Fietsen door de omgeving van Battambang

Bewonder Battambang door de ogen van de lokale bevolking tijdens een fietstocht door de indrukwekkende stad en de prachtige omgeving. Gedurende de halve dag maakt u kennis met de lokale bevolking, geniet u van de schoonheid van het platteland en fietst u langs de drukke marktjes waar de lokale bewoners hun dagelijkse inkopen doen.

De fietstocht wordt georganiseerd door een sociale onderneming gericht op het behoud van Khmer tradities. Als de fietsen zijn afgesteld fietst u de stad uit, op weg naar het platteland. Doorkruis plattelandsgemeenschappen en bekijk het productieproces van het maken van lokale lekkernijen zoals rijstpapier, grolan (kleverige rijst gestoomd in bamboe), en prahoc (scherpe Cambodjaanse vispasta). Bewonder de levensstijl van de dorpelingen en bekijk hoe deze lekkernijen gemaakt worden. Fiets vervolgens door de dorpjes en door het prachtige landschap van Battambang, naar de Wat Ek Phnom. Het landschap is gevuld met levendige rijstvelden en boomgaarden met sinaasappels en andere vruchten. Verscholen te midden van de landelijke omgeving ligt Wat Ek Phnom, een sfeervolle 11e -eeuwse tempel, waar u de tijd krijgt om deze tempel te bewonderen. Als laatste bezoekt u een verlaten Pepsi-bottelarij. De fabriek, die in 1975 abrupt werd verlaten, heeft nog steeds een ouderwetse productielijn en stapels lege flessen. Aan het begin van de middag keert u terug naar de stad waar er een einde komt aan uw fietstocht.

 • onze specialisten
  Kirsten Vluggen, Azië en Amerika specialist. U bereikt Kirsten op nr. 073 - 548 20 60.
  Kirsten Vluggen
  Expertise: Amerika, Thailand, Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Dubai en Nepal.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen
 • onze specialisten
  Chloë Massar, Latijns-Amerika, Azië & Oceanië specialist. U bereikt Chloë op nr. 073 - 548 20 60.
  Chloë Massar
  Expertise: Australië, Bolivia, Borneo, Cambodja, Canada, Colombia, Ecuador, Filipijnen, Galápagos eilanden, Indonesië, Laos, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland & Peru.