De verloren stad Tikal

In de jungle in het noorden van Guatemala ligt de grootste Mayaruïne van Latijns Amerika. In de verloren stad Tikal vindt u indrukwekkende tempels, middenin de natuur.

Een van de langst bewoonde Maya-sites (sommige stichtingen dateren uit 2000 voor Christus), Uaxactún, is het oudste complete Maya complex dat tot nu toe is ontdekt. Uaxactún floreerde van 350 voor Christus tot 889 na Christus. Hoewel de nederlaag van het naburige Tikal in 378 na Christus hun lange rivaliteit beëindigde, bleven de burgers vijf eeuwen lang in de politieke en militaire schaduw van Tikal. Na een rondleiding door de archeologische vindplaats, bezoekt u de gemeenschap en geniet u van een traditionele lunch bereid met lokale ingrediënten. 'S Middags verkent u de prachtige jungle-ruïnes van Tikal, dit is UNESCO-werelderfgoed. Hoewel Tikal al in 800 voor Christus werd bewoond, bloeide Tikal op van 200 tot 900 na Christus met meer dan 50.000 inwoners. U volgt in de voetsporen van Maya-royalty's en gewone mensen terwijl uw Engelssprekende privé gids u naar de indrukwekkendste locaties van het park brengt, zoals het majestueuze Great Plaza, de Temple of the Jaguar (44 m / 144 ft), de Temple of the Masks (38 m / 125 ft), en de Akropolis. Terwijl u langs de tempels en piramides loopt, ziet u misschien wel tropische vogels en dieren in het wild zoals brulapen en slingerapen. De tour wordt afgesloten met een beklimming van Tempel IV voor een fantastisch uitzicht. Terwijl u geniet van de zonsondergang wordt er een picknick voor u bereid op de top van de tempel.

Reizen Accommodaties
 • Ervaar het kleurrijke Guatemala met haar koloniale steden, het kratermeer Lake Atitlán en de Maya ruïnes Tikal. U vervolgt de reis naar Belize, waar u een bezoek brengt aan Actun Tunichil Muknal, ofwel de ATM Caves. Na dit indrukwekkende bezoek wordt u naar Placencia gebracht voor een heerlijke afsluiter op het parelwitte zandstrand van Belize.
  Nu vanaf € 6.695 p.p.
 • In Mexico en Guatemala vindt u indrukwekkende ruïnes uit het Mayaverleden. Tijdens deze reis verkent u bijzondere archeologische vindplaatsen.
  Nu vanaf € 5.955 p.p.
 • In de natuur nabij El Remate, tussen Flores en Tikal, ligt Camino Real in de buurt van één van de meest spectaculaire archeologische sites van Guatemala. U kunt hier tot rust komen in een ongerept natuurgebied. De accommodatie beschikt over 72 bungalows...
 • In de magische provincie Peten ligt het luxe Las Lagunas Boutique Hotel. Bij het hotel vindt u een privé reservaat waar verschillende dieren te spotten zijn, zoals wilde zwijnen, tijgerkatten, herten en zelfs jaguars. Ga mee met de gids en laat...
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.