Robben spotten

Op en rond Antarctica leven 6 soorten robben, zeeluipaarden en zeeolifanten.

De pelsrob kan zich zeer snel voortbewegen, dit in tegenstelling tot andere robben. Dat hebben ze te danken aan hun sterk ontwikkelde achterste ledematen waarop ze steunen om vooruit te komen. Ben daarop voorbereid als u in buurt van pelrobben komt, zeker in de maand november als de jonge dieren geboren worden. Pelsrobben komen voornamelijk voor op de Subantarctische eilanden, zoals op de zandstranden van South Georgia. Zeeolifanten behoren tot de grootste zoogdieren ter wereld. Het mannetje kan 4,5 meter groot worden en tot 4000 kilo wegen. Ze komen vooral voor op de kusten van South Georgia, de South Shetland Islands en Macquarie Island. Krabbeneters zijn een van de succesrijkste grotere zoogdieren. Naar schatting zijn ze met veertig miljoen. Ze komen zelden of nooit aan land. Leven doen ze op het drijvende pakijs en ze maken lange reizen rond Antarctica. Ze eten geen krabben maar voornamelijk kril.
De Weddellzeehond is het meest zuidelijk voorkomende zoogdier ter wereld. De winter brengt hij onder het ijs door. Weddelzeehonden hebben in vergelijking met hun lichaam een nogal kleine kop en korte snuit. Zeeluipaarden staan bekend om hun snelheid. Hij leeft hoofdzakelijk langs de noordelijke rand van het pakijs. Het dier is slank en heeft een grote kop, een gespikkelde vacht, lange flippers en een massieve onderkaak. De Zeeluipaarden eten vooral krill, maar ook de pinguïn, een vogel of een jonge krabbeneter staat op de menukaart. De Rosszeehond is de kleinste, minst talrijke en minst bestudeerde Antarctische robbensoort. Hij is gemiddeld 2,3 meter lang en kan tot 200 kilogram wegen.

Reizen
 • 4 december 2021 is een datum die de geschiedenisboeken in zal gaan. Een van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar op aarde vindt dan plaats vlakbij Antarctica. Een echte 'Once in a Lifetime Experience', want hoewel een zonsverduistering altijd speciaal is, wordt dit zonder twijfel de meest bijzondere van onze tijd. Wees er op tijd bij, er is veel belangstelling en beperkt plaats. Aan boord zal schrijver/dichter en acteur Ramsey Nasr speciaal voor de reizigers van Experience Travel twee lezingen verzorgen.
  Nu vanaf € 16.145 p.p.
 • 4 december 2021 is een datum die de geschiedenisboeken in zal gaan. Een van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar op aarde vindt dan plaats vlakbij Antarctica. U kunt deze eclips in gezelschap van André Kuipers bijwonen. Een echte 'Once in a Lifetime Experience', want hoewel een zonsverduistering altijd speciaal is, wordt dit zonder twijfel de meest bijzondere van onze tijd. Wees er op tijd bij, er is veel belangstelling en beperkt plaats.
  Nu vanaf € 15.845 p.p.
 • Op deze expeditiecruise naar het schiereiland van Antarctica kunt u deelnemen aan diverse activiteiten zoals kamperen op Antarctica, kajakken, sneeuwschoenwandelingen maken, gletsjer-bergbeklimmen, langlaufen en deelnemen aan fotoworkshops. Op enkele afvaarten is ook duiken op Antarctica mogelijk.
  Nu vanaf € 7.950 p.p.
 • Een ideale reis wanneer u in korte tijd de magie van Antarctica wilt beleven. U vliegt naar Antarctica en terug en maakt een expeditiecruise met als einddoel de Zuidpoolcirkel.
  Nu vanaf € 12.395 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers
 • Op deze expeditiecruise komt u niet alleen op de Zuidelijke Shetland eilanden en het schiereiland van Antarctica maar ook op Antarctica continent. U gaat dus voorbij de Zuidpoolcirkel!
  Nu vanaf € 6.800 p.p.
 • Tijdens deze reis verkent u het Antarctisch schiereiland en het continent van Antarctica. Bijzonder aan deze reis is dat u naast het passeren van de zuidpoolcirkel ook drie volle dagen op het continent Antarctica verblijft. Een unieke expeditiecruise want u zet als een van de weinige zuidpoolreizigers voet op het "Antarctica Continent".
  Nu vanaf € 7.450 p.p.
 • Dit is de meest complete vaarroute naar het Antarctisch gebied. Antarctica & de sub-Antarctische eilanden bieden u zowel landschappelijk als ook qua flora & fauna een volledig beeld van deze bijzondere streek.
  Nu vanaf € 10.900 p.p.
 • De ideale expeditiecruise naar Antarctica als u weinig tijd heeft. U vliegt naar Antarctica en maakt de klassieke Antarctica vaarroute langs het westelijke deel van het Antarctische schiereiland.
  Nu vanaf € 9.150 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers
 • Dit is de meest klassieke vaarroute naar het Antarctisch schiereiland, waarin u een goed beeld krijgt van wat het 'witte continent' u allemaal te bieden heeft.
  Nu vanaf € 6.800 p.p.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.