Het artistieke Phnom Penh van nu

Vandaag maakt u kennis met de beroemde kunst en architectuur in Phnom Penh. Terwijl Cambodja zich hersteld van de verwoesting van de Rode Khmer, keert de kunst en cultuur langzaam terug naar de hoofdstad Phnom Penh. Per lokale tuk tuk ontdekt u samen met een deskundige gids het turbulente verleden van Cambodja vanuit een ander perspectief.

U begint de dag met een rondleiding door de stad waarbij u unieke Cambodjaanse architectuur bewondert dat dateert uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. In deze belangrijke jaren werd er een nieuwe stijl ontwikkeld, de New Khmer Architecture, waarbij de internationale invloeden gemengd werden met de lokale architectuur. Na de lunch op een van de meest stijlvolle en unieke locaties van de stad, gaat u op zoek naar de verborgen straatkunst in het noorden van Phnom Penh. Het merendeel van de wijk Boeng Kak Lake werd een aantal jaar geleden gesloopt om ruimte te creëren voor projectontwikkelaars. Vandaag de dag probeert de lokale bevolking door middel van street art de wijk weer op te bouwen en te veranderen in een sfeervol kunstdorp. Voornamelijk Street 93 is een bruisende straat midden in de wijk waar u, naast de straatkunst, voornamelijk lokale bistro’s, sfeervolle bars en boetiekjes ziet. Wandel op uw gemak door deze sfeervolle straat en bewonder de prachtige straatkunst en ontmoet de lokale bevolking. U sluit de dag af op de indrukwekkende Eclipse Sky Bar. Geniet op de 32e verdieping van het adembenemende uitzicht over de stad en bewonder de prachtige zonsondergang alvorens u terugkeert naar uw hotel.

 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Eszti Hochstenbach, Azië specialist. U bereikt Eszti op nr. 073 - 548 20 60.
  Eszti Hochstenbach
  Expertise: Cambodja, Laos, Sri Lanka, Indonesië, Malediven, China en Costa Rica