Op stap met een curator van het Israël Museum

Een uniek kijkje in het belangrijkste museum van Israël; onder begeleiding van een curator krijgt u de mogelijkheid om ook achter de schermen te kijken van het museum.

Vandaag gaat u op stap met een curator van het Israël museum. Dit is een van de indrukwekkendste musea ter wereld, waar veel opgravingen uit 5500 jaar oudheid zijn tentoongesteld. Zo vindt u er juwelen, mozaïek, oude kunst, ruim 2000 jaar oude manuscripten en de oudste teksten van het Oude Testament. In de tuin van het Israël Museum kunt u prachtige sculpturen en andere moderne werken uit binnen- en buitenland zien. Buiten is een op schaal gemaakt model van de Oude Stad van Jeruzalem. Naast de kennis die de curator met u deelt heeft u vandaag exclusieve toegang tot opslagkamers en de restauratie laboratoria, waar het grote publiek niet kan komen.  

Accommodaties
  • The David Citadel is het toonbeeld van architectuur en design. Het hotel is ontworpen als een moderne versie van de Old City en het nieuwere broertje van het bekende hotel King David. Gelegen tussen de oude en nieuwe stad, is dit de perfecte uitvalsbasis...