Masada, de Dode Zee en Ein Gedi

Naast Masada en de Dode Zee bezoekt u tijdens deze dag in de woestijn ook de prachtige oase Ein Gedi. Na een lange dag in de hitte is het heerlijk afkoelen in de natuurlijke zwembaden.

U wordt vroeg opgehaald voor uw rit naar de Judean desert. De eerste stop is MasadaHet oude fort van Koning Herodus op een rots midden in de woestijn. Koning Herodus vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek omdat hij in gevaar was. Het hoogste deel is 400 meter en is bereikbaar met een kabelbaan of via het slangenpad. Tegenwoordig staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst. Behalve dat het een toeristische bestemming is, wordt Masada ook gebruikt voor de voltooiing van de legeropleiding van Israëliërs. Zij moeten s nachts via het slangenpad naar boven lopen en worden daarna beëdigd.  

Na het bezoek aan Masada kunt u drijven in de Dode Zee. De mineralen in deze extreem zoute zee, zijn helend voor uw huid en na een bad in de Dode Zee voelt u zich als herboren. Door het hoge zoutgehalte blijft u vanzelf drijven. Tenslotte kunt u afkoelen van de warmte in de woestijn in Ein Gedi, een prachtige oase. Natuurlijk bronwater stroomt tussen de rotsen door, waardoor er watervallen zijn ontstaan en zoetwaterzwembaden