Op zoek naar het Noorderlicht

Laat in het reisseizoen, als de zon al vroeg in de avond weer onder de horizon zakt en de nachten weer langer zijn, is er kans op het zien van het Pool- of Noorderlicht; het fenomeen van de dansende lichten!

Poollicht ontstaat doordat geladen deeltjes die van de zon afkomstig zijn in de bovenste lagen van de atmosfeer in botsing komen met luchtmoleculen. Groene (stikstofatomen) en rode (zuurstofatomen) banen en gordijnen kronkelen door de lucht. Dan weer feller dan weer zwakker om even later weer uit te barsten. De lokale bevolking dacht dat het de dolende zielen van hun voorvaderen waren en als u het eenmaal hebt aanschouwd kunt u zich daar iets bij voorstellen.

Reizen
 • Tijdens deze Arctische expeditiecruise verkent u de zo kenmerkende natuur en authentieke cultuur van Oost-Groenland. U zult zich verwonderen over de fascinerende schoonheid van deze unieke landschappen. Een exclusieve wereld, waar jaarlijks slechts weinig toeristen voet aan wal zetten. Oost-Groenland is een van de laatste nog grotendeels ongerept gebleven wildernissen op aarde.
  Nu vanaf € 5.795 p.p.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.