Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Exclusieve rondreis Botswana

Hoogtepunten van deze reis

  • De ultieme safaribeleving
  • Verblijf in het bijzondere Xigera Safari Lodge
  • Wilde honden en leeuwen
  • Vlieg in stijl van park naar park
  • Duizenden olifanten
  • Combinatie van landsafaris en bootsafaris

Tijdens deze 12-daagse exclusieve rondreis door Botswana ontdekt u de meest indrukwekkende gebieden. Diversiteit aan landschappen en wilde dieren zoals u nog nooit heeft kunnen ervaren. Uitmuntende service in combinatie met ongeëvenaarde wildbeleving en safari's begeleid door deskundige en gepassioneerde privé gidsen.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

U vliegt u rechtstreeks van Schiphol naar OR Tambo Johannesburg. Halverwege de avond komt u aan in Zuid-Afrika en wordt u naar het Intercontinental OR Tambo, op de luchthaven, gebracht. 

Dag 2: Johannesburg – Okavango Delta

In de ochtend volgt een korte vlucht naar Maun, de toegangspoort tot vele safari gebieden in Botswana, en vervolgt u uw reis Duba Plains Camp, middenin de Okavango Delta. Uw verblijf voor de komende dagen ligt in het Duba Plains Private Game Reserve. Het is idyllisch gelegen in de Okavango Delta, een van de beste plekken om uw Afrikaanse avontuur te beginnen. 

Dag 3 – 4: Okavango Delta

Het landschap wordt gekenmerkt door uitgestrekte savannevlaktes bezaaid met vijgen-, ebben- en geelmelkhoutbomen en wordt doorkruist door een netwerk van ongerepte waterwegen. U kunt zich verheugen op ontspannen boottochten over de rustige rivieren van de Delta, spannende gamedrives en mystieke nachtritten in de Afrikaanse bush om een weelde aan nachtdieren te spotten. Veel voorkomende soorten zijn nijlpaarden, blauwe gnoes, hyena's, giraffen, olifanten, lechwe, buffels, tsessebe en wrattenzwijnen. Het gebied biedt tevens thuis aan meer dan 200 vogelsoorten die u vanuit het camp en tijdens de activiteiten kunt spotten. Uw deskundige en ervaren ranger vertelt u graag meer over de vogels, dieren en hun leefomgeving. Duba Plain biedt zonder meer Botswana's beste landsafari en een Okavango Delta-ervaring, van het bekijken van wilde dieren en vogels kijken of vissen vanaf de boot, tot wandelen en spannende tochten met deskundige gidsen en vriendelijke gastheren. Sluit de dag af onder het genot van een glas wijn onder de Afrikaanse sprankelende hemel na een prachtige dag vol avontuur! 

Dag 5: Okavango Delta – Selinda Reserve

Vanuit Duba Plains reist u naar Selinda Camp in het privépark Selinda Reserve. Het camp ligt aan de oevers van de Selinda Spillway voordat het de Linyanti Rivier instroomt. U verblijft in een prachtige omgeving. Hoge palmbomen torenen uit over open graslanden en rivierbos.  

Dag 6 – 7: Selinda Reserve

Selinda Camp ligt in het oosten van de concessie, waar het zien van wild vergemakkelijk wordt door de openvlaktes. Het westen van het reservaat bestaat uit dicht leadwood- en mopanebos. Net als in de Linyanti en Kwando gebieden wordt het wild in de tweede helft van het jaar vergroot door migraties vanuit de drogere gebieden, hoewel impala's, kudu's, tsessbe's, wrattenzwijnen, rietbokken en giraffen het hele jaar door worden gezien. Selinda wordt gekenmerkt door de duizenden olifanten die hier rondtrekken. Regelmatig wordt ook de troep wilde honden gezien, toepasselijk de Selinda pack genoemd, en de beroemde Selinda leeuwen troep, bekend van de National Geographic film ‘Birth of a Pride’. De safaritochten, wandelingen, boottochten, vogels spotten en andere op maat gemaakte activiteiten zijn ontworpen om u om de beste manier de dieren in het wild te zien.  

Dag 8: Selinda Reserve – Moremi Game Reserve

De komende dagen verblijft u in Xigera Safari Lodge. Een levenslange droom van de familie Tollman, gebaseerd op zes decennia toewijding aan ongeëvenaarde luxe in service, is met deze lodge in vervulling gegaan. Xigera ligt aan de westelijke rand van Moremi Game Reserve, met uitzicht op de groene uiterwaarden van de Okavango Delta. 

Dag 9 – 10: Moremi Game Reserve

Word elke ochtend wakker met een perfect uitzicht op de adembenemende uiterwaarden en luister terwijl de bush tot leven komt. Vogelgezang en het geritsel van passerende dieren in het wild of zelfs het verre gebrul van een leeuw luidt het begin in van het nieuwe avontuur van elke dag. Unieke activiteiten worden zorgvuldig afgestemd op uw specifieke interesses en gewenste tijdstippen. Of u nu de bush wenst te verkennen tijdens een spannende gamedrive of te voet met een van de geweldige gidsen het is allemaal mogelijk. Ontdek de meest afgelegen waterwegen van de Okavango per boot of ga op pad met een mokoro met een glazen bodem en drijf zachtjes door de serene lagunes.  

Dag 11 – 12: Moremi Game Reserve – Johannesburg – Amsterdam

Vanuit het nationale park reist u naar Maun, vanwaar u, via Johannesburg, naar Amsterdam terugvliegt. U landt de volgende dag in Nederland en kunt terugkijken op een hele bijzondere reis! 


InterContinental OR Tambo Airport

Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Hierdoor is het zowel voor een overnachting aan het begin of aan het einde van uw reis een goede uitvalsbasis. Het hotel heeft verschillende soorten kamers voorzien ...


Duba Plains Camp

Voor een ware unieke ervaring verblijft u in Duba Plains. Dit moderne tentenkamp ligt het meest afgelegen, vergeleken met andere kampen in de Okavango Delta. Duba Plains bevindt zich op een eiland te midden van een gigantisch privéreservaat. De verschillende tenten liggen in de schaduw van verschillende boomsoorten waaronder vijgen -en mangosteenbomen. U kijkt uit over de uitge...


Selinda Camp

Selinda Camp is gelegen aan de Selinda Spillway op een spectaculaire locatie in het gelijknamige Selinda Reserve, ingeklemd tussen de Okavango Delta en de draslanden van Linyanti. In deze overlaat vloeien verschillende waterwegen en landschappen samen en vormen een ideaal leefgebied voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Wanneer u een vogelliefhebber bent, kunt u hier...


Xigera Safari Lodge

Dit is Xigera (uitgesproken als 'Kee-jera' en genoemd naar de bonte ijsvogel), gelegen in de meest ongerepte wildernis van Botswana. In 2020 is de lodge opnieuw geopend aan de westkant van het Moremi Game Reserve in het hart van de Okavango Delta. Xigera Camp heeft een volledige transformatie ondergaan. Het is een 'levende galerij' van op maat gemaakte werken, exclusief in opdr...


Overal olifanten

U rijdt over een onverharde weg door Chobe National Park in Botswana. Aan de struiken en bomen zit geen blad meer. Niet omdat het winter is, maar omdat de grootste olifantenkuddes van de wereld zich eraan tegoed hebben gedaan. Tijdens uw bezoek aan dit park ziet u ongetwijfeld ti..


Op stap met bosjesmannen

Een goudbruine gelaatskleur, hoge kaakbeenderen en een slanke bouw. Zo herkent u de Bosjesmannen in Botswana. Met hun typerende klikgeluiden spreken zij één van de meest complexe talen ter wereld. Deze fascinerende stam leeft nog in de gebieden rond de Kalahariwoestijn en bij de ..


Wildlife in Botswana

Botswana is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het wonderlijke spel van water in de Okavangodelta en de omliggende gebieden maakt dat hier uitzonderlijk veel wildlife voorkomt. De gigantische kuddes olifanten, brutale leeuwenfamilies en vele wilde honden zijn slechts enkele van..


De beste gidsen van Botswana

Heeft u er ook wel eens van gedroomd om een klein stukje Afrika even helemaal voor u alleen te hebben? Wij laten deze droom graag uitkomen. Maak een mobile safari door Botswana met de beste gidsen en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Met een speciaal safarivoertuig en een t..


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen en aanpassing zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Het Wereldnatuurfonds werkt samen met Botswana ten behoeve van de olifanten en neushoorns. Alles is gericht op het behouden van het leefgebied, strengere straffen voor illegale ivoorhandel en het oplossen van conflicten tussen mens en dier.  

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl