Alle activiteiten en maaltijden zijn verzorgd zo ook het warme water in de ochtend om te ontwaken en einde middag om het zand van de dag van u af te spoelen. 

Dag 6 – 7: Moremi Game Reserve

In het Moremi Game Reserve draait alles om het zoeken naar groot wild; waar de leefomgevingen net zo divers zijn als de natuur zelf. Antilopen, die zich hebben aangepast aan de waterrijke omgeving, en buffels, volledig op hun hoede voor naderende roofdieren, lopen over de uiterwaarden achter de torenhoge bossen waar luipaarden zich verschuilen op de hoge takken. Dode bomen werpen silhouetten over met olifanten gevulde savannes op een steenworp afstand van met papyrus omzoomde kanalen die zich uitstrekken tot aan de delta erachter. Game drives, bush wandelingen en boottochten behoren tot de mogelijkheden en de dag wordt ingevuld zoals u dat wenst, uiteraard met advies van uw ervaren en kundige ranger. 

Dag 8: Moremi – Khwai Concession

Terwijl u ontbijt wordt het kamp ingepakt voor vertrek. Alhoewel het een reisdag is zal het zeker niet zo voelen. Feitelijk gaat u een gehele dag op safari met onderweg een picknick lunch middenin de bush. Aan het einde van de dag komt u aan bij het reeds opgezette kamp in Khwai, de thuisbasis voor de komende twee dagen. 

Dag 9: Khwai Concession

Tijdens uw verblijf in Khwai brengt u de dag door met het verkennen van de smalle Khwai rivier, die de natuurlijke grens vormt met het Moremi Game Reserve in het zuiden. De rivier is een baken voor wilde dieren en wordt veelvuldig bezocht door luipaarden die lechwe besluipen in het lange gras, leeuwen die vanaf de oevers zwemmen om hun welpen te redden tijdens territoriale geschillen en krokodillen die strijden met wilde honden voor een middagmaal met impala's. 

Dag 10: Khwai Concession – Zambezi

U neemt afscheid van de Okavango Delta en vliegt naar Kasane. Vanaf hier reist u over land van Botswana naar Zimbabwe naar het Zambezi National Park, op slechts 5 kilometer van de beroemde Victoriawatervallen.  

Dag 11 – 12: Zambezi National Park

Het Zambezi National Park herbergt een grote verscheidenheid aan grotere zoogdieren, waaronder Afrikaanse olifanten, leeuwen, Kaapse buffels en luipaarden. Naast deze charismatische leden van de big 5 zijn er kuddes sabelantilopen, gewone eland, gewone zebra, zuidelijke giraffe, grote kudu, waterbok en impala. Bovendien zijn hier veel soorten kleinere dieren in het wild te zien. Uw verblijf bij Zambezi Sands biedt een scala aan mogelijke activiteiten waarbij het nationale park het indrukwekkende decor verzorgt.  

Dag 13 – 14: Zambezi – Victoria Falls – Nairobi – Amsterdam

Vanuit het nationale park wordt u naar de luchthaven Victoria Falls gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, via Nairobi. U landt de volgende dag in Nederland en kunt terugkijken op een unieke ervaring! 


City Lodge OR Tambo

De City Lodge op de luchthaven van Johannesburg is een comfortabel hotel voor uw eerste of laatste overnachting in Zuid-Afrika. Het hotel ligt op loopafstand van de aankomsthal van de luchthaven, waardoor u niet afhankelijk bent van een shuttlebusje of een transfer. Zo bent u heerlijk uitgeslapen voordat u de volgende ochtend aan uw reis begint. De nette kamers zijn voorzien va...


Meno a Kwena Tented Camp

Meno a Kwena is een mooi klassiek safarikamp waar de sfeer van een echt safari experience hangt. Het camp heeft zeven tenten die aan de oevers van de droge Boteti rivier staan. Elke tent geeft een veranda en een eigen badkamer met douche en toilet. En uiteraard heeft u vanuit elke tent een schitterend uitzicht op de omgeving. Tijdens het droge seizoen, van april tot oktober, i...


Mobile Safarikamp

De meest authentieke manier om het echte, wilde Botswana te ervaren, is door te kamperen in traditionele safaristijl op exclusieve wildernislocaties in de beroemde nationale parken. Deze wijze van safari biedt een comfortabele en-suite kampeeraccommodatie zonder iets af te doen aan de echter bush ervaring. U verblijft in een middelgrote koepeltent, een zogenoemde Mini Meru tent...


Zambezi Sands River Camp

Voor een verblijf in een kleinschalig en authentiek tentenkamp vlakbij de Victoria Falls maar op een rustige locatie bent u bij Zambezi Sands op de perfecte plek. Het kamp ligt in het nationale park aan de Zambezi Rivier. De tenten in bedouine stijl liggen aan de rivier en bestaan uit een zitgedeelte, slaapkamer, badkamer en een buitendouche. Tevens heeft elke tent een eigen ve...


Wildlife in Botswana

Botswana is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het wonderlijke spel van water in de Okavangodelta en de omliggende gebieden maakt dat hier uitzonderlijk veel wildlife voorkomt. De gigantische kuddes olifanten, brutale leeuwenfamilies en vele wilde honden zijn slechts enkele van..


De beste gidsen van Botswana

Heeft u er ook wel eens van gedroomd om een klein stukje Afrika even helemaal voor u alleen te hebben? Wij laten deze droom graag uitkomen. Maak een mobile safari door Botswana met de beste gidsen en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Met een speciaal safarivoertuig en een t..


Overal olifanten

U rijdt over een onverharde weg door Chobe National Park in Botswana. Aan de struiken en bomen zit geen blad meer. Niet omdat het winter is, maar omdat de grootste olifantenkuddes van de wereld zich eraan tegoed hebben gedaan. Tijdens uw bezoek aan dit park ziet u ongetwijfeld ti..


Op stap met bosjesmannen

Een goudbruine gelaatskleur, hoge kaakbeenderen en een slanke bouw. Zo herkent u de Bosjesmannen in Botswana. Met hun typerende klikgeluiden spreken zij één van de meest complexe talen ter wereld. Deze fascinerende stam leeft nog in de gebieden rond de Kalahariwoestijn en bij de ..


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Het woord Pula in Setswana betekent letterlijk ‘laat het regenen’. Pula is zo kostbaar dat de munteenheid van Botswana ernaar vernoemd is. U zult het ook horen bij het proosten met een drankje, om elkaar geluk te wensen.  

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl