'Verloren Stad' trekking 4 dagen / 3 nachten

Tijdens deze meerdaagse tocht gaat u op een trekking naar de verloren stad, ook wel Teyuna genoemd. Ontdek in 4 dagen het echte Colombia.

Teyuna was gebouwd in 800 v. Chr. door de Tayronas, een volk die het gebied al lang voor de aankomst van de Spanjaarden bewoonde. De verloren stad is gebouwd op basis van verschillende terrassen, welke destijds een unieke indeling was en een wonderlijk ontwerp. Tijdens de tocht maakt u kennis met de lokale bewoners en krijgt u een indruk van hun gewoontes en dagelijks leven. Teyuna is een gewijde en heilige plek voor haar inwoners, het is verstandig om hier rekening mee te houden. Daarnaast zijn de verblijfplaatsen tijdens de tocht eenvoudig; u kunt slapen in een hangmat of simpele bedden.

Dag 1
U wordt opgehaald bij uw hotel (vanuit Santa Marta) en naar het dorp Mamey gebracht. Dit is een avontuurlijke rit van 2,5 uur met een 4x4 auto, rijdend door het prachtige landschap van Colombia. Na de lunch begint de eerste wandeling, welke u in ongeveer 3 uur naar de eerste slaapplek zal leiden. De algemene klim op deze dag is ongeveer 520 meter. Tussendoor zijn er regelmatig pauzes waarbij u wat kunt eten, wanneer u aankomt ontvangt u ’s avonds een uitgebreide maaltijd.

Dag 2
Deze dag is een van de meest intensieve van de gehele trekking. In totaal duurt de wandeling zo’n 7 tot 8 uur voordat u de volgende slaapplek bereikt. Tijdens de wandeling steekt u de Buritaca rivier ongeveer 9 keer over, daarnaast zult u ook een dorp passeren waar u de lokale bevolking ontmoet. Tussen het lopen door ontvangt u vers fruit en in de avond staat er weer een warme maaltijd klaar.

Dag 3
Vandaag begint u vroeg in de ochtend met de klim met als eindbestemming: de verloren stad. U stijgt 660 meter hoger dan dag 1, door middel van 1200 treden. Dit zal een pittige klim worden; de treden zijn ongelijk en gemaakt van natuurlijke stenen. Wanneer u de top bereikt, zal het als een overwinning voelen! Geniet van het geweldige uitzicht en bewonder de dichte jungle om u heen. Na een heerlijk rustmoment neemt de gids u mee op een tocht door de verloren stad. Deze rondleiding duurt ongeveer 3,5 uur en u gaat ontdekken hoe groot en spectaculair deze plek daadwerkelijk is.

Dag 4
De trekking is na de geweldige ervaring van gisteren nog niet afgelopen. Vandaag keert u namelijk terug naar het dorp Mamey waar u de eerste dag aan de trekking bent begonnen. Deze wandeling duurt ongeveer 7 uur, onderweg komt u rivieren en watervallen tegen. Wanneer u aankomt in Mamey wordt u teruggebracht naar Santa Marta.

Reizen Accommodaties
 • Deze reis brengt u langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van Colombia, waarbij u voldoende tijd heeft om ook de ongerepte kanten van het land te ontdekken. U ziet culturele hoogtepunten maar komt ook in de mooiste natuurgebieden. Verbaas u over een van de meest veelzijdige landen van Latijns Amerika.
  Nu vanaf € 4.495 p.p.
 • Een reis door de Mongoolse wildernis van de oostelijke Gobi en de Jalman weides is een intieme en zeer unieke ervaring. U reist door diverse landschappen en maakt wandelingen door de adembenemende natuur. Het leven hier heeft niet veel nodig, behalve dan een gertent om in te overnachten en maaltijden waarvoor wordt gezorgd. Ondertussen kunt u ultiem genieten van al het moois en de rust om u heen.
  Nu vanaf € 3.275 p.p.
 • Het Anandá Boutique Hotel is gevestigd in een 16-eeuws herenhuis en combineert haar traditionele charme met hedendaagse luxe. Het hotel ligt in het oude centrum van Cartagena en op loopafstand van onder andere Plaza de Santo Domingo en Palacio...
 • Hotel Bantú by Faranda is een charmant boutique hotel in het historische centrum van Cartagena. Het hotel combineert koloniale architectuur met vernieuwend interieurdesign. De kamers hebben naast vrolijke kleuren een koloniale touch en zij zorgen...
 • Dit kleinschalige boutique hotel staat bekend als 'het mooiste huis van Cartagena' en was oorspronkelijk eigendom van de graaf van Pestagua, een rijke en machtige man. Tijdens de renovatie van het 17e-eeuwse koloniale pand zijn er prachtige muurschilderingen...
 • Casa San Agustín is een kleinschalig hotel in het historische centrum van Cartagena. Naast de authentieke Colombiaanse stijl heeft het verblijf ook kenmerken uit de koloniale tijd. De originele fresco’s in de bibliotheek en de eeuwenoude...
 • Ecohabs Park Tayrona ligt aan de kust van Cañaveral Beach in Tayrona National Park. De knusse ecologische bungalows liggen aan het strand en zijn opgetrokken uit natuurlijke materialen. Het ontwerp is met ronde vormen en rieten daken ontleend aan de bouwstijl...
 • Finca La Jorará EcoHotel ligt op ongeveer 35 minuten van het Tayrona National Park. U verblijft hier middenin de jungle tussen de Caribische kust en het Sierra Nevada de Santa Marta gebergte. Het is een ideale locatie voor families en voor reizigers die...
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.